Ale za to widzę masz ładnie utrzymany cały napęd .
Ładny bo nowy, stary cały zdemontowałem, nie żebym o niego nie dbał ale się po 12tys km wyeksploatował.
Widzę, że kółeczka i piasty mamy tej samej marki. Ja wybrałem wersję na 36 szprych by koła były mniej podatne na scentrowanie.
Podziel się wrażeniami jak się jeździ na takich większych kołach, trochę żałuje że nie mogłem spróbować przejść na 27,5". Pewnie szybciej bym jeździł i ciekawe jak by się spisały w terenie.
Ten stary suport to nie jakiś wciskany? Nie widzę tam żadnego gwintu.
U mnie też z suportem było najgorzej, niestety drasnąłem trochę gwint ale mi go w serwisie przegotowali ładnie i jest ok.
PS. Już miałem wizję, że będę kupował gwintownik.
PS. jakiej szerokości opony planujesz dla tych 27,5"?
Pracę trwają. I jak zawsze wychodzi coś po drodze. Korba suport poszedł Hll,wymienione. Kaseta także. Amor rozebrany ale tu nie ma wyjścia. Śmietnik, wżery na rurce w środku rdza od wody. Zamówiłem SR Suntour XCD pod tarcze. Przerzutka tylna rozebrana do śrubki, wyczyszczone nasmarowane. I tak pre dalej do przodu. A jeszcze łożyska sterów główki ramy a dalej zobaczymy
@Piter co do kół to na końcu jak zrobię wszystko. Mam nadzieję że nie będzie problemu z kołami 27.5.Muszę zobaczyć i pomierzyć widelce jaki zapas ewentualnie będzie. Myślę o oponach max 1.5 szerokość 38mm.Dlatego że więcej jeżdżę po drogach zwykłych. W teren rzadziej się zapedzam.
Załączniki
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Cieszę się że idzie Ci to do przodu, o te opony zapytałem bo zerkałem na widełki u mnie w tylnym widelcu i gdybym miał tarcze to problem miał bym z szerokością bo używam 26x1,9 czyli dość szerokie tylko z gładkim bieżnikiem.
Trzymam kciuki za powodzenie, zobaczysz jak skończysz to Ci da większą frajdę i "kopa" do jazdy niż kupno nowego roweru.
Dlatego sam robię . Jest u mnie serwis w mieście, ale wolę sam się zmierzyć. Tym bardziej że jak chciałem kupić tam ściągacz korby to ocipiałem z wrażenia. Ja rozumiem inflacja, ale za 90 zł to sory. Kupiłem taki sam na allegro za 26pln. Nic dodać. Raz kiedyś mnie tam skroili na szosie za ustawienie przerzutek - Nigdy Więcej, żebym miał jechać nawet do Wrocławia to pojadę . Tak to jest jak w mieścinie nie ma konkurencji.
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
Wiesz u mnie w dzielnicy (prawie peryferie) nie jest tak źle, jest mały serwis i sklep Krosa. Za robotę wzięli rozsądnie i dobrze zrobili.
Jednak tak samo jak ty wolę mieć narzędzia własne i robić samemu. Z tym gwintem było by pewnie inaczej gdybym od raz dokupił śrubę do dociśnięcia klucza bo ciężko szło odkręcanie po 20 latach.
Od wczoraj jesteśmy w Szwecji. Dziś pierwsze kilometry nawinięte nad drugim największym jeziorem Szwecji czyli Vattern. Zdjęcie wykonane w okolicach miejscowości Bankeryd. Jutro będziemy w Norwegii. Pozdrawiam. Marek.
Załączniki
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Od wczoraj jesteśmy w Szwecji. Dziś pierwsze kilometry nawinięte nad drugim największym jeziorem Szwecji czyli Vattern. Zdjęcie wykonane w okolicach miejscowości Bankeryd. Jutro będziemy w Norwegii. Pozdrawiam. Marek.
Ja trochę pojeździłem w Twoich okolicach, teraz wróciłem do siebie i dalej pedałuje , ale Wam życzę szerokości i bezpieczeństwa, bo niestety mój kolega leży w szpitalu po przejażdżce rowerem...
Marku zazdraszczam i pozdrawiam
Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3