Dałbym se coś

Wojtku, toć wszystkie pomiary, które wyżej wrzucałem to na na moim ori headshellu Philipsa bez fasolek z wkładką GP 401 MKII zdjętym z Philipsa 5877
No to git, to mi wystarczy, tak zrobię, dzięki!
NIe bardzo rozumiem problem. Masz pivot spindle. A jak masz to drukujesz sobie szablon z łukiem z dowolną geometrią jaka Ci przyjdzie do głowy i masz 100% precyzji w ustawieniu overhang, oczywiście moze z plasticzkiem troche szybciej, ale z łukiem i tak precyzyjniej.
Nie, w zasadzie nie ma problemu
viewtopic.php?t=13817
Cienka podkładka już jest, headshell nie jest idealnie płaski "pod daszkiem", musiałem wyrównać żeby azymut prawidłowy ustawić.
To swoją drogą.
Widać, że za cienka. U mnie, aby można było odpowiednio ustawić VTA zastosowałem podkładkę o grubości około 1,8 mm. Załatwiło to temat.
U mnie jest tak. Kilka osób pisało zeby linia była równolegle do ramienia bo ono musi być prosto.kinky pisze: ↑07 sie 2023, 15:28No dobra, to znowu ja
Wkładka Z1s na przerobionym OE headshellu, aby mieć możliwość ustawienia OvG.
Igła nieznana, raczej sferyk, nacisk ustawiłem 1.7, Wojtek gdzieś tak sugerował oryginalny nacisk, z braku więcej info o igle tak ustawiłem wstępnie.
No i VTA... Tak jak tu na forum piszecie w kilku tematach ramię równolegle do płyty wystarczy do stwierdzenia, że jest w miarę ok.
No więc zgodnie z tym co szef tutaj pisze:viewtopic.php?t=13817
Olać takie coś?![]()
VTA.jpg
Złośliwców uprzedzam, szablon celowo odwrotnie żeby kratka nie przeszkadzała we wzrockowej kontroli![]()