Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Re: Polityka

Post autor: kinky »

chudy_b pisze:
03 sie 2023, 00:20
zaginione obiekty w lasach
Nadchodzi sezon na grzybobranie, jak te tysiące ludzi ruszą do lasów i znajdą to co miało nigdy nie zostać znalezione to jesienią może być wesoło.
Może jakiś zakaz wprowadzą? Jebło to jebło, po co drążyć?! :morda:
Jarek kilka dni temu - Mamy zamiar rozbudować ten tzw. płot wzdłuż granicy. On ma objąć wszystkie te miejsca, gdzie go jeszcze w tej chwili nie ma, gdzie nie ma przeszkody wodnej takiej jak Bug
Niech mu ktoś powie, że helikoptery w latanie nad wodą też umieją. A jak za nisko latają żeby je namierzyć to niech wyższy ten płot zbudują, Szumowski ma kumpla co ogarnia takie rzeczy.
A i jeszcze tak gadał - My chcemy powiedzieć jasno: że my robimy wszystko, co trzeba i co jest wystarczające, by ewentualne prowokacje czy jakieś agresywne przedsięwzięcia groźniejsze niż te poprzednie odeprzeć, odeprzeć z łatwością
No i cyk, ciepły człowiek powiedział - potrzymaj mi piwo, sprawdzam :lol: Tak bezczelnie ośmieszyć samego zbawcę narodu...
chudy_b pisze:
03 sie 2023, 00:20
Jakby to nie było straszne, to może i byłoby śmieszne
Śmiech przez łzy qva... katastrofa to jest...
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

kinky pisze:
02 sie 2023, 21:26
Bo wg. rozkazu Montera na opaskach miało być WP + godło, a nie kotwica polski walczącej zdaje się... :think:
Tak, ale by uniknąć posądzeń o manipulację warto uszczegółowić, że rozkaz regulujący tę kwestię jest z 11 sierpnia 1944. Wcześniej opaski przygotowywane przed Powstaniem miały wieloraki design. I takie ludzie założyli na godzinę W.
Rozkaz Montera miał to właśnie ujednolicić.
Są zresztą do obejrzenia na Przyokopowej w Muzeum PW (dawna elektrownia od Towarowej).
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Wojtek pisze:
03 sie 2023, 00:27
@Doman:
To teraz przeprosisz ładnie za to "pozdro komuszki" czy raczej nie ma na co liczyć?
A jakie znaczenie miały by takie "przeprosiny pro forma" - po zwróceniu uwagi?
Wojtek pisze:
To trochę jakby kreacjonista został ministrem edukacji.
Ups! Nie jestem pewien czy nie opisałem właśnie ministra Czarnka :morda:
Nie, to po prostu osoba której coś się wydaje, o takich mówiono w historii że to "pożyteczny idiota" - zrobi bezrefleksyjnie wszystko, co mu powiedzą...
Wojtek pisze:
Ale to byłby niezły numer - człowiek który zbija interes prowadząc kancelarię prawną doradzającą przede wszystkim jak nie płacić ZUSu i generalnie omijać podatki... po wyborach staje się ministrem finansów :D
Ależ tak jest obecnie we wszystkich znanych mi instytucjach państwowych, bądź zależnych od państwa, władzę sprawują niekompetentne osoby, wiernie wykonujące polecenia z góry. mógłbym wiele napisać, ale po co? I tak teraz nic to nie zmieni.
Doman
Gramofon: Hitachi HT-354

Post autor: Doman »

dale pisze:
03 sie 2023, 10:33
Wojtek pisze:
@Doman:
To teraz przeprosisz ładnie za to "pozdro komuszki" czy raczej nie ma na co liczyć?
A jakie znaczenie miały by takie "przeprosiny pro forma" - po zwróceniu uwagi?
Wojtek pisze:
To trochę jakby kreacjonista został ministrem edukacji.
Ups! Nie jestem pewien czy nie opisałem właśnie ministra Czarnka :morda:
Nie, to po prostu osoba której coś się wydaje, o takich mówiono w historii że to "pożyteczny idiota" - zrobi bezrefleksyjnie wszystko, co mu powiedzą...
Wojtek pisze:
Ale to byłby niezły numer - człowiek który zbija interes prowadząc kancelarię prawną doradzającą przede wszystkim jak nie płacić ZUSu i generalnie omijać podatki... po wyborach staje się ministrem finansów :D
Ależ tak jest obecnie we wszystkich znanych mi instytucjach państwowych, bądź zależnych od państwa, władzę sprawują niekompetentne osoby, wiernie wykonujące polecenia z góry. mógłbym wiele napisać, ale po co? I tak teraz nic to nie zmieni.
ja sie nie usprawiedliwiam że coś napisałem tylko coś nagle znika... ja dalej tego nie widze. a jak kliknę w tego linka od Was to jest, naprawdę bardzo dziwne:) ale już ok nie ciagne tego tematu.

a jeśli kogoś uraziłem "komuszkiem" TAK, PRZEPRASZAM.

ale zdania nie zmienię i nie zmieniam, wg mnie ktoś kto jest dalej za Tuskiem i reszta bandy magdalenkowej i wcześniej bo i tacy są dalej w sejmie to jak nazwać? prawicowcy? co oni zrobili dla kraju dobrego?:) naprawdę nie rozumiem jak Polacy mają krótką pamieć.

a tu takie małe przypomnienie jednej z lepszych wystąpień w sejmie. ŚP Leppera. świętoszkiem pewnie nie był bo nikt święty nie jest na pewno nie w sejmie:) ale to co mówił wtedy jest dalej aktualne, nikt z nic nie poniósł odpowiedzialności a ci którzy tam siedzą i słuchają mają się doskonale do dzisiaj, są expertami w każdej dziedzinie... szoki niedowierzanie ale cóż będę powtarzał jak mantrę komuna wiecznie żywa ma się dobrze, zmieniają się tylko nazwy partii itd itd itd.

https://www.youtube.com/watch?v=F3BXUKtDYRA

ps przeprosiny też należą za różnych "pisdzielców" faszystów z konfedreacji itp. :)
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Awatar użytkownika
dale

Szczerze mówiąc, w nosie mam magdalenkę - dla mnie to historia, bez żadnego bezpośredniego wpływu na teraźniejszość. Tak samo jak w nosie mam dawne afery Tuska, typu Amber Gold.
Za to przeszkadza mi kiedy koleś ziobry, postępując jak podła gnida i zwykły skurwysyn bezkarnie podaje do publicznej wiadomości dane osobowe, osoby napadniętej przez bandytkę, przeszkadza mi że w książkach szkolnych pisze się że homoseksualizm jest chorobą którą trzeba leczyć...
Przeszkadza mi też wiele innych rzeczy które dzieją się teraz, ot choćby uzależnienie polskiej gospodarki energetycznej i paliwowej od niewiarygodnych podmiotów gospodarczych, sterowanych przez siły przeciwne NATO i zachodowi.
Awatar użytkownika
kraf101

Post autor: kraf101 »

dale pisze:
03 sie 2023, 14:39
(...)
Za to przeszkadza mi kiedy koleś ziobry, postępując jak podła gnida i zwykły skurwysyn bezkarnie podaje do publicznej wiadomości dane osobowe, osoby napadniętej przez bandytkę, przeszkadza mi że w książkach szkolnych pisze się że homoseksualizm jest chorobą którą trzeba leczyć...
Przeszkadza mi też wiele innych rzeczy które dzieją się teraz, ot choćby uzależnienie polskiej gospodarki energetycznej i paliwowej od niewiarygodnych podmiotów gospodarczych, sterowanych przez siły przeciwne NATO i zachodowi.
A możesz coś przybliżyć jakieś fakty, co Ci przeszkadza, bo za cholerę nie potrafię powiązać ze znanymi faktami, ale nie twierdze, że znam wszystkie.
Awatar użytkownika
dale

Choćby to...
https://www.rp.pl/prawo-karne/art388935 ... wie-mariki
https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/s ... e-odlecial
Artykułu o podmiotach niewiarygodnych nie jestem w stanie teraz zacytować bo czytałem go na innym urządzeniu, gdzie mam prenumeratę, z komputera teraz nie znajdę.
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Dale generalnie w dupie ma historię.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

MaciejT pisze:
02 sie 2023, 22:27
Warto się zastanowić i podyskutować nad sensem wybuchu PW, wbrew woli Naczelnego Wodza. Chwała żołnierzom, szkoda tylko że nie potępiono osób odpowiedzialnych za rzeź cywilnej ludności i obrócenie miasta w perzynę. Moim zdaniem Monter popchnął Niedźwiadka do podjęcia fatalnej decyzji, a ten zdecydował się na ruch jawnie stojący w sprzeczności do instrukcji Sosnkowskiego. O ile pamiętam, Chruściel później wiódł spokojny żywot najpierw w Londynie a potem w Stanach.
O to samo można zapytać w przypadku powstań śląskich, powstania styczniowego, listopadowego czy insurekcji ...Gdzie byśmy byli gdyby nie te powstania? Cel był jasny.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

kinky pisze:
02 sie 2023, 18:25
. To oczywista wina Tuska, zlikwidował Ośrodek Kształcenia Kierowców w Ostródzie, moglibyśmy teraz tymi kierowcami z katapulty ostrzelać helikoptery
"Ze względu na powyższe uwarunkowania, a także aktualne potrzeby w zakresie organizacji szkolenia logistycznego, podjęta została decyzja o rozformowaniu 2. Ośrodka Kształcenia Kierowców w Ostródzie, przy jednoczesnym zniesieniu garnizonu Ostróda.

Minister

Bogdan Klich

Warszawa, dnia 30 kwietnia 2010 r."
https://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/22032245

Doman pisze:
03 sie 2023, 10:59
ps przeprosiny też należą za różnych "pisdzielców" faszystów z konfedreacji itp..
Nie licz na to bo Ty:
bms01pl pisze:
11 cze 2023, 22:15
. wrzucić granat do szamba,

https://niezalezna.pl/493233-w-2014-rok ... owal-wideo
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
dale

Szelak pisze:
03 sie 2023, 18:13
Dale generalnie w dupie ma historię.
Nie uważam żeby był sens w obecnej chwili roztrząsać, kto pił ze smakiem, a komu nie smakowało, ale pił, bo wypadało i musiał, w sytuacji, kiedy w obecnej chwili dzieją się takie rzeczy, na które możemy mieć wpływ, bądź poprzez własną bierność, pozwolić by działy się dalej.
Rozumiesz?
Na tej samej zasadzie nie zamierzam nawoływać do bojkotu Stanów czy Anglii, bo kiedyś tam w Jałcie sprzedały Polskę Stalinowi.
I nie uważam żeby Jałta czy Magdalenka, albo inne dawne wydarzenie miało legitymizować czy usprawiedliwiać obecne draństwa.
Historia jest od tego żeby wyciągać wnioski.
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

A ja czekam kiedy „jarkolici” wypowiedzą się na temat kilkuminutowego rajdu helikopterów „ciepłego człowieka” nad Białostocczyzną. Jest problem, czy nie ma? Płaszczak do budy, czy dalej dobry? Temat zastępczy, bo „Dale generalnie w dupie ma historię”, a w sprawach naprawdę ważnych cichutko… merytoryka jak zawsze… jeszcze ze trzy wklejki z „obiektywnych” portali by się przydały😂😂😂
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

bms01pl pisze:
03 sie 2023, 20:28
Jest problem, czy nie ma?
Pytanie powinno brzmieć co tam było i jaka wysokość a sądząc z wypowiedzi świadków to raczej nie wysoko. 2 pytanie czy aby nie były one w martwej strefie radaru? Może zamiast walki na ideologie poprzerzucać się konkretami panowie. To do obu frakcji popis.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Latro pisze:
03 sie 2023, 19:42
https://niezalezna.pl/493233-w-2014-rok ... owal-wideo
:!: :!: :!:
https://pieniadze.rp.pl/komentarz/art17 ... usk-zabral

kinky pisze:
02 sie 2023, 18:25
"Zbudowaliśmy wielowarstwowy system obrony przeciwlotniczej." ('cyt. płaszczak, znany jako kuwetowy, '22)
:liar:

2.jpg
1.jpeg

Nawet było pisowski minister... :doh:
Są państwa silne jak lwy, są państwa przebiegłe jak lisy i są państwa jak hieny i szakale. I my prowadzimy taką politykę hien i szakali [wobec UA]. Przychodzi na myśl szmalcownictwo polityczne, w jakie się wpiszemy być może niedługo - powiedział na antenie Polsat News Jacek Czaputowicz, były minister spraw zagranicznych (pis).
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... i-szakali/
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Tamto miejsce powinno być napakowane wszystkim, co tylko możliwe w kontekście sprzętu. Bez względu, jak Andrzej piszesz, na ideologię. To granica z krajem biorącym udział w wojnie. Wschodnia flanka NATO. Nie wystarczy wtopa z rakietą pod Bydgoszczą? Nie jestem znawcą techniki wojskowej, ale czy na pewno nie ma sprzętu do wyławiania helikopterów lecących poniżej określonego pułapu? Mieszkańcy Białowieży mieli…
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Zablokowany