Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
domibobi
Gramofon: Sony PS X65

Re: Polityka

Post autor: domibobi »

Szelak pisze:
16 cze 2023, 21:38
To co napisałeś jest …….. prymitywne.
Poważnie pytam.
analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra

Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

Ksiądz, który zwali konia jest ludobójcą? Skoro kościół tak walczy o dobro dzieci to może przestanie je dymać?
Moi znajomi 8 lat się starali, nie brali jakiś antykoncepcji. Zwyczajnie nie mogli spłodzić i właśnie invitro dało im fajnego chłopaka. Jak kośćiół tak boli nauka to niech zrezygnują z dentysty, chemioterapi, antybiotyków itp. niech się dzieje wola Boża. Już widzę siłę wiary jak kanałowe będzie do zrobienia albo jak rak będzie kości wcinać...
Ostatnio zmieniony 17 cze 2023, 07:45 przez MacPhisto, łącznie zmieniany 1 raz.
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

domibobi pisze:
16 cze 2023, 23:15
Nie wiedziałem gdzie zamieścić ... Tu czy w wątku o piłce nożnej...
Screenshot_20230616-231302.png
Niezły komentarz do jedynie słusznej i prawdziwej "polskości" z gębą germanofoba, sztuczną, na użytek propagandy. Szczególnie ten ostatni, Warchoł uważa ok. 70% narodu za Niemców.
MacPhisto pisze:
17 cze 2023, 00:08
niech się dzieje wola Boża
Na 3 zdrowaśki do pieca.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Szelak pisze:
16 cze 2023, 20:45
W takim razie to ich Chrześcijaństwo nie jest prawdziwym Chrześcijaństwem a po prostu Egoizmem, wynikającym z faktu: „bo ja chcę mieć bez względu na wszystko”. Nie widzę w tym żadnej hipokryzji Kościoła.
Czyli ty tak na poważnie odmawiasz ludziom potomstwa "w imię Boga" ?
Z perspektywy dobra narodu, co jest ważniejsze przy dzisiejszym niżu demograficznym - to że urodzi się kolejny obywatel czy to że kapłan będzie kontent?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

MaciejT pisze:
16 cze 2023, 22:04
Latro pisze:
16 cze 2023, 20:15
Cytat dla Ciebie:

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Cóż, wziąłem to również do siebie. Zrobiło mi się przykro.
słowa te były Maciek kierowane zapewne do mnie. jak brakuje argumentów to się wokół leje gównem, stara zasada. to taka alternatywa dla "a u Was biją murzynów". utożsamiam się już ze zdradziecką mordą, gorszym sortem, ZOMO, kanalią, jeden epitet więcej różnicy nie robi. skoro szef jest chamem i prostakiem, to czego oczekiwać po akolitach? szczególnie z zacięciem narodowo-katolickim?
Szelak pisze:
16 cze 2023, 20:24
bms01pl pisze:
16 cze 2023, 19:40
Szelak pisze:
16 cze 2023, 19:18
Z Chrześcijaństwem in vitro nie ma nic wspólnego. Powiem więcej jest w olbrzymiej sprzeczności.
pewien jesteś?
Więcej niż pewien.
to lepiej nie dawaj sobie za tę pewność łapy uciąć, bo będziesz podcierał dupę łokciem... ograniczasz w swym postrzeganiu świat wyłącznie do retoryki katolickiej. tymczasem warto raz na jakiś czas chociażby spróbować wyjść poza swoje ograniczenia (nie wnikam - naturalne czy nabyte) i poszerzyć światopogląd, to się może przydać w dyskusjach... warto przyswoić chociażby fakt, że oprócz katolików wśród wszystkich chrześcijan jest jeszcze przynajmniej kilkanaście innych wyznań...

idąc możliwie szeroko, żadna z wiodących religii (oprócz katolickiego i prawosławnego odłamu chrześcijaństwa) nie potępia zapłodnienia pozaustrojowego. zazwyczaj istnieją pewne ograniczenia moralne (np. przyszli rodzice muszą być małżonkami dwupłciowymi, plemnik musi pochodzić od męża a komórka jajowa od żony, buddyzm zwraca też uwagę na niewłaściwe obchodzenie się z niewykorzystanymi zarodkami), ale co do zasady wspierają dzietność bez względu na sposób jej osiągania (protestantyzm nie widzi problemu nawet w przekazaniu niepłodnej parze zarodka pochodzącego z materiału genetycznego innej pary, w judaizmie w określonych przypadkach jest dopuszczalne wykorzystanie nasienia dawcy innego niż mąż).

katolicyzm i prawosławie są zero-jedynkowe w kwestii poczęcia. ale utożsamianie tego z całym chrześcijaństwem to co najmniej nadużycie.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
MacPhisto
Gramofon: Victor QL-A7

Post autor: MacPhisto »

:lol: :lol:

No ciekawe na czym sie licytacje skończą :lol:
Załączniki
po-zapowiada-600-na-wynajem-mieszkania-v0-j2Cl12xNuhCCIL_lAnrB188DiEbMMhhheJHXOAuEJqc.jpg
JVC QL-A7, pre CAT, Yamaha HTR 6130, Dali Zensor 7
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

domibobi pisze:
16 cze 2023, 21:22
A "walić konia" można?
Niech Ci będzie na zdrowie. Ale dla nas katolików to grzech. Może inaczej my katolicy wiemy, że to grzech.
darkman pisze:
16 cze 2023, 21:51
.Według głoszonej tu ewangelii plemników nie, bo to marnotrawstwo zarodników.
Zarodek, a zarodnik to nie to samo.
Ewangelia czyli z gr. εὐαγγέλιον, euangelion, dosł. „dobra nowina”
W Starym Testamencie to zapowiedź zbawienia.
Połykanie plemników tego Wam nie zapewni.
bms01pl pisze:
17 cze 2023, 10:45
. słowa te były Maciek kierowane zapewne do mnie. jak brakuje argumentów to się wokół leje gównem, stara zasada. to taka alternatywa dla "a u Was biją murzynów". utożsamiam się już ze zdradziecką mordą, gorszym sortem, ZOMO, kanalią, jeden epitet więcej różnicy nie robi. skoro szef jest chamem i prostakiem, to czego oczekiwać po akolitach? szczególnie z zacięciem narodowo-katolickim?
Co prawda wyjaśniłem to gdzieś tam powyżej, ale na takie ostre słowa mogę tylko powiedzieć, że czuję się pokonany.
MacPhisto pisze:
17 cze 2023, 00:08
Ksiądz, który zwali konia jest ludobójcą?
Właśnie, albo taki np. domibobi (bo się pytał)
kinky pisze:
17 cze 2023, 00:29
. Niezły komentarz do jedynie słusznej i prawdziwej "polskości" z gębą germanofoba, sztuczną, na użytek propagandy. Szczególnie ten ostatni, Warchoł uważa ok. 70% narodu za Niemców
O nim piszesz?
https://twitter.com/JedziemyDalej/statu ... niemcy-1-0
bms01pl pisze:
15 cze 2023, 22:04
. cholera, gdyby nie Turów i Izba Dyscyplinarna, to moglibyśmy bez konsekwencji dla budżetu 40 tys. imigrantów nie przyjąć... a tak - wybulimy na dziś 4,1 mld za te dwie sprawy a i za imigrantów nam dołożą. no k..wa kraj mlekiem i miodem płynący...
Czyli jesteś za tym żeby ich nie przyjmować? Bo jeżeli tak to o ile oczywiście zechcesz, jesteśmy po jednej stronie co mnie bardzo cieszy.
Co innego jest gdy ktoś przyjedzie i chce u nas pracować, a co innego gdy ich próbuje się wcisnąć na siłę i to (w co nie wątpię) wbrew woli samych relokowanych ludzi.

https://twitter.com/D_Tarczynski/status ... 16427.html

A co do Turowa myślę, że jeżeli Niemcy pozamykają swoje kopalnie to możemy rozważyć zamknięcie naszej
Izba Dyscyplinarna? Jestem za istnieniem takowej, ale pod warunkiem, że będzie skutecznie egzekwować id sędziów tego żeby służyli Polsce i narodowi polskiemu, a nie Niemcom czy też UE, PO, KO czy jakie tam mają poglądy polityczne.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

bms01pl pisze:
lepiej nie dawaj sobie za tę pewność łapy uciąć, bo będziesz podcierał dupę łokciem...
Się nie martw.
ograniczasz w swym postrzeganiu świat wyłącznie do retoryki katolickiej.
A do jakiej mam, skoro jestem katolikiem. W kwestii wiary nie będę ustalał norm moralnych innych religii pod siebie. Fakt, religia katolicka jest bardzo trudnym wyznaniem, jeśli traktujemy ją serio a nie powierzchownie. W skrócie pójście za Chrystusem, to często jest zaparcie się samego siebie.
"Potem przywołał do siebie tłum razem ze swoimi uczniami i rzekł im: «Jeśli kto chce pójść za Mną, niech się zaprze samego siebie, niech weźmie krzyż swój i niech Mnie naśladuje!" (Mk 8,34).
W innych postach, teksty o „waleniu konia”
Doprawdy jesteście tak prymitywni?
Awatar użytkownika
Szelak
Gramofon: Adam GS424/Lenco L75

Post autor: Szelak »

Latro pisze:
17 cze 2023, 11:39
https
:clap:
Jest tu bardzo dużo prawdy, choć pamiętajmy, żeby wszystkich nie wrzucać do jednego wora. W krajach muzułmańskich jest olbrzymia kastowość i wyzysk człowieka przez człowieka.
Rudinho
Gramofon: Micro Seiki DD-7

Post autor: Rudinho »

MacPhisto pisze:
17 cze 2023, 11:12
:lol: :lol:

No ciekawe na czym sie licytacje skończą :lol:
W przypadku realizacji bankructwem ;)
Ostatnio zmieniony 17 cze 2023, 15:04 przez Rudinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II

Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Rudinho
Gramofon: Micro Seiki DD-7

Post autor: Rudinho »

Przeczytałem parę ostatnich stron dyskusji. Od siebie mogę dodać tylko tyle, że widząc, słysząc, a w tym przypadku czytając takie różne manifesty wszelkich akolitów wiary, dochodzę do wniosku, że istnienie religii, Boga, itd. jest dla wielu z Was hamulcem przed robieniem innym ludziom chujowych rzeczy... Świadomość istnienia Boga, piekła i kary za grzechy skutecznie takie zapędy torpeduje a tak naprawdę jesteście po prostu złymi ludźmi.
Sony PS-X75 [Empire 4000] // Restek Tensor // Restek Vector // preamp klon Audio Note by MISSE // Infinity RS II

Micro Seiki DD-7 [Ortofon 2m Black] // NAD 160A // Buphono // Monitor Audio Silver 6G 200
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

Latro pisze:
Co prawda wyjaśniłem to gdzieś tam powyżej, ale na takie ostre słowa mogę tylko powiedzieć, że czuję się pokonany.
zbyt piękne by było prawdziwe...
Latro pisze:
Czyli jesteś za tym żeby ich nie przyjmować? Bo jeżeli tak to o ile oczywiście zechcesz, jesteśmy po jednej stronie co mnie bardzo cieszy.
Co innego jest gdy ktoś przyjedzie i chce u nas pracować, a co innego gdy ich próbuje się wcisnąć na siłę i to (w co nie wątpię) wbrew woli samych relokowanych ludzi.
nie, jestem za tym, aby przyjmować uchodźców, nie jesteśmy po jednej stronie. tylko to musi być robione z głową. a czy nasze odrodzone służby po zniszczeniu ich poprzedników przez Twoich idoli są wydolne na tyle, aby stwierdzić kto może stanowić zagrożenie, a kto nie - tu mam poważne wątpliwości. i może to jest podstawą całej hecy odstawianej przez Duce? nawpuszczali ostatnio sporo imigrantów - czemu się do tego nie odniesiesz? a, i kiedy te straszne choroby przywożone przez nich nas dopadną? ISIS chyba już nieaktualne, czy ta retoryka też wróci? relokowany imigrant i tak pojedzie tam, gdzie będzie chciał - czego się tu obawiać? na siłę nikt go nie przywiąże...
Latro pisze:
A co do Turowa myślę, że jeżeli Niemcy pozamykają swoje kopalnie to możemy rozważyć zamknięcie naszej
tu nie chodzi o zamykanie kopalń... wystarczy poczytać... i nie wierzyć tępej propagandzie...
padał wcześniej argument o miejscach pracy - no to pewien cytat: "koncepcja stworzenia alternatywnych źródeł energii odnawialnej dla regionu, sporządzona przez Krajową Izbę Klastrów Energii (organizację zrzeszającą przedsiębiorstwa związane z branżą OZE i zgodnie z jej statusem „reprezentującą interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów”, wskazuje, że według szacunków dałyby one około 800–4100 miejsc pracy więcej niż kopalnia i elektrownia węglowa, przy jednoczesnym zaoszczędzeniu ponad 13 miliardów euro na kosztach produkcji energii elektrycznej w ciągu 25 lat.".
a tu masz link: https://kike.org.pl/strategia-transform ... port-kike/
Latro pisze:
Izba Dyscyplinarna? Jestem za istnieniem takowej, ale pod warunkiem, że będzie skutecznie egzekwować id sędziów tego żeby służyli Polsce i narodowi polskiemu, a nie Niemcom czy też UE, PO, KO czy jakie tam mają poglądy polityczne.
oczywiście, niech istnieje, oby była powołana i funkcjonowała zgodnie z podstawami państwa prawa a nie widzimisię kacyka z Żoliborza... ale w tej bzdurze najbardziej mi się podoba Twoja definicja służenia Polsce i narodowi... monopol na patriotyzm...
Szelak pisze:
17 cze 2023, 13:03
bms01pl pisze:
lepiej nie dawaj sobie za tę pewność łapy uciąć, bo będziesz podcierał dupę łokciem...
Się nie martw.
no właśnie się martwię, bo Twym wywodom brakuje logiki. katolik to chrześcijanin, ale chrześcijanin to niekoniecznie katolik - zaś wg Ciebie:
Szelak pisze:
16 cze 2023, 20:24
bms01pl pisze:
16 cze 2023, 19:40
Szelak pisze:
16 cze 2023, 19:18
Z Chrześcijaństwem in vitro nie ma nic wspólnego. Powiem więcej jest w olbrzymiej sprzeczności.
pewien jesteś?
Więcej niż pewien.
a wystarczyło sprawdzić co na ten temat twierdzą np. protestanci, których chrześcijaństwa chyba nie zaprzeczysz?

jesteś ewangelizującym katolikiem - masz do tego prawo, nic mi do tego, zapieraj się samego siebie (jeśli musisz) do woli, ale co daje Ci podstawę do uważania, że posiadasz monopol na wiedzę i słuszność?
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

Latro pisze:
Połykanie plemników tego Wam nie zapewni.
Skąd pewność? Sprawdzałeś empirycznie?
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Skoro klerycy i księża to robią (sprawdzają empirycznie jak Dark wspomniał wyżej) to musi coś w tym być co przybliża ich do... jakichś duchowych uniesień... :think:
Przypomniała mi się druga część tej starej anegdoty o tym, że sex oralny to kanibalizm, sex analny też odpada, bo za blisko krzyża ;)
Oczywiście wyżej wspomniani klerycy i księża mają dyspensę.
Panowie jedyni prawdziwi katolicy bardzo się przyczepili do tej masturbacji, ale skwapliwie pominęli uwagę kolegi McPhisto o "dymaniu" dzieci. Dzieci są chronione tylko w brzuchu matki (matka już nie koniecznie), później już można dymać, hulaj dusza piekło jest dla maluczkich.

Dzisiaj w Koninie zlot zabytkowych Mercedesów i konkurs, piękne auta, właściciele w strojach z epoki właściwej modelowi auta :clap:
Podjechał merc S klasy z lat '90, z przodu dwie zakonnice w szpilkach, z tyłu biskup i jego asystent, a pomiędzy nimi nastoletni ministrant. Dostali gromkie brawa. Domyślcie się co sugerowali, a co publika bezbłędnie odczytała...
Tak ludzie oceniają hierarchów i ich gęby pełne górnolotnych frazesów i pouczeń dla plebsu stojących w sprzeczności z tym co robią w zaciszu swoich pałaców.

Merc biskupa.jpg
Merc biskupa2.jpg
Ostatnio zmieniony 17 cze 2023, 16:08 przez kinky, łącznie zmieniany 2 razy.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Latro pisze:
Ale dla nas katolików to grzech. Może inaczej my katolicy wiemy, że to grzech.
To by tłumaczyło poziom frustracji pewnej części społeczeństwa.
Zablokowany