Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Re: Polityka

Post autor: dale »

Arkadyo pisze:
26 maja 2023, 13:44
Mawis pisze:
26 maja 2023, 13:31
Arek wszystko prawda tylko za dużo ruchania ;)
hehe wiesz jak jest - jak sie lubi to siada na mózg :P
Jest też takie powiedzenie o krowie która dużo muczy, o głodnym i chlebie itp...
Ale chyba faktycznie dyskusja osiągnęła dno...
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

chudy_b pisze:
26 maja 2023, 13:56
No i to kończy sensowną dyskusję.
Dopiero teraz zauważyłeś?
chudy_b pisze:
Z PISowskimi przekazami dnia nie zamierzam polemizować.
Przecież ten przekaz od początku wypowiedzi Arkadyo jest wyraźnie widoczny.
chudy_b pisze:
A po za tym, to jakoś po ośmiu latach rządów mając prokuraturę tak się dobierają platfusom do dupy, że nikomu nie zdołali postawić sensownych zarzutów.
Dlatego że kompetentnych ludzi zamienili na miernoty z własnego obozu, dlatego mamy taką zajebistą skuteczność w zwalczaniu oszustw finansowych/vatowskich/czy innych przekrętów na maseczkach.
Arkadyo

Post autor: Arkadyo »

chudy_b pisze:
Arkadyo pisze:
26 maja 2023, 13:03
Zachód dba w pierwszej kolejności o swój interes
A o czyj ma dbać? EU to nie związek zawodowy świętych Mikołajów. To wolny rynek na którym wygrywa bogatszy i silniejszy. Trudno się o to obrażać.
Nie no jasne nie ma jak mentalnosc niewolnika.
Arkadyo pisze:
ale do zachodu zarabiamy dalej mniej niz 2 razy przy tych samych cenach
Pod koniec lat 80 zarabialismy średnio 30 dolarów MIESIĘCZNIE. Więc jednak coś się poprawiło. Więcej niż trochę.
Co to ma do rzeczy i w jaki sposób stroi w sprzecznosci z tym co napisałem?

Arkadyo pisze:
Zostało mozolne zapierdalanie procent za procentem i aby 100 lat starczyło żeby dogonić. O to mam żal do zachodu.
Że nie dali? No to jest mentalność PISowskiego elektoratu której nie mogę znieść. Dej, dej, chorom curke mom.
Tak, że nie dali tylko nie tak jak to widzi twoja inteligencka mentalnośc na chorom curke ale że nie dadzą sie odbic od dna pomimo cięzkiej pracy.
Arkadyo pisze:
Cały Polski biznes jest w rękach byłych czerwonych działaczy i ich rozcienczonych rózowych kolesiów zgrupowanych wokół platfusów i tvno oneto wirtualno radio zetowo chujozy...
No i to kończy sensowną dyskusję. Z PISowskimi przekazami dnia nie zamierzam polemizować. Dodam tylko, że pracuję w polskiej prywatnej firmie która 70% przychodów generuje za granicą. I to Niemcy pracują u nas, nie my u nich.

I co z tego że na 1000 firm twoja jedna działa inaczej? Dowód jest to na co?
Arkadyo pisze:
dwa obozy w własnymi mediami nie mielismy jeszcze nigdy w tym kraju.
Nie mam nic do partyjnych mediów. Tylko niech będą finansowane z partyjny pieniędzy, a nie ze wspólnych podatków.
Zapewne jak w tvp bili brawo przy okazji wygranej wyborów przez donka to było to za partyjne pieniądze :D
Arkadyo pisze:
lasy państwowe, spólki energetyczne, wodociągi, Polska miedź etc zostaną opierdolone i nawet słowa na ten temat nigdzie nikt nie rzeknie...
A teraz oczywiście nie zostały opierdolone...raczej zapierdolone. Kasa leci do partyjnych kieszeni. Już nawet nikt się nie oburza gdy się mówi, lasy to Ziobry, a banki to Mateusza. Jakaś partyjna (z szacunku dla kobiet nie powiem co) bierze dwie bańki rocznie za.. no właśnie za co? No ja pierd.. Jeszcze będziemy zbierać szczęki z ziemi jak zobaczymy jakie odprawy mają powpisywane w kontrakty.
A byłes w lasach panstwowych? rozmawiałeś z kims kto tam pracuje czy tylko zobaczyłes w tvnie jak tam źle?
Bo ja akurat w tym roku byłem na slubie jednego z lesników i akurat było ich tam w lesnych galowych mundurach pokaźna grupa... Jakos nie specjalnie ich zdanie na temat lesnictwa pokrywalo sie z tym co zobaczysz w tvnie... A posłuchałbyś fachowców na temat tego co sie jakis czas temu działo w puszczy białowieskiej ...
Arkadyo pisze:
Polska miedź etc zostaną opierdolone i nawet słowa na ten temat nigdzie nikt nie rzeknie... I tyle.
Oczywiście wiesz najlepiej co się stanie. Zapomniałeś dodać, że kościół zdelegalizują, niemiecki będzie urzędowym językiem, a burmistrzem Lublina będzie żydomurzyn. A jak na razie to opierdolili Arabom(Ruskim) kawał biznesu naftowego za ułamek wartości. Pamiętaj, że w przyrodzie pieniądz, podobnie jak energia, nie ginie.
Arkadyo pisze:
Dlatego tak się prują o sądy bo mając je w łapie pis jest w stanie dobrac sie do dupy platfusom
To już jest bardzo słabe co napisałeś. Wprost opowiadasz się za bezprawnymi szykanami wobec opozycji. Białoruś i matuszka Rosija wypisz wymaluj. A po za tym, to jakoś po ośmiu latach rządów mając prokuraturę tak się dobierają platfusom do dupy, że nikomu nie zdołali postawić sensownych zarzutów. Nawijają ludziom makaron na uszy jakie to my suwereny, a kasa płynie, płynie.....do kieszeni

Jak słusznie zauważyłes ta rozmowa nie ma sensu. Byc może jest słabe to co pisze ale napewno nie mam ochoty kopac sie z ogólnikami obliczonymi tylko i wyłacznie na emocje rodem ze scieków.
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Ja błądzę gdzieś po środku...
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Arkadyo pisze:
26 maja 2023, 14:33
Byc może jest słabe to co pisze ale napewno nie mam ochoty kopac sie z ogólnikami obliczonymi tylko i wyłacznie na emocje rodem ze scieków.
Amen
Arkadyo

dale pisze:
26 maja 2023, 14:24
Dlatego że kompetentnych ludzi zamienili na miernoty z własnego obozu, dlatego mamy taką zajebistą skuteczność w zwalczaniu oszustw finansowych/vatowskich/czy innych przekrętów na maseczkach.
Poproszę imiona i nazwiska tych kompetentnych ludzi, których rzekomo wymieniono to dostaniesz litanie ich kompetencji.
Pracuję dużo lat w administracji pańswowej i troszke sie naogladałem z pierwszego fotela dlatego chetnie posłucham o tych kompetentnych ludziach?
Jedni używają sprzętu do słuchania muzyki, drudzy używają muzyki do słuchania sprzętu.
Arkadyo

Od 30 lat ogladam jakich kompetentnych przynoszą w teczkach do wszystkich urzędów łącznie z moim...
Wyglada to tak, że w wiekszosci przypadków platforma zostawiła starych komuchów, którzy byli skurwielami ale coś tam umieli choc nie zawsze. Jenak mentalnie było to dno rodem z czasów stanu wojennego. Część wymienili na swoich i takich niekompetentnych a przede wszystkim zarozumiałych skurwieli nigdy wczesniej ani poxniej nie widzałem. Pis wymiótł jednych i drugich na równie niekompetentnych choć w wielu przypadkach na zdecydowanie bardziej ludzkich.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

Arkadyo pisze:
26 maja 2023, 13:54
Mawis pisze:
26 maja 2023, 13:48
Arkadyo pisze:
26 maja 2023, 13:44

hehe wiesz jak jest - jak sie lubi to siada na mózg :P
To uważaj, bo dziś w Rock radiu podali ze facetowi amputowali bo używał przez 24h non-stop :o :D
Powiem Tobie tak - jakbym w moim wieku mógł chociaz raz jednym ciegiem przez 24h to bym go poświecił :D
No nie... lepiej mieć ciągły dostęp niz jednorazowy :D :D
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Arkadyo

Zostawmy nasze podwórko i polecam na kanale Andromedy filmiki z tym panem
Rosjanin i jak na mój gust chyba na temat Rosji nic lepszego nie znajdziecie. Wstawiam link do ostatniego podcastu ale jest ich kilka i wszystkie z panem Niewzorowem polecam kto nie widział - jest mega celnie, zabawnie choć to raczej dramat.
https://www.youtube.com/watch?v=gQ3y3lb ... rt_radio=1
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Cukier jednak szkodzi, a nie krzepi jak tu widzę i czytam ;) Jakiś efekt motyla chyba zaistniał i temat cukrowy wywołał gospodarczo ustrojową burzę :roll:

Ale ja już o czymś innym, tak sobie czytam wiadomości z wczoraj, wyniki głosowania w spr. polowania na czarownice i dochodzę do wniosku, że to nie będą wybory tylko o gospodarkę, choć takie powinny być w zasadzie, wolne od sztucznie nakręcanych ideologicznych wojenek.
To będą wybory o demokrację. O to czy pozostaniemy w kręgu zachodniej kultury i cywilizacji czy pójdziemy w stronę rosji i białorusi. Pytel miał rację, rosja już tu jest. A właściwie to my sami do niej idziemy prowadzeni równym krokiem przez opętanego swoimi fobiami, uprzedzeniami, nienawiścią i strachem przed utratą władzy zbawcę narodu, nie rozumiejącego współczesnego świata i chcącego nam urządzić życie wg. swojej jedynie słusznej wizji.
Tischnerowski homo sovietucus wiecznie żywy...

Dyskusji ze swojej strony raczej w tym temacie nie przewiduję, poglądy, oceny i opinie mam dość ugruntowane na ten temat. Niech to będzie swoisty coming out ;) Wolę wypić kawę słodzoną i iść na rower na ten przykład. Tak lepiej się pozbyć negatywnych emocji...
Tak to widzę ja, nikt inny nie musi. To wolny kraj jest, jeszcze, możemy mieć inne zdania dopóki jakiś kacyk nie postanowi, że mu się to nie podoba i wszyscy muszą myśleć jak on, a kto nie z nami to przeciw nam.
Zgłaszam się na ochotnika jako oskarżony w tej komisji, byłem na obozie w Briańsku, w latach '80, pół Konina było, był naszym miastem "zaprzyjaźnionym" za komuny. Jedna taka ładna rosjanka wywarła na mnie wpływ. Krótkotrwały, ale jednak! Aha! I ze dwa - trzy razy u ruskich handlować byłem jakimś badziewiem, tureckimi sweterkami itp pierdołami, jakoś '89/90. Ale mnie zwinęli ruskie na komisariat, wykupiłem się szminkami i pudrami для жены... czyli byłem represjonowany to może jednak kombatant, a nie kolaborant :think: W każdym razie może będą to okoliczności łagodzące.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
TomekT

Post autor: TomekT »

Kinky, nic dodać nic ujać :handgestures-thumbupleft:
Niedawno było i straszno i śmieszno. Niestety przestaje być śmieszno :( ***** ***
Pozdroofka
Bo w życiu chodzi o to, żeby nadać mu sens...
Obrazek
Technics SL-1600mk2 + Jogurt DL-301 II + PreamP Combo
Emotiva PT-100/A-300 -> Castle Knight 5
Awatar użytkownika
kinky

www.lukoil.hu

Kliknijcie sobie (bezpieczna witryna) i niech mi ktoś znający się na informatyce, web developerce wytłumaczy :D
Awatar użytkownika
Mawis

kinky pisze:
01 cze 2023, 15:29
www.lukoil.hu

Kliknijcie sobie (bezpieczna witryna) i niech mi ktoś znający się na informatyce, web developerce wytłumaczy :D
Sprzedali potajemnie, nikt nic nie wie a Orlen juz ruski? Da, eto możet byc... ;)
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
kinky

Mawis pisze:
01 cze 2023, 15:38
Da, eto możet byc...
Widzę u Ciebie wpływy rosyjskie, chyba powinienem to gdzieś zgłosić... :morda:
Awatar użytkownika
Mawis

kinky pisze:
01 cze 2023, 15:47
Mawis pisze:
01 cze 2023, 15:38
Da, eto możet byc...
Widzę u Ciebie wpływy rosyjskie, chyba powinienem to gdzieś zgłosić... :morda:
Tak, do komisji badającej wpływy :D Ja jeszcze z tych roczników co rosyjski byl w podstawówce. Jako obowiazkowy ;)

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Zablokowany