Kolekcje sprzętowe forumowiczów
- Kaminski
Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów
Yyy ze co
nie wiem co to ekranowe
kupilem w sklepie chinche oderwałem 2 końcówki z kabla i przylutowałem w środku w gramofonie.
Człowiek potrafi zagrać każdą role ale nie potrafi zagrać tak jak winyl
.
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
Ok, jeżeli oderwałeś, to niech ktoś inny bardziej zaawansowany technicznie Ci pomoże. Ja z własnego doświadczenia wiem, że cinch ma być ekranowany i to najlepiej podwójnie i żeby miał beztlenową miedź. Charakteryzuje się większą grubością obwodu przewodów co w efekcie daje, że zbiera mniej zakłóceń.
Ważne jest też uziemienie gramiaka - oddzielny przewód do podłączenia we wzmacniaczu. Powinieneś mieć takie połączenie z tyłu z oznaczeniem GND.
Ważne jest też uziemienie gramiaka - oddzielny przewód do podłączenia we wzmacniaczu. Powinieneś mieć takie połączenie z tyłu z oznaczeniem GND.
- Kaminski
Wszystkie stare kable pozmieniałem na nowe od zasilania nowy dałem i stare białe chinche wymieniłem na nowe ze sklepu dziwi mnie tylko ze w starych byl taki dodatkowy kabel a na koncu nic nie bylo tylko druciki wystające może to było uziemienie nie wiem jak co zawsze moge rozkręcić od nowa ten gramofon i przylutować to uziemienie.
Człowiek potrafi zagrać każdą role ale nie potrafi zagrać tak jak winyl
.
-
kuba
- Gramofon: Audio-Technica AT-LP
@Winters
Tak jazzik
na winylach zbieram tylko jazz, może potem kupię też kilka bluesowych płyt. Resztę, czyli rock mam na CD - dużo z autografami.
Tak jazzik
-------
- Audio Technica AT-LP120 (mod.) + Schiit Mani + Shure M447(N55e Jico) + AT440MLb
- Marantz CD 6006
- Rotel RA 930AX (tuning)
- Tonsil Space '94 (Wilk-Audio-Projekt mod.)
- Audio Technica AT-LP120 (mod.) + Schiit Mani + Shure M447(N55e Jico) + AT440MLb
- Marantz CD 6006
- Rotel RA 930AX (tuning)
- Tonsil Space '94 (Wilk-Audio-Projekt mod.)
- petzl
Koniec koncow dorobilem sie odpowiedniego sprzetu do ktorego moge podlaczyc mojego Technicsa 1800 ktory do tej pory gral przez wzmacniacz kina domowego.
Amplituner to Sanyo JCX 2400k, odtwarzacz cd Marantz CD4000 wymienilem na zmieniarke z nagrywarka Pioneer PDR - W839, a glosniki to Ditton Celestion 15. Gra bardzo ladnie:)
Amplituner to Sanyo JCX 2400k, odtwarzacz cd Marantz CD4000 wymienilem na zmieniarke z nagrywarka Pioneer PDR - W839, a glosniki to Ditton Celestion 15. Gra bardzo ladnie:)
Spadochroniarze to ludzie którzy schodzą z drzew na które nie wchodzili
- Winters
Fajnie, tylko że gorzej się tego nie dało ustawić.
Jeżeli masz miejsce to koniecznie coś z tym zrób, usłysysz dlaczego.
Jeżeli masz miejsce to koniecznie coś z tym zrób, usłysysz dlaczego.
DIOMEDES KATO
- petzl
Oj nie:) to bylo tylko tymczasowe ustawienie, musialem zrobic porzadek z reszta sprzetu, a nie moglem juz sie doczekac zeby posluchac chocby na szybko 
Spadochroniarze to ludzie którzy schodzą z drzew na które nie wchodzili
-
Pilot
Jako że na YT brakowało filmiku Luxmana pd282 pozwoliłem sobie wstawić swoją zabawkę. Krytyka mile widziana tylko please, z umiarem. Wrażliwy jezdem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n7lxHf4N2TE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n7lxHf4N2TE[/youtube]
- kreator
-
Pilot
-
dobrus
witam
to mój drugi system do małego pokoju na poddaszu w którym obecnie koczuję
źródło Luxman PD-290
pre Yamaha C4
power Yamaha M2
drivery B&W DM 602 S3
gra nawet nieźle jak na sprzęt za circa 5k. O ile oczywiście przy takim ustawieniu kolumn i w zagraconym pokoju o wymiarach 4 x 2 m ze ściętym dachem cokolwiek może grać nieźle
Przy okazji małego przeglądu preampa cyknąłem mu parę zdjęć od wewnątrz, bo widzę że mało jest ich w sieci, bądź są foty jakichś innych klocków jako C4.
to mój drugi system do małego pokoju na poddaszu w którym obecnie koczuję
źródło Luxman PD-290
pre Yamaha C4
power Yamaha M2
drivery B&W DM 602 S3
gra nawet nieźle jak na sprzęt za circa 5k. O ile oczywiście przy takim ustawieniu kolumn i w zagraconym pokoju o wymiarach 4 x 2 m ze ściętym dachem cokolwiek może grać nieźle
Przy okazji małego przeglądu preampa cyknąłem mu parę zdjęć od wewnątrz, bo widzę że mało jest ich w sieci, bądź są foty jakichś innych klocków jako C4.
-
Pilot
Wszystko pięknie, ładnie tylko miejsce postoju kolumn mi się nie widzi. Drgania i reakcja igły na płytę.
-
dobrus
No niestety w tym pomieszczeniu nie ma opcji na inny rozstaw sprzętu. Jedyne co mogę zrobić to jakieś filcowe podkładki pod kolumny.
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
dobrus pisze: Jedyne co mogę zrobić to jakieś filcowe podkładki pod kolumny.
W tym przypadku lepszy efekt będzie gdy zastosujesz kombinacje filc pod kolumnę i kamienna podstawka. Lub jeszcze lepiej kolce posadowione na metalowych podstawkach i podkładkach z gumy lub filcu.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Cracker
...albo porządne słuchawki jako opcja jeśli pomieszczenie ma słabą akustykę. 
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll