Nuda, nudzie nie równa. Dual Mono o której była mowa (Pelixa i moja) to konstrukcja na dwa łby, więc łeb w łeb to nie pójdzie

coś jak pierwotna konstrukcja stereo Dynaco w której ideą było połączenie dwóch bloków mono i od tego się zaczęła ta cała heca z hifi.
W sumie osobiście uważam, że porównywnie w sensie 'sportowym' nie znajduje podstaw przy konstrukcjach autorskich. To nie są jakieś zawody tylko w mojej opinii konsekwentna ciągłość w rozwijaniu pewnej idei.
Doskonale to widać w przypadku BuPhono, to są lata pracy koncepcyjnej, prób, testów, nabierania doświadczenia i zbierania uwag, a nawet cięgów i upokorzeń w drodze do finalnie klasowego urządzenia.
Z Nudą koledzy jest trochę tak jak z liderką rankingu światowego w tenisie. Ma tarczę celowniczą na plecach i każdy chce ją ustrzelić w samą dziesiątkę. To dość kręta droga i raczej na moje oko błędna z założenia. Oczywiście koń jaki jest , każdy widzi i jeśli chcemy równać do najlepszych, to owszem jestem na tak. W pozostałych przypadkach mam już wątpliwości czy nie zbliżamy się do niechlubnej sławy szemranego marketingu.
Brzmienie to może nie , ale najważniejsze jest uczucie i tego się trzymajmy. Płeć to kwestia umowna

...