[S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: [S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

Post autor: darkman »

Dzięki Panowie za tu i teraz oraz PW, wydaje mi się, że wszystko ogarnąłem i odpowiedziałem, wybrane płyty oznaczone. Nadal można na PW proponować własne rozwiązania konstrukcyjno taktyczne na pozostałe płyty z listy. Śmiało bo niektóre mogę przecenić b.atrakcyjnie, a niektóre tylko trochę - nie gryzę, zatem śmiało :) Z wyłączeniem płyt wymienionych jako niepodlegające, ale i tak już się zdaje się sprzedały wszystkie już.

Co do kolejności zgłoszeń to Koledzy decyduje czas zgłoszeń w wątku i PW i oceniam to default proszę się nie obawiać. Szybszy ma pierwszeństwo. Natomiast wyjątek jest taki, że pełna płatność brt przebija wszystkie oferty discountowe niezależnie już od niewielkich różnic czasu zgłoszenia.
Dziękuję wszystkim za oferty.
Jeśli kogoś pominąłem czy nie odpowiedziałem, to uprzejmie proszę się przypomnieć na PW.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Ba... brać wybierać negocjować... Darku ale nasze regały mają ograniczoną pojemność, a u Ciebie co chwila perełki wyskakują...
Czy przewidujesz w tym miesiącu jakieś nowe dostawy? Bo rozliczyć się mogę od reki, ale z wysyłką mi się nie spieszy, a jak znam życie, następnego dnia po wysyłce wrzucisz coś, co "muszę mieć" :)
ps. fajne gitary maja te Skrzydła, wokal typowy dla tamtego okresu... plus jeszcze delikatna patyna gramofonu (to. co profani trzaskami nazywają)... ale jak pisałem, miejsca braknie na wszytko co by się chciało :( Życie nie jest łatwe :)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Coś na pewno w na początku tygodnia następnego po świętach (bo chłopaki mają pozamawiane JMJ, TangerineD, PF, Free i coś tam, to pora na to). Teraz tylko okazjonalnie i śladowo powiedzmy.
Oczywiście płyty mogą sobie leżeć, zresztą zapłaconych w ogóle nie trzeba odbierać. U mnie im dobrze :D

Marku, bo zwykle warto zwrócić uwagę na samą rozbiegówkę i sobie domyć nawet ręcznie-auto nie zawsze daje dobry efekt usunięcia bio tłuszczu, poza tym akurat koledze napisałem wczoraj:
=======
Płyty są umyte i przepakowane w nowe koperty wew., z odessaniem, jednak to mycie wstępne i ponowne już na miejscu im nie zaszkodzi.
Ponadto przypominam uprzejmie, że płyta umyta, gra w drugim przesłuchaniu. W pierwszym się układa do nowych warunków i igły. Niemal zawsze dopiero drugie przesłuchanie daje pojęcie o jej kondycji brzmieniowej.
=======
Oczywiście to pochodna stanu technicznego w ogóle i tu już niektóre defekty słuchowe mogą być stałe. Natomiast zwykle udaje się to zminimalizować. Taki urok samego materiału nośnika.
No ale w Twoim wypadku to w ogóle nawet Tomkowi podpowiedziałem, by Ciebie napadł z płytami do umycia na nowym urządzeniu 8-)
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Ależ ja nie mówiłem o płytach od Ciebie :) - że szumią jak te jodły na gór szczytach :) Ogólnie pisałem. Ja nie jestem jeszcze na tyle ogarnięty by dostrzegać różnice pomiędzy odtworzeniami, Ot, myję, płuczę i suszę. Z Tomkiem się zgadamy, zwłaszcza że On ma więcej miejsca :) No i zawsze była by okazja wpaść "na mycie" :) - oczywiście "taksówką" :)
Jak by Ci wpadła w ręce muzyka filmowa z filmów w stylu "Wzgórze złamanych serc", "Pluton", "Czas apokalipsy" (tego nie wiem czy nie mam, ale od przybytku głowa nie boli :) ), i tym podobnych, to pamiętaj o mnie.
Awatar użytkownika
ramone73

Post autor: ramone73 »

144a bierę :)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

ramone73 pisze:
04 kwie 2023, 11:30
144a bierę :)
Aaaa widzisz, bo zapomniałem Ci napisac, że fotki mogę obu razem przesłac i może by pomogły w podjęciu decyzji.. sorry, ale jak tak to tak. Dięx.
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

darkman pisze:
04 kwie 2023, 10:09
przypominam uprzejmie, że płyta umyta, gra w drugim przesłuchaniu
Kurka wodna, też to zauważyłem, ale myślałem, że mam jakieś omamy słuchowe :doh: Byłem zawiedziony niektórymi swoimi płytami po myciu, że jakoś płasko i nijak... Kładę drugi, trzeci raz na talerz i łał, gra! :o Se nawet wymyśliłem teorię, że igła musi po myciu przeryć rowek z resztek syfu i dopiero zagra. Ale fajnie znaleźć potwierdzenie, że to nie tylko u mnie tak :)
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Cichy5000
Gramofon: Technics SL-1610MK2

Post autor: Cichy5000 »

Płytki odebrane zapakowane pancernie ;) zaraz myjka i wieczór z muzyką :)
Dziękuję Darecki :clap:
Sony PS-X4, 205ED B-SAS od Jico,
PreamP Dyskretniok.
HiFiBerry Digi2 Pro +, ubp-x700, Dac MFD 6N3P; Yamaha M 4, C 4 ;Ayon Audio Scorpio,
Tellurium q ultra black ll, 2497 Mogami.
Tellurium Q Silver,Harbeth C7ES-3
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Ju łelkam Daru ;)

Czipsy pośłi wieczorem do: Luke, Marcinus, gibgib, mcemsi, lecą nisko i powoli jak ta matka kazała synowi lotnikowi.
Jutro lot ma: Awena, Mejw, jak się uda - dzięki Maciek za pudełka, właśnie odebrałem wielką pakę z owczej wełny:)
Jeśli ktoś jeszcze paczkoleci, to dead line na info 7 rano środa. Czwartek i Piątek Wielkiego Tygodnia nie realizuję żadnych wysyłek, zapraszam do zleceń na po Świętach Zmartwychwstania Pańskiego czyli Eastern po prostu.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

darkman pisze:
04 kwie 2023, 21:20
Ju łelkam Daru ;)

dzięki Maciek za pudełka, właśnie odebrałem wielką pakę z owczej wełny:)
Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość :D Mrozy idą, niech Cię grzeje :lol:
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Marcinus

Post autor: Marcinus »

darkman pisze:
04 kwie 2023, 21:20
Ju łelkam Daru ;)

Czipsy pośłi wieczorem do: Luke, Marcinus, gibgib, mcemsi, lecą nisko i powoli jak ta matka kazała synowi lotnikowi.
Jutro lot ma: Awena, Mejw, jak się uda - dzięki Maciek za pudełka, właśnie odebrałem wielką pakę z owczej wełny:)
Jeśli ktoś jeszcze paczkoleci, to dead line na info 7 rano środa. Czwartek i Piątek Wielkiego Tygodnia nie realizuję żadnych wysyłek, zapraszam do zleceń na po Świętach Zmartwychwstania Pańskiego czyli Eastern po prostu.
Mój "Śmiertelnie Rozbawiony" idiota doszedł i już jest słuchany :dance:

Dziękuję :)
Awena

Post autor: Awena »

Dark, wszystkiego najlepszego, Liebknecht jest super
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Awena pisze:
09 kwie 2023, 12:40
Dark, wszystkiego najlepszego, Liebknecht jest super
Wiem Piotrek, to moja była ex półkowa jest. Szczególnie ów Beirach w składzie, mam go też na solowej płycie, klimaty ECM-owskie.

Wzajemnie Panowie, Zdrowych i Mokrego Dyngusa. :happy-sunny:

p.s. UWAGA - płyty polewamy tak samo jak obficie jak żony, kochanki i dziewczyny! W obu przypadkach najpierw wyciągamy z kartonu i potem koszulki, bo szkoda zmoczyć :)
Do roboty!
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

I po świętach.
Odbiory.. odbiory.. :)
Mam dwa wolne miejsca na wysyłkę jutro. Jeśli są chętni to proszę o sygnał na PW - koniecznie dzisiaj.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2023, 11:32 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Na dzisiaj they fly: Skrufejs, 4sby. Startują.
Dwa miejsca na jutrzejszy poranek z napalmem - ktoś chętny do wysyłki? Następna - poniedziałek/wtorek.

Lista aktualnych Lp's post: #1767, str. wątku nr:118 czyli jedna do tyłu. Zapraszam :animals-chickencatch:
ODPOWIEDZ