Chore ceny płyt na Allegro/eBay

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Winters

Re: Chore ceny płyt na Allegro/eBay

Post autor: Winters »

vinyl_freak pisze: Ale po co skoro guru udowodnił, że nie żadnego FFRR
[...]
I ty to słyszysz?
Jasne, w ogóle nigdy nie istniało, nie było, nikt nawet o tym nie pomyślał!

Dziwisz się, że słyszę podbicie w zakresie średnich tonów?

No to dziw się dalej.
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Post autor: vinylpiotrek »

vinyl_freak pisze:Czyli ilu?
Zabawne, sądzisz, że przesłuchałem cały katalog wydawniczy DECCA'i z tego okresu, setki, jeśli nie tysiące pozycji ' odhaczyłem ołóweczkiem te, które brzmią dziwnie i zsumowałem ile ich jest?
Powodzenia, ale to zadanie nie dla mnie.
Obrazek
vinyl_freak

Post autor: vinyl_freak »

Winters pisze: Jasne, w ogóle nigdy nie istniało, nie było, nikt nawet o tym nie pomyślał!
Po raz kolejny poważasz kompetencje swojego guru. Powinieneś mu wyjaśnić że się myli.
vinylpiotrek pisze: sądzisz, że przesłuchałem cały katalog wydawniczy DECCA'i z tego okresu, setki, jeśli nie tysiące pozycji ' odhaczyłem ołóweczkiem te, które brzmią dziwnie i zsumowałem ile ich jest?
To na jakiej podstawie wnosisz, ze było takich płyt wiele – czyli setki odnosząc się do grubego katalogu Decca. Ile zrobiłeś porównań i swoim ołóweczkiem odhaczyłeś na liście? Nie masz pojęcia w temacie głosisz jakieś dziwne teorie, w śmieszny sposób starasz się marginalizować oryginalne wydania …
Powinieneś dostać bana od administratora za pisanie takich rewelacji, bo obniżają one poziom merytoryczny tego forum.
Awatar użytkownika
Sindsoron
Kontakt:

Post autor: Sindsoron »

Czy można by prosić o nieco mniej sarkazmu w wypowiedziach panowie? Bo to zaczyna wyglądać jak kłótnia w piaskownicy
Collection

Power Amp: Hitachi HMA-7500
Control Amp: Hitachi HCA-7500
Turntable: Rotel RP-3000 + SME 3009 II Non Improved
Deck: Akai GXC-760D
Speakers: Usher S-520 II
Headphones: Audio-Technica ATH-ES700
Sound Card: Asus Xonar Essence ST
Awatar użytkownika
Cracker

Post autor: Cracker »

:clap:
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Awatar użytkownika
Winters

vinyl_freak pisze: Po raz kolejny poważasz kompetencje swojego guru. Powinieneś mu wyjaśnić że się myli.
OK, już do niego dzwonię.
vinyl_freak pisze:To na jakiej podstawie wnosisz, ze było takich płyt wiele – czyli setki odnosząc się do grubego katalogu Decca. Ile zrobiłeś porównań i swoim ołóweczkiem odhaczyłeś na liście? Nie masz pojęcia w temacie głosisz jakieś dziwne teorie, w śmieszny sposób starasz się marginalizować oryginalne wydania …]
A Ty na jakiej podstawie wnosisz, że tak nie jest?
vinyl_freak pisze:Powinieneś dostać bana od administratora za pisanie takich rewelacji, bo obniżają one poziom merytoryczny tego forum.
Super, to ja też chcę.
Rozumiem, że już rozmawiałeś o tym z Wojtkiem?

W ogóle to po co forum, po co dyskutować skoro jest jedyna słuszna prawda życia i basta? A w ogóle to pan Jacek i koniec.

Podsumowując tą dyskusję - im dalej w las, tym ciemniej.
Czcij sobie te ferstpresy (niejednokrotnie mając racje i niejednokrotnie nie mając), ale słuchaj muzyki, a nie ferstpresa.
DIOMEDES KATO
vinyl_freak

Winters pisze:A w ogóle to pan Jacek i koniec.
Aaaa to tu cie boli :-) Uwiera troszkę że jest ktoś bardziej doświadczony, że ma wiedzę, poważną kolekcję płyt i zrobił dużo dla popularyzacji starego rocka…. Nieładnie zionąć taką zawiścią! Zamiast się mazać weź się w końcu do roboty i napisz chociaż maila w sprawie reedycji do Polskich Nagrań. Może to ci się uda.
Awatar użytkownika
Winters

vinyl_freak pisze:Aaaa to tu cie boli :-) Uwiera troszkę że jest ktoś bardziej doświadczony, że ma wiedzę, poważną kolekcję płyt i zrobił dużo dla popularyzacji starego rocka…. Nieładnie zionąć taką zawiścią! Zamiast się mazać weź się w końcu do roboty i napisz chociaż maila w sprawie reedycji do Polskich Nagrań. Może to ci się uda.
Post roku.

Jakby co, to ja szczerze powiedziawszy nie wiem jak ten pan Jacek ma na imię ani co to za jeden, bo znam go tylko z Twoich peanów. Nie wiem czy w ogóle ma jakieś płyty.
DIOMEDES KATO
vinyl_freak

Winters pisze:akby co, to ja szczerze powiedziawszy nie wiem jak ten pan Jacek ma na imię ani co to za jeden, bo znam go tylko z Twoich peanów. Nie wiem czy w ogóle ma jakieś płyty.
Winters, no i znowu nie znasz, nie wiesz a oceniasz i wydajesz osądy...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Koledzy i Panowie, proszę nie sprowadzajcie tego tematu o zawyżonych ofertach płytowych kolejny raz do debaty o wyższości zdania jednego "guru" nad drugim czy też wracając do kwestii różnic między wydaniami i sensowności używania jednych nad drugimi. Nie chciałbym z tego powodu specjalnie wyciągać miotłę i "sprzątać".

Jeśli ktoś chce dalej ciągnąć temat płyt Decca/London to zapraszam do rozpoczęcia odrębnej dyskusji.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

vinyl_freak pisze: Winters pisze:Jasne, w ogóle nigdy nie istniało, nie było, nikt nawet o tym nie pomyślał!

Po raz kolejny poważasz kompetencje swojego guru. Powinieneś mu wyjaśnić że się myli.
Bo ty, vinyl_fraku' po raz kolejny udowadniasz ,że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, zresztą to coraz rzadsza umiejętność w narodzie.
Uważasz, że DECCA używała krzywej RIAA, kiedy takowej jeszcze nie było?
Sądzisz, że wszystkie fachowe książki, mówią nieprawdę? A może nigdy nie czytałeś takiej?
Brawo.
vinyl_freak pisze:To na jakiej podstawie wnosisz, ze było takich płyt wiele
Ile masz płyt DECCA z uchem?
Ja mam grube kilkadziesiąt, ponad połowa z nich brzmi dziwnie, co uzasadnia podejrzenie, że to jakiś głębszy problem.
Wojtek pisze:Koledzy i Panowie, proszę nie sprowadzajcie tego tematu o zawyżonych ofertach płytowych kolejny raz do debaty o wyższości zdania jednego "guru" nad drugim czy też wracając do kwestii różnic między wydaniami i sensowności używania jednych nad drugimi. Nie chciałbym z tego powodu specjalnie wyciągać miotłę i "sprzątać".
Przepraszam bardzo, za ostatni post, ale nie mogłem się powstrzymać, mam nadzieję, ze wybaczysz, czcigodny adminie.
Wojtek pisze:Jeśli ktoś chce dalej ciągnąć temat płyt Decca/London to zapraszam do rozpoczęcia odrębnej dyskusji.
Świetny, pomysł, ale poczekajmy może kilka dni, aż emocje opadną ;)
Kolejny pomysł, na wątek to godne polecenia, źródła książkowe :P
Bo zdaje się niektórzy zapominają o tym medium i jego znaczeniu, zdając sie tylko na rewelacje na zagranicznych forach i własne obserwacje.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

vinylpiotrek pisze:Kolejny pomysł, na wątek to godne polecenia, źródła książkowe :P
Bo zdaje się niektórzy zapominają o tym medium i jego znaczeniu, zdając sie tylko na rewelacje na zagranicznych forach i własne obserwacje.
Gdzieś już jest taki temat, ale nie był za bardzo rozwijany.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Wojtek pisze:Gdzieś już jest taki temat, ale nie był za bardzo rozwijany.
Jakoś nie znalazłem, muszę poszukać i swoje 3 grosze dorzucić, a osoby wypisujące różne niczym nie poparte rewelacje odsyłać do literatury fachowej :P
Obrazek
vinyl_freak

vinylpiotrek pisze:Bo ty, vinyl_fraku' po raz kolejny udowadniasz ,że nie umiesz czytać ze zrozumieniem, zresztą to coraz rzadsza umiejętność w narodzie.
Dokładnie to samo mogę powiedzieć o tobie, czytając np twój ostatni post.
vinylpiotrek pisze:Uważasz, że DECCA używała krzywej RIAA, kiedy takowej jeszcze nie było?
Sądzisz, że wszystkie fachowe książki, mówią nieprawdę? A może nigdy nie czytałeś takiej?
A w którym to miejscu tak napisałem, że to jest moja opinia? Czy to na pewno bylem ja czy może guru tak często tu podawany za nieomylny autorytet? Zapytaj Fremera i inżyniera z Decca czy czytali książki a nie mnie i napisz do nich otwarty list,że są amatorami.
vinylpiotrek pisze:Ile masz płyt DECCA z uchem?
Ja mam grube kilkadziesiąt, ponad połowa z nich brzmi dziwnie, co uzasadnia podejrzenie, że to jakiś głębszy problem.
Mam ich na tyle dużo aby z całą pewnością stwierdzić, że są dobrze nagrane a część z nich rewelacyjnie. Mozę twój głębszy problem jest spowodowany:
a) fatalnym stanem twoich płyt - a wiem, że kupujesz płyty, które inni zwracają ze względu na słaby stan,
b) może któryś z elementów twojego toru audio jest uszkodzony?
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Koniec dyskusji tutaj, dostałeś odpowiedź na PW, niebawem powstanie nowy wątek.

Żeby nie odchodzić od tematu :
http://allegro.pl/pink-floyd-the-wall-i3063060898.html
Obrazek
ODPOWIEDZ