Niedługo będę kupował gramofon, więc postanowiłem założyć tutaj konto, bo na pewno nie raz się przyda

Na cały sprzęt (gramofon + wkładka + wzmacniacz) planuję wydać mniej więcej 8 tysięcy. Miałem kiedyś w studio dwa Technicsy SL-1210 MKII i byłem z nich ogromnie zadowolony, jednak zmuszony byłem je sprzedać. Dlatego upatrzyłem sobie nowego Technicsa SL-1210 MK7 (ponieważ gramofon będę wykorzystywał nie tylko do słuchania, ale czasem również przy nagraniach), co "pożre" ok 4500pln. Zostaje więc 3500-4000 na wkładkę i wzmacniacz zintegrowany z wejściem phono lub wzmacniacz + przedwzmacniacz phono. Może być zarówno sprzęt używany (jeśli chodzi o wzmacniacz i przedwzmacniacz), jak i nowy. Czy mógłbym prosić o pomoc w znalezieniu odpowiedniego sprzętu? Może jakieś rekomendacje w tym przedziale cenowym? Na co powinienem zwrócić uwagę, zwłaszcza przy zakupie używki? Lepiej zdecydować się na wzmacniacz, czy tańszy wzmacniacz + przedwzmacniacz phono?
Na ten moment sprzęt będzie podłączony do monitorów studyjnych Presonus Eris E8 XT, choć w przyszłości planuję zakupić osobne kolumny do słuchania muzyki (od klasyki, przez jazz, punk i rock psychodeliczny, po współczesną elektronikę eksperymentalną i klubową). Posiadam również deck na kasety: Pioneer CT-S620, który chciałbym również podpiąć do wzmacniacza. Rozmiar pokoju to ok 40m2.
Z góry dziękuję za pomoc.