Kenny Dorham - Quiet Kenny
2023 dodruk US Analogue Productions 33 rpm. https://www.discogs.com/release/2220681 ... uiet-Kenny. Okładka z tyłu na dole ma ciekawą adnotację. Jest inna lekko niż ta z linka. Matryce są te same.
Jak gra? Fenomenalnie Przesłuchałem dokładnie obie strony i nie mam żadnych uwag. Pure joy!
2476A02A-A0A6-438F-8012-74B631995A05.jpeg
Gratula
Piękny ten Dorham
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
Dzięki. Powiem szczerze - warto. Okładka jak okładka ale gra to świetnie. Opakowanie przesyłki to istne mistrzostwo świata. Można by tym rzucać, kopać a się nie uszkodzi.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Sonny na Contemporary/milestone, Nie pytajcie o tytuł.
Album z piętnem Larry Coriell i to jakim (?!) Płyta dość późna jak na Rolka i diabelnie nowoczesne brzmienie.
Może powinniśmy dodawać taką notkę dla sprzedawcy.
Proszę zapakować tak, żeby płycie nic się nie stało kiedy będzie kopana i rzucana. Scott tak pakuje.
Raz parę albumów było zapakowane po prostu w grubym pudełku kartonowym. W środku było płaskie pudełko z płytami. Do tego zabezpieczone rogi.
Nawet jeżeli pudło uległoby uszkodzeniu to płytom nic by się nie stało bo w środku były puste przestrzenie.
Trochę zmarudziłem z tą płytą, ale lepiej późno niż wcale.
Nie było łatwo to teraz dostać, ale jest A muza i tłok pierwsza klasa, buy now or cry later jak to mówią
Codona 2, Don Cherry.. and friends
Don Wiśniak. W tytule chodzi chyba o triplet (w sensie trio)? Codona(1) chyba nie mam ale nie na pewno...a jednak sprawdziłem po okładce - nie mam na pewno Szkoda, bo dobre, się zasadzić trzeba w takim razie.
Simon narobil mi smaka na tego Dorhama
No ale muszę się uzbroić w cierpliwość.
Póki co album z tej samej serii AP Prestige Stereo ale rodzynek z pierwszego wydania, jeszcze numerowny. Udało mi się wygrzebać w jednym sklepie w Polsce
Rewelacyjny dźwięk jak cała seria
Szkoda ,że tak bardzo limitowana i trudna do zdobycia.
Trzeba chwytać co się uda
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll