Chyba nic takiego nie podali. Kulesza nie skorzystał z klauzuli jednostronnego przedłużenia ale rozstania jeszcze nie ma
Katar 2022 - Mundial
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Katar 2022 - Mundial
Podadzą, podadzą
Druga część mojej wypowiedzi wydała mi się znacznie istotniejsza do dyskusji. Trenerem reprezentacji się bywa i tyle. Taka kolej rzeczy, więc specjalnych zaskoczeń tu nie będzie. Inna sprawa, że mamy trochę pecha do selekcjonerów w sensie takim, że od lat nie pojawił się nikt to byłby na tym miejscu dostatecznie długo, ale to takie moje dywagacje wokół marzeń.
"Polski Związek Piłki Nożnej nie skorzystał z klauzuli umownej, która umożliwiała jednostronne przedłużenie kontraktu selekcjonera."
Druga część mojej wypowiedzi wydała mi się znacznie istotniejsza do dyskusji. Trenerem reprezentacji się bywa i tyle. Taka kolej rzeczy, więc specjalnych zaskoczeń tu nie będzie. Inna sprawa, że mamy trochę pecha do selekcjonerów w sensie takim, że od lat nie pojawił się nikt to byłby na tym miejscu dostatecznie długo, ale to takie moje dywagacje wokół marzeń.
- Peter007
Nie bardzo na polskim rynku widać takiego kandydata. Papszun? No może ale chyba najpierw wolałby zdobyc tego majstra z Rakowem. Tomaszewski zna się na wszystkim to może on?
Leży szkolenie młodzieży. Młodzieżówkę prowadzi gośc który otwarcie mówił że woli sprowadzić starego Słowaka niż budować wychowanka
Leży szkolenie młodzieży. Młodzieżówkę prowadzi gośc który otwarcie mówił że woli sprowadzić starego Słowaka niż budować wychowanka
- darkman
- Kontakt:
Podobno problem jest taki, że polscy trenerzy odmawiają, mając doskonałe warunki pracy i płacy w klubach.
Nawałka kiedyś chciał ale postawił warunki na które się nie zgodzono.
Pewnie będzie selekcjoner z importu, no zobaczymy. Raków teraz bardzo na fali nośnej i wątpię by nie zrobili wszystkiego by nie puścić trenera.
Nawałka kiedyś chciał ale postawił warunki na które się nie zgodzono.
Pewnie będzie selekcjoner z importu, no zobaczymy. Raków teraz bardzo na fali nośnej i wątpię by nie zrobili wszystkiego by nie puścić trenera.
Ano. To trzeba od podstaw. I tu jesteśmy głęboko, no wiadomo w czym.
- amrowek
A jak zmienia się tak często trenerów to jak tu myśleć o przyszłości ... jak się ma słabą ligę to tak bywa... młodzieżówkę mamy dobrą tylko jakoś potem tak giną w seniorach... przykład Kapustki.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Peter007
Kapustka to chyba trochę za bardzo uwierzył w siebie albo jego menago źle go pokierował. Poszedł wtedy do ówczesnego mistrza Anglii. To nie mogło się udać. Dwa lata grał przez to z juniorami i nie było miejsca na rozwój. Młodzieżówkę mamy tak dobrą jak i kadrę A. Jak eliminacje przejdą nawet w dobrym stylu to w turnieju po łbie od każdego
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
nie rozumiem zachwytów nad Papszunem. miał dwa niezłe sezony, fakt - bo udało mu się utrzymać/wzmocnić zespół przy udziale stabilnego emocjonalnie i wywarzonego w każdym działaniu właściciela. ale już mignięcie na europejskich salonach trwało krócej, niż rozbłysk supernowej... jak pokaże coś więcej niż wicemajster w jednej z najgorszych lig w Europie (bo puchar pocieszenia jakoś średnio miarodajny jest) to będę klaskał
pełna zgoda. szkolenie leży, taniej ściągnąć szrot z Serbii niż wychować piłkarza od podstaw. orliki praktycznie zaorane, pieniędzy dla trenerów nie ma, od lat zwraca się uwagę, że powinniśmy się wzorować na Holendrach ale nie, u nas trenerowi zależy na wyniku - no więc lepiej ustawić drużynę czternastolatków-drwali, którzy zamęczą bardziej finezyjnych przeciwników, niż wychować jednego-dwóch, którzy przebiją się wyżej. wynik tu i teraz zamiast długofalowego działania...
Kapustka, Wolski, Karbownik (chociaż on ponoć wraca na dobre tory), przykłady można mnożyć... trzy razy prosto u nas piłkę kopnie i już talent na miarę nie wiadomo jaką...
Skorża odmówił... ponoć Marcelo BIelsa jest do wzięcia... ale jak znam życie karty będzie rozdawał Zenek Martyniuk
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + ATL HD 310
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Peter007
Tak źle nie jest. Jesteśmy gdzieś w połowie rankingu
Zostało dwóch sędziów z szansą na poprowadzenie finału. W tej dwójce nasz Marciniak.
Jest jedno ale. Żeby poprowadził finał to musi się w nim znaleźć Maroko, bo Amerykanin który jest tym drugim urodził się w Maroku i tam mieszkał do osiemnastki
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
no to syn Tomasz nie dorówna ojcu Michałowi... ale dobre i to, Szymon jest git!
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + ATL HD 310
- Michal35
A coś takiego jak talent, uzdolnienie czy jak by to nazwać? Jest czy nie ma?
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
- darkman
- Kontakt:
Talent to coś takiego jak lęk wysokości. Wszyscy go mają. Rzecz w tym by umieć go okiełznać i nadać mu właściwy kierunek.
Myślę, że na poziomie piłkarskim o którym mówimy stopień przypadkowości znalezienia się w kadrze kraju, jest znikomy.
Moim zdaniem to kwestia dyscypliny i konsekwencji w długofalowym programie szkolenia. Ten zaś wymaga u nas głębokiej analizy i reformy.
No ale wracajmy do Mundialu chłopaki - dzisiaj mecz!
Sam nie wiem na kogo stawiać? Pewnie jak zwykle będę kibicował potencjalnie słabszym.. ale kogo tu uznać za faworyta?
Myślę, że na poziomie piłkarskim o którym mówimy stopień przypadkowości znalezienia się w kadrze kraju, jest znikomy.
Moim zdaniem to kwestia dyscypliny i konsekwencji w długofalowym programie szkolenia. Ten zaś wymaga u nas głębokiej analizy i reformy.
Sam nie wiem na kogo stawiać? Pewnie jak zwykle będę kibicował potencjalnie słabszym.. ale kogo tu uznać za faworyta?
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Ja obstawiam Cro. W sumie obstawiam powtórkę finału sprzed 4lat Final Cro-Mar to by trza u buka obstawicdarkman pisze: ↑13 gru 2022, 11:46Talent to coś takiego jak lęk wysokości. Wszyscy go mają. Rzecz w tym by umieć go okiełznać i nadać mu właściwy kierunek.
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
-
Argentyna i Maroko
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 || Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 || Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
- darkman
- Kontakt:
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Mnie się marzy zwycięstwo Chorwatów, ale będzie ciężko, tym bardziej, że i tak zaszli dalej niż się kibice spodziewali.