gra-mi pisze:Mam tylko pytanie, czy po ewentualnym zakupie będzie mi potrzebny do nich jakiś wzmacniacz czy takie małe ustrojstwo jakie posiadam (vivanco Phono PreAmplifier PA 111) wystarczy żeby pięknie dźwięk na głośniki szedł ?
Przedwzmacniacz nie napędzi pasywnych głośników/kolumn z prawdziwego zdarzenia, ale do kolumn aktywnych (czyli takich z własnym zasilaniem) czy też komputerowych to wystarczy
Killer_Queen pisze:Znalazłam Duala 1224 na allegro i chciałam zapytać czy ta cena jaką proponuje sprzedawca jest dobra ?
Jak na ładny 1224 z piezoelektryczną wkładką CDS 660 to cena raczej dobra.
Pytanie tylko czy mimo to byłby to faktycznie super wybór na pierwszy gramofon w tej cenie
Killer_Queen pisze:Jeśli tak to ewentualnie jaki wzmacniacz do tego Duala ? Chciałabym, żeby wszystko zamknęło się w cenie 200 zł .
Gramofon + wzmacniacz (bez głośników) w 200 złotych? Faktycznie ciężko. Jeśli byś miała po 200 złotych na gramofon i wzmacniacz to jeszcze coś dałoby radę wynaleźć. W takiej sytuacji to chyba warto by było się zastanowić nad jakimś starym tzw. kombajnem, czyli gramofon + wzmacniacz (+ ewentualnie radio i magnetofon) w jednej budzie. Takie jeszcze da się u nas trafić w korzystnych cenach.
Może zacznijmy od pytania: czy masz do czego podłączyć gramofon?
Winters pisze:Ryzyko mechaniczne jednakże występuje.
Jak przy każdym używanym gramofonie, w mniejszym lub większym stopniu.
Trochę więcej wiary w te Duale Winters

Nie powtarzaj obaw jak mantrę zza oceanu.
Tak czy siak, jak sami wiecie, sam nie jestem fanem polecania idlerów jako pierwszy gramofon.