Ponieważ nie kupiłem swoich słuchawek w oficjalnej dystrybucji nie korzystałem z dożywotniej gwarancji.
wydaje mi się, że nie będzie problemu - ani razu nie musiałem przedstawiać dokumentów zakupowych. chociaż u Ciebie może być kłopot, bo "grzebane było". do Marek daleko nie masz, ja bym spróbował.
Ja osobiście często, gęsto korzystam ze słuchawek. Jako rozwiązanie mobilne do niedawna preferowałem CCA NRA (siostrzana marka KZ) ale z uwagi na problemy z kanałami słuchowymi (częste infekcje) przerzuciłem się na Koss Porta PRO i nie żałuję. To bardzo przyzwoicie grające słuchawki.
Co do użytku domowego/stacjonarnego to korzystam najczęściej z Beyerdynamicow DT 770 i 990. Obie pary mam modowane (montaż gniazda 3,5 mm w obu słuchawkach także teraz mogę spokojnie rotować kablami w razie czego). Nie jest to może top na rynku słuchawek ale funkcjonują one ,często gęsto w studiach, wśród realizatorów dźwięku, może nie jako najbardziej analityczne ale wciąż o przewidywalnym, V-kowym brzmieniu. Nie wspominając już o tym że dostępne ewentualnie są chyba wszystkie części, bezpośrednio od producenta.
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
Philips LFD 3428/Somic V2/AKG 240 Studio/Beyerdynamic DT 770/990 Pro
Ja osobiście często, gęsto korzystam ze słuchawek. Jako rozwiązanie mobilne do niedawna preferowałem CCA NRA (siostrzana marka KZ) ale z uwagi na problemy z kanałami słuchowymi (częste infekcje) przerzuciłem się na Koss Porta PRO i nie żałuję. To bardzo przyzwoicie grające słuchawki.
Co do użytku domowego/stacjonarnego to korzystam najczęściej z Beyerdynamicow DT 770 i 990. Obie pary mam modowane (montaż gniazda 3,5 mm w obu słuchawkach także teraz mogę spokojnie rotować kablami w razie czego). Nie jest to może top na rynku słuchawek ale funkcjonują one ,często gęsto w studiach, wśród realizatorów dźwięku, może nie jako najbardziej analityczne ale wciąż o przewidywalnym, V-kowym brzmieniu. Nie wspominając już o tym że dostępne ewentualnie są chyba wszystkie części, bezpośrednio od producenta.
Części są dostępne, ale wykonanie jest takie że wątpię że oprócz części eksploatacyjnych trzeba będzie coś wymienić.
Panowie, jakie słuchawki nauszne, zamknięte, z bluetooth, dla nastolatki? i jeszcze niedrogie...
moje koss'y zostały obśmiane... być trendy jest ważniejsze niż mieć dobrze na uszach
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
jbl'e z pierwszego linka właśnie dokonują żywota. myślałem o kwocie 400-500 zł, model wyższy od podanego przez Freya można w okolicach 500 zeta upolować - no ale się nie podoba
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Ja używam i polecam Marshall Major. Ja mam konkretnie model III. Świetny dźwięk, bateria na 30 godzin, możliwość używania z kablem i całkiem dobry mikrofon.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Ostatnio czytalem że generalnie dobre opinie zbierają soind ore anker q20. Chyba jedne z tanszysz słuchawek z ANC. Także może warte uwagi. Ale rozumiem że na tym etapie (w sensie że dla nastolatki) muszą się przede wszystkim podobac, dźwięk to kwestia drugorzędna:/
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
Philips LFD 3428/Somic V2/AKG 240 Studio/Beyerdynamic DT 770/990 Pro
to taka anegdotka... wczoraj prawie wpadł nam pod koła (nie przechodził przez pasy, uliczka osiedlowa) Antek Grudniewski z Radia357. jechałem właśnie z poszukującą słuchawek latoroślą. no i najpierw Pola "kazała" mi biec po autograf a potem zaczęła się zachwycać słuchawkami pana Antka. popisaliśmy z panem Antkiem pół dnia, okazało się, że jajka, które niósł, to nie na jajecznicę tylko na naleśniki, a słuchawki to marshall'e IV. i one na dziś są najpoważniejszym kandydatem wg Poli. ale pewnie raczej ze względu na Antka...
Od kilku tygodni cieszę się Musical Fidelity MF100 po przesiadce z AKG514, generalnie są tak różne że ciężko porównać , pierwsze zamknięte-drugie otwarte.Marschall Major , ale na kablu ma moja córka i mi osobiście one najsłabiej wypadają z całej trójki, ale wygląd wygrał u Niej
Ja za mojego dwudziestolatka posłałem list do białej brody latającej w saniach...
Przyniósł mu takie: https://allegro.pl/oferta/sluchawki-ank ... 2229536433
Młody słucha metalu i mówi, że bas niski, dynamika super i prądowo to trzyma dość długo.
Poczytaj opinie ale nawet teściu co z Marylą w USA pogrywał mówi, że całkiem przyjemne brzmienie.