Hej,
Piszę już gdzie wymyślę i gdzie siedzą ludzie. Odkupie, chętnie w dużych ilościach pamięci USB i karty SD. Pojemności powyżej 256 MB więc pewnie każdemu kilka w domu się wala.
Zapytacie po co. Chcę przenieść część swojej cyfrowej biblioteki retro gier (GOG) na fizyczne nośniki A że dowiedziałem się jak to zrobić i że jest to legalne - skoro już mam certyfikat zakupu dlaczego by tego nie zrobić.
Oferty pls na priv.
Kupię karty SD / Pamięci USB
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Kupię karty SD / Pamięci USB
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- blispx
Re: Kupię karty SD / Pamięci USB
2TB starczy? później sprawdzę bo wala mi się chyba jeszcze jakiś dysk / USB szajsunga o takiej pojemności
DDX-1000, 2xRMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Dysk odpada - idea jest taka, że chcę aby każda gra była osobno z małym przewodnikiem, zapakowana w pudełko po kasecie magnetofonowej - c64 style
Jasne - w plikach instalacyjnych większości z gier z GOG - a o tych mówię, masz pełny instalator gry. Kolega mi powiedział że można je nawet pobrać z torrenta czasami
Druga opcja - jeszcze fajniejsza, to instalacja gry na rzeczonej karice SD lub pendrive - i mamy cudowną sprawę, bo taką grę zabierzemy ze sobą wszędzie - i tak o ile odpalamy ją na windows - wstanie i można normalnie grać. Taki patent wykorzystuje np z World of Xeen czy HoMM3.
Ale tak serio serio - swego czasu napisałem do GOG i zapytałem czy posiadanie fizycznej kopii jest w jakikolwiek sposób nielegalne - odpowiedzieli że nie - skoro mam dowód zakupu, mogę dysponować grą jak chce - w sensie przechowywania.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
-
Dzięki. Też chyba zrobię taki backup.pan_winyl pisze: ↑14 lis 2022, 21:04Dysk odpada - idea jest taka, że chcę aby każda gra była osobno z małym przewodnikiem, zapakowana w pudełko po kasecie magnetofonowej - c64 style
Jasne - w plikach instalacyjnych większości z gier z GOG - a o tych mówię, masz pełny instalator gry. Kolega mi powiedział że można je nawet pobrać z torrenta czasami
Druga opcja - jeszcze fajniejsza, to instalacja gry na rzeczonej karice SD lub pendrive - i mamy cudowną sprawę, bo taką grę zabierzemy ze sobą wszędzie - i tak o ile odpalamy ją na windows - wstanie i można normalnie grać. Taki patent wykorzystuje np z World of Xeen czy HoMM3.
Ale tak serio serio - swego czasu napisałem do GOG i zapytałem czy posiadanie fizycznej kopii jest w jakikolwiek sposób nielegalne - odpowiedzieli że nie - skoro mam dowód zakupu, mogę dysponować grą jak chce - w sensie przechowywania.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Fajnie.grazio pisze: ↑14 lis 2022, 21:22Dzięki. Też chyba zrobię taki backup.pan_winyl pisze: ↑14 lis 2022, 21:04Dysk odpada - idea jest taka, że chcę aby każda gra była osobno z małym przewodnikiem, zapakowana w pudełko po kasecie magnetofonowej - c64 style