szkoda mi że kolejny polski biały kruk staje się najzwyczajniej popularny
Stare wydanie i tak będzie w cenie, chociaż być może nie aż takiej jak do niedawna. A że wznowiono, to według mnie dobrze, bo to kawałek historii polskiego rocka.
Nie macie takiego wrażenia, że analog, winyl to tylko teraz i my wszyscy starszej daty? No bo kto kupuje te wszystkie wznowienia?
Jakoś smutno mi się robi na myśl, że te serwisy streamingowe z czasem wyprą CD, winyle na dobre.
Trudno powiedzieć. W późnych latach 80. mówiło się o końcu płyt winylowych. Jak wiemy już, nie nastąpił. Przypuszczam, że i na CD z czasem zrobi się moda, tak jak zrobiła się na winyle; podobno i na kasety. A na razie, mając jakiś sensowny odtwarzacz CD (choćby z rynku wtórnego), można korzystać z tanich starych kompaktów i "za grosze" kompletować sobie dyskografie.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Jakoś smutno mi się robi na myśl, że te serwisy streamingowe z czasem wyprą CD, winyle na dobre.
czyli coś co zakupisz wirtualnie i stracisz dostęp jak platforma upadnie albo jej się tak zamani chcesz porównywać z nośnikiem fizycznym? dobre sobie.. przecież tego typu serwisy to nie nowość i istnieją już co najmniej 10 lat i jeżeli tam coś upada to te platformy na wskutek wojenek które między sobą toczą. także możesz spać spokojnie nić się winylom i cd nie stanie
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Bliss, myślałem jeszcze o hmmm jak to nazwać.
Nośnikami fizycznymi można handlować.
Serwisy natomiast, nie wiem, koszą kasę, jest ich parę i razem tworzą taki monopol? W ogóle jak to jest z plikami chyba ludzie nie odsprzedają plików mp3, FLAC...
PS
Właśnie zorientowałem się, że jebnąłem offtopa.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2022, 01:13 przez zelazny, łącznie zmieniany 1 raz.
I cyk! Już się zaczęła spekulacja.
Kupiłem przedostatni egzemplarz dzisiaj po normalnej cenie chociaż wielkim fanem nie jestem. Ale czasami lubię posłuchać.
Myślę, że te 70 sztuk to tylko początek i zaraz wypłynie więcej sztuk w ludzkiej cenie. Na razie jest szał to się ludzie rzucili i gorączkowo wykupują jak leci.
W późnych latach 80. mówiło się o końcu płyt winylowych. Jak wiemy już, nie nastąpił.
Tak naprawdę to nigdy nie nastąpił, tylko winyl na czas lat 90. i pierwszej dekady następnego wieku stał się niszowy, interesując nielicznych. Ale w podziemiu metalowym, punkowym czy hc wciąż był ważnym nośnikiem, szczególnie w kontekście 7" i różnych splitów.
A w temacie: tyle było o tym Detoxie, że odkurzyłem również kasetę. Młodszym wspomnę, że kiedyś nie było YouTube i takich tam, więc regularnie zaglądało się do księgarni z pytaniem czy jest już nowy Dżem. I któregoś jesiennego dnia 1991 roku był, ale początkowo tylko na kasecie, LP pojawił się ciut później. Kupiłem więc na początek taśmę i mam ją do dziś - jej późniejsze edycje miały już na obudowie kasety napisy z tamponiarki.
I cyk! Już się zaczęła spekulacja.
Kupiłem przedostatni egzemplarz dzisiaj po normalnej cenie chociaż wielkim fanem nie jestem. Ale czasami lubię posłuchać.
Myślę, że te 70 sztuk to tylko początek i zaraz wypłynie więcej sztuk w ludzkiej cenie. Na razie jest szał to się ludzie rzucili i gorączkowo wykupują jak leci.
Spoko, na Świat Książki jest dostępny po 82 z groszami...
Firma a_distribution z allegro która sprzedawała Detox po 89zl czeka na informacje z Warnera czy jeszcze dostaną jakąś pulę. Podobno ktoś zgarnął resztę ale jeszcze się nie ujawnił.
Możliwe że to będzie empik albo biedronka
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8