Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Re: Polityka

Post autor: Peter007 »

Deszatie pisze:
10 kwie 2022, 18:31
nieaktualny
Jak najbardziej aktualny. Kto jak nie oni skłócają nas ze wszystkimi? Polska ma dobrą prasę jako społeczeństwo i rząd nie ma z tym nic wspólnego, bo niby co? Morawiecki krzyczy i macha szabelką a sam od siebie to nie za bardzo działa.
Pojawiłeś się w wątku i w zasadzie to nic nie powiedziałeś oprócz tego, żeby zostawić pis a ruszyć na opozycję.
Latro sam sobie winien. Nie zauważyłeś, że jak on coś wrzuci to są jakieś kontrargumenty, linki, wypowiedzi, przykłady, rozmowa a jak ktoś skieruje pytanie do niego to odpowiedzi nie ma ale jest jakiś fajny obrazek z Tuskiem? Skoro jesteś taki obiektywny to może jeszcze raz przejrzyj wątek albo sam odpowiedz na te wszystkie pytania, bo na razie uczepiłeś się jednej strony twierdząc przy tym, że nic cię nie łączy z drugą
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2022, 18:15 przez Peter007, łącznie zmieniany 1 raz.
jajen
Gramofon: KD990, Dual Golden11

Post autor: jajen »

Deszatie pisze:
[Polska ma w tej chwili naprawdę dobrą prasę w Europie i Świecie, ale może nie wszystkich to cieszy w równym stopniu ;)
Rozróżnij dwie kwestie. Polska ma dobrą prasę w pomaganiu uchodźcom i pieniądze na to od UE dostaje. Nic się nie zmieniło w sprawie gwałtu na praworządnosci i bezprawnej Izby, którą nawet Duda i Kaczafi chcą zlikwidować tylko są zakłądnikami szaleńca Ziobry. Więc tej kasy nie powinna otrzymać Polska dopóki nie poradzi sobie z tą kwestią. W demokracji naród odpowiada za swoją władzę. Wybieracie ich ? Ok. Ale nie dziwcie się, że UE odmawia finansowania kraju, którego włądza depcze najwyższą wartość UE. I retoryka typu politycy zawinili a lud cierpi się tu nie sprawdzi. Ktoś tych polityków wybrał, więc tenże cierpi. Aż zmądrzeje albo padnie z głodu.
Analog: Dual golden 11+Ortofon 2M Blue/Black & Kenwood kd990+Nagaoka MP200>MaCaBRiaa>MF M6si>Buchardt s400
Cyfr: MF M3Scd, Yamaha WXC-50, DAC MF DIGILOG na 6N16B/6N2P reszta j.w. & Quad Artera Solus Play>MA Gold GX 50
Awatar użytkownika
trafalgar
Gramofon: Kenwood KP 990

Post autor: trafalgar »

Masz może jakieś wiarygodne źródło,ile to tych pieniędzy UE na uchodźców dla Polski już wpłaciła?
Awatar użytkownika
Peter007

W czwartek chyba dopiero decyzja zapadła
Latro
Gramofon: Technics SL1300

Post autor: Latro »

Deszatie pisze:
. Nie podoba mi się po prostu, że tak gromadnie nalatujecie na Latro, sami też uprawiając demagogię dlatego pojawiłem się w wątku
Bronić mnie nie musisz (dzięki) :) bo przyzwyczaiłem się. Ja ich nawet lubię. Są jak dzieci błądzące we mgle, ale czasami fakt złośliwe iobrzydliwe.
Co do demagogii... wkleiłem link do artykułu, w który często, gęsto wypowiada się Donald Tusk, dodałem trochę jego cytatów z tegoż artykułu i tyle...gdzie tu demagogia?
Że uważam Lecha Kaczyńskiego za bohatera bo przewidział co się stanie i miał odwagę głośno o tym mówić i działać i zapłacił za to najwyższą cenę?
Oddali śledztwo Rosjanom czyli zwłaszcza dzisiaj wiadomo komu, ale to ja uprawiam demagogię...?
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów :lol:
jajen

trafalgar pisze:
10 kwie 2022, 19:14
Masz może jakieś wiarygodne źródło,ile to tych pieniędzy UE na uchodźców dla Polski już wpłaciła?
A wiesz kiedy złożyli wniosek?
Analog: Dual golden 11+Ortofon 2M Blue/Black & Kenwood kd990+Nagaoka MP200>MaCaBRiaa>MF M6si>Buchardt s400
Cyfr: MF M3Scd, Yamaha WXC-50, DAC MF DIGILOG na 6N16B/6N2P reszta j.w. & Quad Artera Solus Play>MA Gold GX 50
Awatar użytkownika
Deszatie
Gramofon: Technics SL-200K

Post autor: Deszatie »

Wejdź między zwaśnionych Polaków to oberwiesz z dwóch stron naraz :P

@jajen, Peter007
Toście obaj teraz popłynęli „gwałt na praworządności”, „najwyższe wartości UE”, wy tak na serio w to wierzycie, w te polityczne frazesy ? :shock:
Zdumiewa mnie Wasza wiara oraz bezbrzeżne zaufanie do unijnych instytucji, które już wielokrotnie pokazały bezstronność, kompetencje, swoją sprawczość i szybkość w działaniu (ironia)

@Latro
Takie wpływanie i ogrzewanie blaskiem mądrości Śp. Lecha Kaczyńskiego też jest moim zdaniem obliczone na pewien efekt ukazania patriotyzmu i wizjonerstwa przeciwstawionego oczywiście zachowaniu naiwnego Tuska ściskającego się wiadomo z kim.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2022, 19:59 przez Deszatie, łącznie zmieniany 1 raz.
jajen

Latro pisze:
10 kwie 2022, 19:39

Że uważam Lecha Kaczyńskiego za bohatera bo przewidział co się stanie i miał odwagę głośno o tym mówić i działać i zapłacił za to najwyższą cenę?
Oddali śledztwo Rosjanom czyli zwłaszcza dzisiaj wiadomo komu, ale to ja uprawiam demagogię...?
Wyjaśnij na czym polegało zapłacenie przez Kaczyńskiego najwyższej ceny za TO CO PRZEWIDZIAŁ ?
Tą samą cenę zapłaciło ponad 90 osób . Za co zapłacili oni?

Tak, tak oddali. Kaczyński miał je odebrać rosjanom. Ty jesteś zwykły smoleński fanatyk, mitoman.
Awatar użytkownika
Peter007

Deszatie pisze:
10 kwie 2022, 19:55
wiara
To nie ma nic wspólnego z wiarą. Są jakieś reguły? Są. Mozna je łamać? Nie. A można mieć je w dupie i liczyć, że i tak nam zapłacą, bo nam się należy? I kto tu naiwny?
Awatar użytkownika
Peter007

Deszatie pisze:
oberwiesz z dwóch stron naraz ;P
Dlaczego nie? Przecież nie jesteś ani po stronie rządu ani opozycji 😜
jajen

Deszatie pisze:

@jajen, Peter007
Toście obaj teraz popłynęli „gwałt na praworządności”, „najwyższe wartości UE”, wy tak na serio w to wierzycie, w te polityczne frazesy ?

Zdumiewa mnie Wasza wiara oraz bezbrzeżne zaufanie do unijnych instytucji, które już wielokrotnie pokazały kompetencje, swoją sprawczość i szybkość w działaniu (ironia)

art. 2 TUE:
"Unia opiera się na wartościach poszanowania godności osoby ludzkiej, wolności,
demokracji, równości, państwa prawnego, jak również poszanowania praw człowieka,
w tym praw osób należących do mniejszości. Wartości te są wspólne Państwom
Członkowskim w społeczeństwie opartym na pluralizmie, niedyskryminacji,
tolerancji, sprawiedliwości, solidarności oraz na równości kobiet i mężczyzn."

Czego nie rozumiesz z tego ? Problem tym, że Ty nie rozumiesz, że traktat to umowa. Jak ktoś zobowiązanie nazywa politycznym frazesem, to życze Ci żebyś pożyczył komuś dorobek życia, i żeby on tak właśnie potraktował obowiązek zwrotu , jak ty traktujesz zapis traktatowy.

Nie rozśmieszaj mnie, że trzeba Ci tłumaczyć na czym polega naruszenie praworządności przez pisowskich gangsterów.

Posłuchaj może swojego guru Dudy. Do niedawna gadał jak Ty, a dzisiaj mówi o UE jako racji stanu.
jajen

Latro pisze:
10 kwie 2022, 19:39
.
Co do demagogii... wkleiłem link do artykułu, w który często, gęsto wypowiada się Donald Tusk, dodałem trochę jego cytatów z tegoż artykułu i tyle...gdzie tu demagogia?
NIe odpowiadasz na żaden konkret , nie odnosisz się do stawianych pytań, tylko wklejasz jakieś obrazki. To jest demagogia w najczystszej postaci. Ty nie masz Kolego żadnej wiedzy. Ty masz przekonanie . Przekonanie oparte na smoleńskiej religii. Po dwunastu latach od katastrofy , po 7 latach rządów PIS, jedyne na co was stać to odgrzać mit zamachu i mit rzekomej wielkości najmizerniejszego prezydenta. A wszystko to nie w oparciu o coś nowego, ale tylko w oparciu o agresję Rosji z 2022 r. Przecież to świadczy o poziomie was jako wyborców. Sam kaczyński nie zdzierżył bzdur Macierewicza i jego pseudo teorii o dynamicie, odsunął go na bok. Ale jak tylko wybuchła wojna to nagle teorie okazały się trafne, macierewicz wraca do łąsk a kaczafi gada o dynamicie. Oni was mają za ciemny lud i co gorsza mają rację.
Awatar użytkownika
trafalgar

jajen pisze:
10 kwie 2022, 19:52
trafalgar pisze:
10 kwie 2022, 19:14
A wiesz kiedy złożyli wniosek?
Cytuję Ciebie "Polska ma dobrą prasę w pomaganiu uchodźcom i pieniądze na to od UE dostaje."
Więc tak myślę że skoro wiesz że takie pieniądze dostaje ,to podzielisz się informacją skąd ta wiedza .
jajen

trafalgar pisze:
10 kwie 2022, 20:25

Cytuję Ciebie "Polska ma dobrą prasę w pomaganiu uchodźcom i pieniądze na to od UE dostaje."
Więc tak myślę że skoro wiesz że takie pieniądze dostaje ,to podzielisz się informacją skąd ta wiedza .
Ze strony marszałka wojew. małop. (pisowskiego zresztą)

100 mln zł, w tym 90 mln środków unijnych przeznaczył samorząd województwa na wsparcie realizacji zadań związanych z napływem uchodźców wojennych z Ukrainy. Działania pomocowe zostaną tak podzielone, aby odpowiadały najpilniejszym potrzebom uchodźców i samorządów. Odbyło się pierwsze posiedzenie Komitetu Sterującego ds. Koordynacji Systemowego Wsparcia Uchodźców z Ukrainy, który zajmuje się pracami związanymi z długoterminowymi działaniami na rzecz ofiar wojny.

https://www.rpo.malopolska.pl/wiadomosc ... c-ukrainie
Awatar użytkownika
trafalgar

jajen pisze:
10 kwie 2022, 20:33
trafalgar pisze:
10 kwie 2022, 20:25

Ze strony marszałka wojew. małop. (pisowskiego zresztą)

100 mln zł, w tym 90 mln środków unijnych przeznaczył samorząd województwa na wsparcie realizacji zadań związanych z napływem uchodźców wojennych z Ukrainy. Działania pomocowe zostaną tak podzielone, aby odpowiadały najpilniejszym potrzebom uchodźców i samorządów. Odbyło się pierwsze posiedzenie Komitetu Sterującego ds. Koordynacji Systemowego Wsparcia Uchodźców z Ukrainy, który zajmuje się pracami związanymi z długoterminowymi działaniami na rzecz ofiar wojny.

https://www.rpo.malopolska.pl/wiadomosc ... c-ukrainie
No nie słyszałem. Czyli jak dobrze zrozumiałem środki unijne przeznaczone pierwotnie na inne cele,mają być przeznaczone na pomoc uchodźcom.
Zablokowany