Też chyba potrzebowałbym czegoś w tym stylu. Aktualnie (a własciwie do 15 minut temu) miałem gramofon podpięty do amplitunera kina domowego (Denon X2700H) i kolumn KEF iQ7. Posiada on przedwzmacniacz gramofonowy.
W zwiazku z tym, że na forum ogólnie panuje tendencja, że ampli do kina domowego to samo zło (chyba, że do kina domowego rozumiem), to postanowiłem się wybrać na strych i wygrzebać stary wzmacniacz stereo z czasów mojej młodości (nie jakiś mega vintage, aż tak stary chyba nie jestem) czyli dosyć z tego co czytam słaby Cambridge Audio A1 V3 (nie mk3).
Nie ma niestety preampa wbudowanego ale okazało się, że syn ma taki mały pierdolnik vivamko czy jakoś tak co robi za preamp (wielkości pudełka od zapałek).
Podpiąłem i gra... nawet lepiej niż ten denon. No ale teraz jak oglądam Netflixa czy inny streaming to dźwięku brak, nie mówiąc o 7.1.
Czy mogę kupić (oprócz porządnego preampa - wiem) takie ustrojstwo jak to powyżej i będzie git? Wolałbym nie grzebać i wyjmować z niego części...
Tu na allegro:
https://allegro.pl/oferta/selektor-audi ... 5187363629
Muszę też chyba przekopać wątek "Jaki wzmacniacz do 1500 zł"...
Metz TX 4963,VM520EB, ZEN Phono 3, NAD C356BEE, CA A1 V3, Denon X2700H, Kef IQ7, Kef iQ3