Miałem ten sam dylemat niedawno i jednak napisałem "ki"

A tymczasem...

Miałem ten sam dylemat niedawno i jednak napisałem "ki"
Na YT miałem ostrą dyskusję z Konfederatami na temat szczepionek i napisałem "text" zamiast "tekst" i po chwili miałem był atak na moją pisownię i to że nie jestem Polakiem i nie jestem patriotą itp
A to przeważnie dzieciarnia taka pyskata w internetach, brak matury, ale Mentzen guru gospodarczy
Coś w tym jest, z moich obserwacji, że "prawdziwi polacy i patrioci" z orłami i husarią, ewentualnie polską walczącą na profilowych walą błędami ort/gramat itp. jakby rzucali kamieniami na szkołę od dziecka. Nie przemawia do nich argument, że najprostszym wyrazem patriotyzmu jest szacunek dla języka ojczystego, lecą wyzwiska
Mam wśród znajomych prowadzących działalność gospodarczą wielu Konfederatów i bywa że w niektórych kwestiach gospodarczych mogę się z nimi zgadzać to w kwestii szczepionek zachowują się jakby to była jakaś nowa ideologia ( nowa odsłona anarchii ? )
Ich przekonania bardziej mi podpadają pod leseferyzm, ale w konfie jest taki zbiór różnorakich indywiduów (włącznie z bogoojczyźnianym Braunem i Bosakiem - przeciwność liberalizmu), że nie ma sensu szukać jakiejś definicji na nich
Nie wiem kto obejmie urząd po Putinie ale będzie to osoba z bujną czupryną bo w Rosji raz rządzi łysy , raz owłosiony.tuczi77 pisze: ↑04 mar 2022, 08:57Jest taki dowcip moskiewski z I. połowy ubiegłego wieku, który w sumie, 80 lat później, znowu jest aktualny:
Do kiosku z gazetami, codziennie przychodzi facet, kupuje Правда, patrzy na 1. stronę i wyrzuca gazetę do kosza.
W końcu kioskarka pyta:
- Co wy robicie, Towarzyszu?
- A tylko nekrologi przeglądam.
- No, co wy, Towarzyszu... Nie wiecie, że nekrologów nie drukują na pierwszej stronie?
- Ten, którego szukam, wydrukują...