Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
chudy_b

Re: Polityka

Post autor: chudy_b »

Latro pisze:
06 lut 2022, 14:07
Widzę je gdy polityk PO mówi o konieczności piłowania katolików, widzę je w szydzeniu i szczycie, biciu, w procesach wytaczanych ludziom, którzy ośmielają się mieć inne zdanie na temat odmiennych orientacji seksualnych czy LGBT, widzę je w zakłócaniu Mszy św. Widzę je w tym, że na siłę pod pozorem seksedujacji chce się rozbudzać seksualnie dzieci żeby zniszczyć ich niewinność, uczynić z nich niewolników pożądań. Widzę je w tzw ośmiu gwiazdach, w tych smutnych i poniżających godność większości kobiet, młodzieży i dzieci, a więc godność człowieka, żałosnych seansach nienawiści gdzie ci wszyscy ludzie krzyczeli na ulicach "wypierdalać", którzy nawoływali do nienawiści do księży i katolików
A dasz radę napisać coś własnymi słowami?
Awatar użytkownika
tuczi77
Gramofon: Kenwood KD-7010

Post autor: tuczi77 »

Ja proponowałbym obu stronom odróżnić hejt na Kościół jako instytucję od hejtu na katolików, czyli ogólnie chrześcijan. Kościół jako instytucja bardzo mocno pracował na to by aktualnie opinia o nim była taka jaką mamy temat na osobną rozprawkę (o. Tadeusz, pedofilia, ziemia). Niestety rzutuje ona również na zwykłych, porządnych (w miażdżącej większości) ludzi. Oczywistym jest, że psie syny znajdą się w każdej grupie, ale nie powinno się win jednostek rozciągać na całą społeczność. I to samo dotyczy LGBT. Osobiście znam kilka osób homoseksualnych (zarówno kobiet jak i mężczyzn) i zupełnie mi nie przeszkadza ich orientacja, bo mam to po prostu w nosie z kim sypiają. Niemniej, śmiać mi się chce z rozwydrzonych cyrkowców, z dildosami w rękach, na różnego rodzaju marszach. Mam wrażenie, że brak rozumu jest wprost proporcjonalny do wielkości tęczowej flagi lub (na innych marszach) wielkości P z kotwicą - im większe tym większy ubytek w mózgu.
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

Latro pisze:
06 lut 2022, 06:34
"Instytut Ordo Iuris złożył pozew przeciwko Hansowi G.
Myślałem że to żona młodego Płażyńskiego
Latro pisze:
06 lut 2022, 06:34
Instytut wdrożył program w odpowiedzi na powtarzające się kłamstwa historyczne i oskarżenia wobec Polski formułowane przez lewicowych aktywistów, polityków oraz zagraniczne media zarzucających naszemu krajowi naruszanie międzynarodowych zobowiązań, a także znieważanie Narodu Polskiego przez obcokrajowców.
I na tym powinni się skupić bo po ostatnich "wyskokach" nie będą mogli udawać katolickich ortodoksów. A Nitrasem to bym się nie przejmował bo to taka jakby Jachira która ma na celu bawić gawiedź ku uciesze wierchuszki :D
tuczi77 pisze:
07 lut 2022, 08:55
Ja proponowałbym obu stronom odróżnić hejt na Kościół jako instytucję od hejtu na katolików, czyli ogólnie chrześcijan.
Dokładnie bo jak widać biskupi nadal będą niszczyć kościół katolicki "wspierając" biernie pedofilię i homoseksualizm (a czyni to zapewne 50% biskupów) a w miejsce kościoła katolickiego będzie stopniowo wchodził islam lub islamofaszyzm w którym nie ma tolerancji i nie ma wolności. Dlatego ja mimo iż jestem ateistą będę wspierał chrześcijan a tym bardziej katolików bo wśród nich żyję i dzięki nim cieszę się wolnością. Ultrakatoliccy są niestrawni
kinky pisze:
06 lut 2022, 12:31
Działaczami i współpracownikami Ordo Iuris są m.in. Bogdan Chazan, Kaja Godek czy Tomasz Terlikowski."
Wezmę w obronę Terlikowskiego bo ten facet jest strasznie cięty na biskupów, homoseksualizm księży i pedofilię w kościele.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Merrick pisze:
07 lut 2022, 13:43
Nitrasem
Harcownicy od tego są żeby nękać przeciwnika drobnymi utarczkami i prowokować, wciągać w zasadzki ;) Tradycja zobowiązuje, nie tylko husarią się bitwy rozgrywa ;)
Merrick pisze:
07 lut 2022, 13:43
obronę Terlikowskiego
Już gdzieś tu pisałem, że się "nawrócił" i atakuje kościół w PL jako instytucję, biskupów za bierność w spr. pedofilii, opieszałość komisji w tej sprawie itp. To się chwali. Ale wciąż pozostaje ortodoksem jednak na pewno (przynajmniej w tej chwili) nie jest tępym ortodoksem. Widzi niuanse, nie podnosi larum kiedy jakiś biskup jest oskarżany o ukrywanie pedofilii, że to atak na wiarę i katolicyzm itp.
Tuczi dobrze napisał i wydawało by się, że to oczywiste i nie trzeba o tym wspominać, ale niektórzy niestety nie odróżniają upominania się o rozliczenie i sprawiedliwość dla ofiar kościoła od ataku na wiarę.
Niczego się polski kościół nie nauczył na przykładzie Irlandii.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

@kinky
inna mentalność ludzi.
A polityk będzie mówił co mu jest wygodne w dane chwili. Proszę zauważyć jak jedni i drudzy robią volty , zwroty i odwracanie kota ogonem. Jedni nie chcćą oddać władzy a drudzy nie mogą się jeszcze pogodzić z jej stratą. Jak dla mnie ci i tamci są skończeni.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

amrowek pisze:
07 lut 2022, 16:39
inna mentalność ludzi.
Przekroczona masa krytyczna wobec bezmiaru zbrodni KK w Irlandii.
Pierwszy z brzegu link, ale opisywane było szeroko
https://noizz.pl/big-stories/raport-o-d ... ty/jwsvkl4
Polecam też książkę pod polskim tytułem Tajemnice Filomeny, film na jej podstawie też oczywiście jeśli ktoś nie miał okazji.
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

@kinky
nie porównujmy tam do tu. Nie da się. Pewne rzeczy owszem ale nie wszystko bo się nie da . Tak jw chociaż ta sama instytucja ale inni ludzie. Po prostu inna tradycja.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

kinky pisze:
07 lut 2022, 14:13
Już gdzieś tu pisałem, że się "nawrócił" i atakuje kościół w PL jako instytucję, biskupów za bierność w spr. pedofilii, opieszałość komisji w tej sprawie itp. To się chwali.
Terlikowski w jakimś wywiadzie w radiu mówił że homoseksualizm w kościele jest homoseksualizmem instytucjonalnym. Terlikowski mówił też że w nowym testamencie są dwa lub trzy zdania które potępiają homoseksualizm w kościele a w księdze która leży na ołtarzu którą się czyta w każdą niedzielę (ona się jakoś nazywa ale nie wiem jak ) te zdania potępiające homoseksualizm są usunięte
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

Pamiętacie Froga ? Kierowcę który lubił szybką jazdę?

zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

W komentarzach już jest zdebunkowana teoria z filmiku. Panu śledczemu się osoby pomyliły. :lol:
"Risercz Ziemkiewiczowski"
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

zbyszek1982 pisze:
11 lut 2022, 15:15
Panu śledczemu się osoby pomyliły.
Wszystko możliwe bo w necie nic na ten temat powiązań z Pastusiakiem nie znalazłem

Awatar użytkownika
Pasiasia
Gramofon: Pioneer Pl-5l

Post autor: Pasiasia »

Merrick pisze:
07 lut 2022, 18:06
kinky pisze:
07 lut 2022, 14:13
Już gdzieś tu pisałem, że się "nawrócił" i atakuje kościół w PL jako instytucję, biskupów za bierność w spr. pedofilii, opieszałość komisji w tej sprawie itp. To się chwali.
Terlikowski w jakimś wywiadzie w radiu mówił że homoseksualizm w kościele jest homoseksualizmem instytucjonalnym. Terlikowski mówił też że w nowym testamencie są dwa lub trzy zdania które potępiają homoseksualizm w kościele a w księdze która leży na ołtarzu którą się czyta w każdą niedzielę (ona się jakoś nazywa ale nie wiem jak ) te zdania potępiające homoseksualizm są usunięte
Ta Księga na Ołtarzu nazywa się Mszał i zawiera ryt sprawowania Liturgii (przebiegu Mszy). Nie wiem w którym miejscu miały by być tam teksty dotyczące potępiania homoseksualizmu?
Pioneer Pl-5l+Nagaoka 150, Luxman L-550A, Gold Note PH-10, JMR Cantabile Jubile
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

Pasiasia pisze:
14 lut 2022, 15:34
Ta Księga na Ołtarzu nazywa się Mszał i zawiera ryt sprawowania Liturgii (przebiegu Mszy).
Dzięki za info o mszał.
Pasiasia pisze:
Nie wiem w którym miejscu miały by być tam teksty dotyczące potępiania homoseksualizmu?
Ja tym bardziej nie wiem bo ja ateista :D ale informacja ta o dwóch usuniętych zdaniach z mszału mnie intryguje

Awatar użytkownika
Pasiasia
Gramofon: Pioneer Pl-5l

Post autor: Pasiasia »

Merrick pisze:
14 lut 2022, 20:31
Pasiasia pisze:
Ta Księga na Ołtarzu nazywa się Mszał i zawiera ryt sprawowania Liturgii (przebiegu Mszy).
Dzięki za info o mszał.
Pasiasia pisze:
Nie wiem w którym miejscu miały by być tam teksty dotyczące potępiania homoseksualizmu?
Ja tym bardziej nie wiem bo ja ateista :D ale informacja ta o dwóch usuniętych zdaniach z mszału mnie intryguje
Trochę coś tam wiem i nie ma szans na wycinanie czegoś takiego z Mszału, bo tam czegoś takiego być nie mogło. Zresztą obecny Mszal akurat jest po reformie liturgii z lat 70tych, kiedy to mocno się zmieniło porównując do czasów potrydenckich. Może chodziło w tym źródle z którego zaczerpnąłeś swoją wiedzę o Lekcjonarz, gdzie są fragmenty Pisma na każdy dzień :think:
Pozdrawiam serdecznie oczywiście 8-)
Pioneer Pl-5l+Nagaoka 150, Luxman L-550A, Gold Note PH-10, JMR Cantabile Jubile
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

Pasiasia pisze:
14 lut 2022, 20:55
Trochę coś tam wiem i nie ma szans na wycinanie czegoś takiego z Mszału, bo tam czegoś takiego być nie mogło. Zresztą obecny Mszal akurat jest po reformie liturgii z lat 70tych, kiedy to mocno się zmieniło porównując do czasów potrydenckich. Może chodziło w tym źródle z którego zaczerpnąłeś swoją wiedzę o Lekcjonarz, gdzie są fragmenty Pisma na każdy dzień
Stokrotne dzięki za informację. Masz sporą wiedzę w tym temacie.
Pasiasia pisze:
14 lut 2022, 20:55
Pozdrawiam serdecznie oczywiście
Również pozdrawiam :D

Zablokowany