Polityka

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Re: Polityka

Post autor: Bart_S »

oj Merrick, Merrick... musiałeś czekać całe dwa dni żeby się odgryźć za poprzednią dyskusję? ;-) to już trzeba było przywalić, że słabej muzyki słucham albo kiepskie porady daję :-) no ale skoro mój post tak bardzo Cię poruszył:
Merrick pisze:
03 lut 2022, 14:12
Zastanawiam się co wspólnego ma bms01pl z Adamem Mazgułą pułkownikiem z czasów stanu wojennego? Ponieważ mam wątpliwości i nie wiem co o tym myśleć postanowiłem wątpliwościami podzielić się z wami.
że aż prywatne śledztwo uskuteczniłeś, to czuję się w obowiązku Cię poinformować, iż:
1) pana Mazguły nie znam, choć nie wykluczam, że jeżeli jest aktywny w sieci to trafiłem na jego posty. teraz, dzięki Twej robocie, już znam :lol: i muszę Cię rozczarować - do grona followers'ów nie dołączę
2) post, który wkleiłem, krąży już ponad dobę. pierwszy raz dostałem go via whatsapp wczoraj o 16:39, później dwa razy przez messendżera - o 22:34 i o 23:00 - żadna z osób, które mi go przesyłały, nie nazywa się Adam Mazguła - gdyby nie RODO dałbym Ci namiary na kolegów, zapewne byś rozkminił ich powiązania i do oficera stanu wojennego dotarł (skoro cztery kontakty telefoniczne wystarczą, żeby dotrzeć do Prezydenta USA...). jeżeli podtrzymujesz swe niezdrowe zainteresowanie - tak, mogę zrobić screeny owych trzech wiadomości. pasi? :lol:
3) gdybyś w swych dochodzeniach zachowywał choć ciut staranności (zabrakło jej uprzednio, riposta ma ubodła, konsekwencją czego są dzisiejsze bzdury), jest szansa, że nie pisałbyś:
Merrick pisze:
03 lut 2022, 14:40
zauważałem że od bms01pl zaczyna się wątek polityka no i sprawdziłem pierwszy wpis
odrobina bowiem owej staranności doprowadziłaby Cię do informacji:
Wojtek pisze:
04 lis 2020, 16:42
Skoro tematyka jednak jest popularna to wydzielamy osobny temat z "Ale jaja" :)
no ale po co, lepiej pluć ;-) tylko uważaj jeśli plujesz pod wiatr ;-)

też Cię pozdrawiam, choć nie masz dziś urodzin :)
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

bms01pl pisze:
03 lut 2022, 16:39
oj Merrick, Merrick... musiałeś czekać całe dwa dni żeby się odgryźć za poprzednią dyskusję? ;-) to już trzeba było przywalić, że słabej muzyki słucham albo kiepskie porady daję :-) no ale skoro mój post tak bardzo Cię poruszył:
Merrick pisze:
03 lut 2022, 14:12
Zastanawiam się co wspólnego ma bms01pl z Adamem Mazgułą pułkownikiem z czasów stanu wojennego? Ponieważ mam wątpliwości i nie wiem co o tym myśleć postanowiłem wątpliwościami podzielić się z wami.
że aż prywatne śledztwo uskuteczniłeś, to czuję się w obowiązku Cię poinformować, iż:
1) pana Mazguły nie znam, choć nie wykluczam, że jeżeli jest aktywny w sieci to trafiłem na jego posty. teraz, dzięki Twej robocie, już znam :lol: i muszę Cię rozczarować - do grona followers'ów nie dołączę
2) post, który wkleiłem, krąży już ponad dobę. pierwszy raz dostałem go via whatsapp wczoraj o 16:39, później dwa razy przez messendżera - o 22:34 i o 23:00 - żadna z osób, które mi go przesyłały, nie nazywa się Adam Mazguła - gdyby nie RODO dałbym Ci namiary na kolegów, zapewne byś rozkminił ich powiązania i do oficera stanu wojennego dotarł (skoro cztery kontakty telefoniczne wystarczą, żeby dotrzeć do Prezydenta USA...). jeżeli podtrzymujesz swe niezdrowe zainteresowanie - tak, mogę zrobić screeny owych trzech wiadomości. pasi? :lol:
3) gdybyś w swych dochodzeniach zachowywał choć ciut staranności (zabrakło jej uprzednio, riposta ma ubodła, konsekwencją czego są dzisiejsze bzdury), jest szansa, że nie pisałbyś:
Merrick pisze:
03 lut 2022, 14:40
zauważałem że od bms01pl zaczyna się wątek polityka no i sprawdziłem pierwszy wpis
odrobina bowiem owej staranności doprowadziłaby Cię do informacji:
Wojtek pisze:
04 lis 2020, 16:42
Skoro tematyka jednak jest popularna to wydzielamy osobny temat z "Ale jaja" :)
no ale po co, lepiej pluć ;-) tylko uważaj jeśli plujesz pod wiatr ;-)

też Cię pozdrawiam, choć nie masz dziś urodzin :)
Czyli jednak czarownica utonęła a zatem nie była czarownicą :D :D :D
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
kinky
Gramofon: Philips 5877

Post autor: kinky »

Żeby na chwilkę chociaż odejść od polowania na czarownice i poszukiwań dziadków w wehrmachcie chciałbym zwrócić uwagę, że rząd odniósł kolejny sukces. Tym razem w spr. Turowa. Po miesiącach twardych negocjacji, tak jak obiecali, nie ustąpili ani na krok! Rzecznik rządu, Sasin i inni właśnie chwalą się w mediach i dziękują PMM za wielki sukces negocjacyjny!
O taki:

Turów.jpg
Cześć i chwała bohaterom!

P.S.
Ale zabrakło milion złotych polskich na tel. zaufania dla dzieci... :doh: :think:
Philips 5877 - [MiBoxS-Fiio D03] - Tensai TA-2045 - Dali 104
Panasonic XR45/CD S65 - Jamo Studio 160
Technics EX510/CD PG580A - Altus 120A
Awatar użytkownika
Mawis

kinky pisze:
03 lut 2022, 17:16
Żeby na chwilkę chociaż odejść od polowania na czarownice i poszukiwań dziadków w wehrmachcie chciałbym zwrócić uwagę, że rząd odniósł kolejny sukces. Tym razem w spr. Turowa. Po miesiącach twardych negocjacji, tak jak obiecali, nie ustąpili ani na krok! Rzecznik rządu, Sasin i inni właśnie chwalą się w mediach i dziękują PMM za wielki sukces negocjacyjny!
O taki:

Turów.jpg

Cześć i chwała bohaterom!

P.S.
Ale zabrakło milion złotych polskich na tel. zaufania dla dzieci... :doh: :think:
Cycki normalnie opadają jak się słucha tych debili...a przed nami jeszcze 2.5 roku ich rządów...
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

I co by nie zrobili to wyznawcy będą ślepo wpatrzeni i szybko znajdą jakiś śmieszny obrazek z Tuskiem. To musi być opętanie, kiedyś wystarczyły ośmiorniczki, teraz Kaczyński robi z nimi co chce
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

kinky pisze:
03 lut 2022, 14:52
Ale też jest tak, że w sieci mnóstwo osób udostępnia jeden, jakiś popularny tekst,
Ale winyl.net to FB
Peter007 pisze:
03 lut 2022, 17:43
Kaczyński robi z nimi co chce
Jak tak dalej pójdzie to Kaczyński będzie rządził w PL do "końca świata albo jeden dzień dużej" :lol: Gdyby w PO był Maciej Płażyński i Olechowski byłoby na kogo głosować :( a teraz nie ma na kogo
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
Mawis

Peter007 pisze:
03 lut 2022, 17:43
To
Czyli może Kaczyński jest czarownicą??? :D :D :D

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
kinky

Mawis pisze:
03 lut 2022, 17:31
jeszcze 2.5 roku
Półtora roku, do terminu konstytucyjnego :)
Ano właśnie, zapomniałem...
Dzwoniła do mnie wczoraj znajoma z pytaniem czy byłbym chętny zasiąść w komisji wyborczej, ewentualnie zostać mężem zaufania. Ale jak - pytam, przecież jeszcze 1.5 roku, zwykle latem się takie listy tworzy przed jesiennymi wyborami.
Otóż kilka central partyjnych (nie jednej partii) wysłało pilne polecenia do swoich struktur żeby zacząć tworzyć takie listy, ponieważ sytuacja staje się nieprzewidywalna i trzeba być w gotowości. To było jeszcze przed debatą w spr. LexKonfident.
Także może to być krócej niż półtora roku, ale oczywiście nic tu nie jest pewnego...
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

kinky pisze:
03 lut 2022, 18:04
To było jeszcze przed debatą w spr. LexKonfident.
pisałem wcześniej co to za ustawa a ty łykasz to jak małpa dynamit :lol: to służy przykryciu afery z pegazusem Od afery pegazusa wyleci rząd w kosmos a lexkonfident odwraca od tego uwagę :D Na szczęście wszyscy to łykają, nie tyko ty
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

Awatar użytkownika
Peter007
Gramofon: Dual 721

Post autor: Peter007 »

Merrick pisze:
03 lut 2022, 18:16
Na szczęście
Gdzie tu szczęście?
Awatar użytkownika
Merrick
Kontakt:

Peter007 pisze:
03 lut 2022, 18:22
Gdzie tu szczęście?
Gdyby tylko on to by źle o nim świadczyło. A zrobiła się z tego spóźniona szopka noworoczna ... Bo mnie bardziej interesuje dlaczego na podsłuchu jest lub była prokurator Wrzosek . Nie wiem jak przebiega taka procedura dla podsłuchu prokuratora no i chyba się nie dowiem póki Donald Tusk i Borys Budka będzie rządził PO :(

Awatar użytkownika
kinky

Merrick pisze:
03 lut 2022, 18:16
ty łykasz to jak małpa dynamit
Jaki to ma związek ze mną szanowny kolego i z łykaniem lub nie ustawki?
Piszę o tym w kontekście komentarzy, że pis nie ma/stracił większość po tym głosowaniu itp, itd... A decyzje o tworzeniu list nie mają związku z tym wydarzeniem niezależnie od tego jak to ktoś interpretuje, decyzje zapadły wcześniej! Wynika z tego, ze partyjne szczyty, niezależnie od tego co kto sobie myśli na temat LexKonfident zaczęły działać już wcześniej.
Postaram się poprawić jeśli piszę zbyt mało zrozumiale, sorry :P A Ty nie interpretuj wypowiedzi zbyt szybko wg. swoich subiektywnych, nie zawsze jak widać trafnych wniosków.
Awatar użytkownika
kinky

Merrick pisze:
03 lut 2022, 18:31
Nie wiem jak przebiega taka procedura dla podsłuchu prokuratora no i chyba się nie dowiem póki Donald Tusk i Borys Budka będzie rządził PO
Do tego żeby wiedzieć jak wygląda taka procedura nie potrzeba żadnego funkcjonariusza partyjnego, wszystko jest zapisane w odpowiednich przepisach.
Z jednym się z tobą mogę zgodzić, pegasus to jest afera, którą pis chce przykryć wszystkimi innymi działaniami i to jest sprawa, która powinna pogrążyć ostatecznie całą tę klikę.
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

No cóż jak widać udało się PiS spolaryzować politykę i ludzi. Brawo a wy dajecie się w to wciągnąć. Można mieć różne poglądy i zachować kulturę wypowiedzi i szacunek do pozostałych . Wystarczy chyba jadu który się sączy z tvpis . Nie musicie nim płuc tu.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Deszatie
Gramofon: Technics SL-200K

Post autor: Deszatie »

Ludzie zawsze było spolaryzowani, weźmiesz jakąkolwiek sprawę i masz prawie tylu zwolenników, co przeciwników ;) Pamiętam jaki lament byl jak Kwach z Lechem o włos wygrał prezydenturę w 1995. Nie winiłbym jednej opcji za taki stan rzeczy, po prostu wiele czynników się na to składa i media dokładają wiele do pieca z obu stron sporu, by polskie piekiełko :evil: buzowalo
Zablokowany