A propos tych igieł do m75 Jico. Znalazłem w daCapo takie igły w cenie 44,28€/szt. z napisem eu.jico.To jest Ori Jico czy jakiś twór europejski nie mający nic wspólnego (oprócz napisu) z Jico?
A nie wiem, niby "pisze", że Genuine JICO...
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Chyba zbyt pochopnie podszedłem do tematu i masz rację Luke...
Z drugiej strony, jeśli zdjęcie jest zdjęciem sprzedawanego produktu...
Wszystkie igły Jico, które mam miały dokałdnie takie pudełko...
No bez flagi EU bo do tej pory kupowałem w Japonii...
No to "z Japonii", ale przeznaczone na rynek amerykański, gdzie bodajże LPTunes ma wyłączność na dystrybucję.
To jest analogiczne znakowanie co do tych europejskich.
Tylko igły zamawiane bezpośrednio od japońskich sprzedawców czy samego JICO mają grawer "JICO" bez US/EU.
Myślę że te nieznakowane mogą być jeszcze ze starych zapasów.
Chyba zbyt pochopnie podszedłem do tematu i masz rację Luke...
Z drugiej strony, jeśli zdjęcie jest zdjęciem sprzedawanego produktu...
Wszystkie igły Jico, które mam miały dokałdnie takie pudełko...
No bez flagi EU bo do tej pory kupowałem w Japonii...
Hm, ja mam jeszcze inne pudełko JICO z Japiszonii. , ale tak z przed 3-4 lat. Widocznie to moje ze starego portfela jakoś jeszcze.
Wczoraj odebrałem paczuszkę z daCapo.W środku igła Jico(moja pierwsza ) do Shure m75.Na pudełeczku brak jakichkolwiek oznaczeń jesli chodzi czy jest przeznaczona na rynek europejski czy też hamerykański.
Orzynałem dziś przesyłkę z wkładką JICO N75ED na niej jest naniesiony grawer Jico.eu,większości widziałem na ebay grawer Jico.us.
Czy to oznacza przeznaczenie na dany rynek,czy jakaś podróbka?
Tak czy siak, napisałem do DaCapo o informację nt. tej konkretnie igły...
Czekam na zwrotną informację.
Trochę to trwało ale dostałem odpowiedź:
Dear Marek,
We just found this email from you in our spam folder. We do not know how it ended up there and we apologize for the inconvenience caused by this.
All products labelled 'Genuine JICO' on our site are indeed original products made by JICO in Japan. We deal exclusively with the official European distributor of JICO products.
If you click the image of the stylus on our website an image viewer will open. Here you can see an image of the box as well.
Tak czy siak, napisałem do DaCapo o informację nt. tej konkretnie igły...
Czekam na zwrotną informację.
Trochę to trwało ale dostałem odpowiedź:
Dear Marek,
We just found this email from you in our spam folder. We do not know how it ended up there and we apologize for the inconvenience caused by this.
All products labelled 'Genuine JICO' on our site are indeed original products made by JICO in Japan. We deal exclusively with the official European distributor of JICO products.
If you click the image of the stylus on our website an image viewer will open. Here you can see an image of the box as well.
Best regards,
Henrik Pilegaard
DaCapo Audio
Tak żem czuł.. Igła jest tak dobra ,że zamówiłem drugą.