Dzień dobry
Jestem w posiadaniu gramofonu Lenco LS-10. Jestem świadomy tego, że jest to sprzęt z najniższej półki, ale na chwilę obecną nie planuję inwestować w sprzęt z prawdziwego zdarzenia. Gramofon ten ma wejście na złącze RCA i chciałbym dokupić do niego głośniki do max 500 zł (dokupowanie czegoś droższego do takiego modelu na pewno mija się z celem). Czy mógłbym prosić Państwa o sugestie jaka firma oferuje w miarę przyzwoite głośniki w tym przedziale cenowym? Czy monitory studyjne nadawałyby się do takiego zestawu?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Głośniki dla Lenco LS-10
- zelazny
Re: Głośniki dla Lenco LS-10
Aaa wzmacniacz posiadasz? płyt szkoda na tego Lenco. Jeżeli już głośniki bez wzmacniacza to aktywne. To nie jest wejście RCA, a wyjście.
Tego gramca możesz wpiąć do wzmaka jak się tylko podoba - CD, AUX, TUNER, jednym słowem nie musisz mieć we wzmacniaczu wejścia PHONO.
Tego gramca możesz wpiąć do wzmaka jak się tylko podoba - CD, AUX, TUNER, jednym słowem nie musisz mieć we wzmacniaczu wejścia PHONO.
-
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Na chwilę obecną rezygnują ze wzmacniacza i skupię się na głośnikach aktywnych. Czy poniższe głośniki odpowiadają standardowi mojego gramofonu?
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... WCEALw_wcB
Czy w podobnym zakresie jakościowym wyróżniają się bardziej inni producenci?
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i ... WCEALw_wcB
Czy w podobnym zakresie jakościowym wyróżniają się bardziej inni producenci?
- zelazny
Nie znam się na głośnikach aktywnych, niech koledzy coś skrobnął, ale myślę, że cena tych głośników jest ok i nie ma sensu wydawać więcej.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To nie może zagrać dobrze 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum