Cześć
Proszę o pomoc
Zaczynam swoją przygodę i szukam coś na początek
Trafił mi się lokalnie, po sąsiedzku Pioneer PLX 500 w dobrym stanie bez śladów użytkowania z „prywatnych domowych” rąk za 900 zł
Czy uważacie ze to dobry sprzęt na początek ? Czy to dobra cena?
Nadmienię ze mam i do tego chciałbym podłączyć nowy nabytek
Wzmacniacz Technics SU-X 102
Kolumny SB CS 70 ( 8 omów 120/60 W)
I jeszcze kilka elementów tj cd deck
Budżet mam elastyczny, może być 2-3 razy vs to co znalazłem bardziej chodzi mi o możliwości
( może ktoś coś mi poleci / ma do zbycia)
Z Drugiej strony może na początek ten Pioneer jest Ok ?
Trafił mi się lokalnie, po sąsiedzku Pioneer PLX 500 w dobrym stanie bez śladów użytkowania z „prywatnych domowych” rąk za 900 zł
Czy uważacie ze to dobry sprzęt na początek ? Czy to dobra cena?
Zwróć uwagę na to, że jest to gramofon manualny, czyli nawet po zakończeniu płyty talerz się nie zatrzyma, a ramię nie podniesie. Musisz podejść i podnieść/wyłączyć.
Nie wypowiadam się o jakości tego konkretnego modelu - na pewno są tu ludzie, którzy coś o nim wiedzą. Ale sterowanie ręczne nie każdemu pasuje.
O brakująca nóżkę , tzn. czy tam jest coś ułamane, czy po prostu jej nie ma i jest możliwość przykręcenia, o pokrywę, czy trzyma obroty, czy igła się jeszcze do czegoś nadaje i takie tam.
Mały update. Odradzam sprzedającego Siemensa RW 666. Poza pytaniami, które mu zadałem o gramofon, pytałem jeszcze, czy jest możliwość wystawienia gramofonu na allegro, ponieważ chcę za gramofon zapłacić 500 zł karta podarunkową + resztę standardowo, a allegro daje taką możliwość. Początkowo na to przystał, ale właśnie po zaledwie jednym dniu bez kontaktu z mojej strony napisał do mnie, że zawracam mu głowę i marnuję jego czas, przy okazji wyzywając mnie od baranów. Z takim podejściem do kupujących to chyba długo nie uciągnąłby, prowadząc sprzedaż bez pośrednictwa internetów. W mojej subiektywnej opinii handlarz najgorszego gatunku, na pewno nic od niego nie kupię
Co by nie mówić - nie dziwię się że nie każdemu chce się bawić w takie kombinacje alpejskie.
Rozumiem, dlatego o to uprzednio zapytałem. Jest różnica między odmową a byciem burakiem. Zresztą kombinowane okazało się zbędne, bo dało się zrobić tak, że z tej karty przelałem wszystko na revoluta, a z revoluta na normalne konto, więc gdyby sprzedający nie miał pretensji o to, że ktoś go pyta o sprzedawany przedmiot i miał chociaż jakieś elementarne podstawy kultury, to kupiłbym wczoraj od niego ten gramofon.
Pytanie do właścicieli obecnych lub byłych. Mam obecnie gramofon Elac 750 mk II i ciągle rozglądam się za czymś ciekawym. Wtajemniczeni wiedzą że szukam PE ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Lenco L85.
Czy pomijając element wizualny (który wszak jest bardzo indywidualny dla każdego) jest jakaś konkretna różnia na plus dla Lenco w stosunku do Elaca lub vice versa?
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C