Gramofon do 1000 zł
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
- koscidogitary
Re: Gramofon do 1000 zł
Na moje oko pryśnięty plakiem i z grubsza przetarty szmatą, elementy są w wielu miejscach pośniedziałe - wilgotna piwnica/garaż/strych?
Z pewnością nie widział serwisu typu "Olsza" lub "ESdarek" - wziąłbym to pod uwagę przy zakupie.
Ja swojego Technicsa SL-D303 w stanie jak nowy sprzedałem za 900zł z taką samą wkładką z nową igłą.
-
- Gramofon: Universum f 2002
Odnośnie zawiasów i pokrywy dostalem taką wiadomość "Zawiasy sa tylko ktos nie umial otwierac. Wylamal sprezyny w zawiasach i zlamal uchwyt w pokrywie.
Dlatego zamowilem nowa pokrywe.
Musze tylko dokupic zawiasy i gramofon jak nowy." jeszcze tylko prostujac to ja pytalem tego pana co tam posiada ogolnie do powystawiania
Dlatego zamowilem nowa pokrywe.
Musze tylko dokupic zawiasy i gramofon jak nowy." jeszcze tylko prostujac to ja pytalem tego pana co tam posiada ogolnie do powystawiania

- Lukasz31
Tak tak , ja też moge bajkę na poczekaniu wymyslić
Duala tt2000 gold miałem, nowy fornir full serwis. poszedł za 700pln a Pan ma za 1500 w standardowej okleinie.

Duala tt2000 gold miałem, nowy fornir full serwis. poszedł za 700pln a Pan ma za 1500 w standardowej okleinie.
-
Mam nadzieję, że jutro dojdzie Saba to zobaczę. Niby po przeglądzie, sprawdzona, wyregulowana. Nawet zastanawiałem się czy nie kupić poza allegro, ale stwierdziłem, że gra nie warta świeczki. W opisie 2 tygodnie gwarancji rozruchowej. Z allegro dostałem pliki o warunkach miesięcznej gwarancji i rocznym prawie do reklamacji. A żeby było ciekawiej to odezwał się właściciel JVC z zapytaniem czy ciągle jestem zainteresowany, bo ktoś inny się interesuje. Tłumaczył, że zdjął ogłoszenie z powodu wyjazdu
. Nie napisał tylko, dlaczego nie było z nim kontaktu. Jak znam życie, interes nie wyszedł...
-
No właśnie odnośnie piwnic itp to wczoraj podpytalem tego pana o https://allegro.pl/oferta/gramofon-mona ... 0138626381 i dostałem takie odpowiedzi "Nie powiem. Model moze byc fajny. Ale ta sztuka odpada kategorycznie. Nawet srubki pordzewiale na zewnatrz. To przy direct drive w srodku bedzie tragedia. W najlepszym przypadku nie bedzie trzymal obrotow. Ale znajac zycie zaraz sie spali cos i bedzie taki efekt.
Jeszcze paskowy, lezak z piwnicy, moze dalo by sie uratowac. Ale po co jak bedzie smierdzial wilgocia" i "No sam gramofon moze byc i fajny.
Ale
Czesci zamiennych to ze swieca szukac.
Przod poobijany
A po tabliczce z tylu widze ze ostatnie lata spedzil w wilgotnej piwnicy. W domu metal nie zajdzie sniedzia.
To przy direct drive mozna go od razu na smietnik...... " a co do PSP 250 to pan twierdzi ze oczywiscie przeglad jest zrobiony itp i ze wszystko sprawne
Jeszcze paskowy, lezak z piwnicy, moze dalo by sie uratowac. Ale po co jak bedzie smierdzial wilgocia" i "No sam gramofon moze byc i fajny.
Ale
Czesci zamiennych to ze swieca szukac.
Przod poobijany
A po tabliczce z tylu widze ze ostatnie lata spedzil w wilgotnej piwnicy. W domu metal nie zajdzie sniedzia.
To przy direct drive mozna go od razu na smietnik...... " a co do PSP 250 to pan twierdzi ze oczywiscie przeglad jest zrobiony itp i ze wszystko sprawne
- Lukasz31
Vertigo troche faktów nie bajek od handlarza.
Serwis dzis to min 400pln, sama polerka pokrywy to 90pln, nie wspominam o reszcie. Takie serwisy typy Klimas Piotrek , Esdarek maja oblozenie min. na 6mcy lub i dluzej.
Wyobraz sobie teraz ile by musiała kosztować ta saba ?? 100 zł?? Bo jak policzysz 200 za pokrywe, 400 prawdziwy serwis to masz 700. I ten Pan zarabia po wszystkim 100pln???
Serwis dzis to min 400pln, sama polerka pokrywy to 90pln, nie wspominam o reszcie. Takie serwisy typy Klimas Piotrek , Esdarek maja oblozenie min. na 6mcy lub i dluzej.
Wyobraz sobie teraz ile by musiała kosztować ta saba ?? 100 zł?? Bo jak policzysz 200 za pokrywe, 400 prawdziwy serwis to masz 700. I ten Pan zarabia po wszystkim 100pln???
-
Taką Sabę odkopałem 
https://archiwum.allegro.pl/oferta/gram ... 29589.html
Edit. I ten nieśmiertelny HI - FI Audiophile CONCEPT
https://archiwum.allegro.pl/oferta/gram ... 29589.html
Edit. I ten nieśmiertelny HI - FI Audiophile CONCEPT
Ostatnio zmieniony 16 mar 2021, 12:08 przez akamel, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz31
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Czekaj, czekaj...
Czy ja dobrze zrozumiałem?
Zapytałeś jednego handlarza gramofonami w Polsce, o ofertę innego handlarza gramofonami w Polsce? W trakcie negocjacji oferty od niego tak?
Jakiej odpowiedzi oczekiwałeś...?
Proszę o sprostowanie,jeśli się gdzieś pomyliłem.
Jakich on części zamiennych chce poszukiwać? Tam nie ma przyszczypek do bulbulatora, to manualny gramofon. Silnik matsushita, jak w pierdylionie innych, kondensatory itp. to do ogarnięcia w sklepie elektronicznym. Robi się śmiesznie, jak gramy w głuchy telefon.
100 zł za zawiasy - śpię na złocie
Czy ja dobrze zrozumiałem?
Zapytałeś jednego handlarza gramofonami w Polsce, o ofertę innego handlarza gramofonami w Polsce? W trakcie negocjacji oferty od niego tak?
Jakiej odpowiedzi oczekiwałeś...?
Proszę o sprostowanie,jeśli się gdzieś pomyliłem.
Jakich on części zamiennych chce poszukiwać? Tam nie ma przyszczypek do bulbulatora, to manualny gramofon. Silnik matsushita, jak w pierdylionie innych, kondensatory itp. to do ogarnięcia w sklepie elektronicznym. Robi się śmiesznie, jak gramy w głuchy telefon.
100 zł za zawiasy - śpię na złocie

- Lukasz31
-
W niczym sie nie pomyliłeś. Szczerze nie spodziewalem sie pozytywnej oceny tego wintec z racji rozmowy na temat jego saby to nawet oczywiste ale bylem jej ciekawy zwyczajnie. Cenię te wasze wypowiedzi i dziękuję za sprowadzenie na ziemię 

- Lukasz31
To ja odp. Za Ciebie
W Lubinie jest największa w tym regionie gielda towarów przywożonych z Niemiec. I zapewne ten gramofon został tam zakupiony gdyż Pan ma tam rzut beretem.
Kupil go za ok 300 pln dorobił pokrywy za 200 , przetarł szmatka i wystawil za 800. Teraz mu się to opłaca bo zarabia 300pln a nie 100.

W Lubinie jest największa w tym regionie gielda towarów przywożonych z Niemiec. I zapewne ten gramofon został tam zakupiony gdyż Pan ma tam rzut beretem.
Kupil go za ok 300 pln dorobił pokrywy za 200 , przetarł szmatka i wystawil za 800. Teraz mu się to opłaca bo zarabia 300pln a nie 100.
-
Więc ja rowniez odpowiem jeszcze raz. Dziekuje za sprowadzenie na ziemię. Pan zostaje ze swoimi szmatkami a ja jestem bogatszy o trochę wiedzy 

- koscidogitary