Noo.. W latach 80-tych kiedy byłem w podstawówce na zeszycie od muzyki miałem okładkę odziedziczoną po bracie z logo TSA, Iron Maiden, AC-DC, Accept, Saxon których wówczas słuchał i pamiętam jak pani od muzyki byla przerażona, że taki smyk 10-latek już był fanem takiej muzyki
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Noo.. W latach 80-tych kiedy byłem w podstawówce na zeszycie od muzyki miałem okładkę odziedziczoną po bracie z logo TSA, Iron Maiden, AC-DC, Accept, Saxon których wówczas słuchał i pamiętam jak pani od muzyki byla przerażona, że taki smyk 10-latek już był fanem takiej muzyki
A pamiętasz torby skórzane, „raportówki” ? Chyba każdy, kto ją posiadał miał ją wytatuowaną długopisem w te „loga/napisy”... a jak się bał, że mu rodzice dupsko złoją,to przynajmniej w środku na klapie. Niestety nie miałem takiej torby. Ale plecak harcerski, maksymalnie sprany, noszony na jedno ramię oczywiście, był cały w napisach. Na pierwsze koncerty punkowe/bluesowe/metalowe poszedłem chyba w ósmej klasie. Teraz bym dziecka nie puścił .
A pamiętasz torby skórzane, „raportówki” ? Chyba każdy, kto ją posiadał miał ją wytatuowaną długopisem w te „loga/napisy”... a jak się bał, że mu rodzice dupsko złoją,to przynajmniej w środku na klapie. Niestety nie miałem takiej torby. Ale plecak harcerski, maksymalnie sprany, noszony na jedno ramię oczywiście, był cały w napisach. Na pierwsze koncerty punkowe/bluesowe/metalowe poszedłem chyba w ósmej klasie. Teraz bym dziecka nie puścił .
Oczywiście, że pamiętam. Mam 5 lat starszego brata, który w latach 80-tych obracal sie kręgach metali wiec siłą rzeczy byłem "skazany" na obcowanie z tą subkulturą. Fajne czasy
A dzisiaj u mnie Hans Zimmer & Lisa Gerrard - Gladiator
Załączniki
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
40 min na 2LP to jak maxisingiel , stawiam że to głównie daje to lepsze brzmienie
45 obrotów na pewno pomaga;) Ale clue sprawy w tym wydaniu to fakt, że użyto oryginalnych taśm, wykonano mastering pod winyl w domenie analogowej oraz to, że wykonało go dwóch największych specy w branży: Steve Hoffman i Kevin Gray
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll