Witam
- Kujot
- Gramofon: Teac TN-4D
Witam
Dziękuję za przyjęcie na forum. Mam na imię Tomek, lat 38. Winyle kojarzyłem jedynie z dzieciństwa. Głównie z tego że je dewastowałem mojemu o 15 lat starszemu bratu. Moja młodość to kasety magnetofonowe i później cała reszta. Bardzo lubię muzykę. Porusza mnie jak nic innego. Ze względu na wspomnianego brata wychowałem się na Pink Floydach, Led Zeppelin, Wishbone Ash i Marillion. Później rozpocząłem wędrówkę po muzyce lądując ostatecznie w muzyce klasycznej. Obecnie najbardziej dotyka mnie twórczość Chopina, Liszta i Beethovena. Chętnie również wracam do korzeni mojej młodości. Słuchanie muzyki klasycznej przywiodło mnie w kolejną przygodę...naukę gry na pianinie.
Dzięki zrządzeniu losu (przemeblownie pokoju jakie moja żona urządziła przekształcając go w salon) postanowiliśmy że nie będzie tam kolejnego telewizora ale kącik audio. Szkoda że wcześniej nie trafiłem na to forum bo pewnie dokonałbym rozsądniejszych zakupów w tym temacie. Ale reasumując ostatecznie zdecydowałem się na gramofon Teac 4D, wzmacniacz AMC 3050A oraz kolumny Paradigm Mini Monitor v.6.
Dla mnie "praca" z winylami to nieznane wody. Dlatego zasysam informacje z forum jak na początek im oraz sprzętowi nie zaszkodzić.
No to może tyle na początek....
Dzięki zrządzeniu losu (przemeblownie pokoju jakie moja żona urządziła przekształcając go w salon) postanowiliśmy że nie będzie tam kolejnego telewizora ale kącik audio. Szkoda że wcześniej nie trafiłem na to forum bo pewnie dokonałbym rozsądniejszych zakupów w tym temacie. Ale reasumując ostatecznie zdecydowałem się na gramofon Teac 4D, wzmacniacz AMC 3050A oraz kolumny Paradigm Mini Monitor v.6.
Dla mnie "praca" z winylami to nieznane wody. Dlatego zasysam informacje z forum jak na początek im oraz sprzętowi nie zaszkodzić.
No to może tyle na początek....
Ostatnio zmieniony 21 lut 2021, 16:25 przez Kujot, łącznie zmieniany 1 raz.
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Re: Witam
Witam kolejnego fana Chopina

Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- Zbyszek 1963
- Gramofon: Sansui SR-838
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
- Dziadek
- Kontakt: