Sprzedam wzmacniacz lampowy w klasie A na lampach KT88 pracujący w PP.
Music Angel Meng X8 - oryginalnie było to 2 x 50W ale całość wziął na warsztat osobiście Łukasz Fikus "Lampizator". We wzmacniaczu został zmieniony przez niego w zasadzie cały obwód. Zlikwidowano sprzężenie zwrotne i przełączono w tryb triody. Zamiast potencjometru zainstalowano drabinkę. Zmieniono typ lamp sterujących. Wymieniono kondensatory. Efekt końcowy powala, zresztą prac pana Łukasza Fikusa chyba nie trzeba komentować. Sprzęt słyszało już parę osób z forum podczas zakupów głośników.
Technicznie po przeglądzie w zeszłym roku, lampy wymienione również w zeszłym roku a muzyki słucham tylko w weekend ze względu na pracę. W zestawie dorzucam całe stado lamp sterujących którymi można sobie dostroić dźwięk. Drugi zestaw KT88 wciąż sprawny i daleko mu do limitu godzin, mocny customowy kabel zasilający wart też dobrych parę złoty, oryginalny karton.
Co do lampy bez problemu zasilała wszystkie moje głośniki. Od tych prostych do trudniejszych i wymagających jak Infinity Kappa 8.x i RS6000 dając głębszy i mocniejszy bas niż tranzystor. Nie poległa nawet przy R90. Sprzedaję z żalem ale moje obecne Infinity RS2.5 potrzebują minimum 100W na kanał i choć lampa z nimi daje bardzo mocny bas i nie poddaje się Watkins'om to jednak EMIT i EMIM lubią jaśniejsze brzmienie mojej Yamahy. Nie ukrywam, że włożyłem w ostatnim czasie troszkę kasy na sprzęt i muszę coś sprzedać... ech
Wzmacniacz ma 3 wejścia wybierane selektorem oraz odczepy na 8 ohm i 4 ohm. Bydle radzi sobie z niższymi impedancjami grając na RS6000 czy RS2.5 które schodzą dużo niżej.
Poniżej zdjęcia:

Możliwa wysyłka, całość waży około 20 kg.
Cena to 4500 ale rozważę niższe propozycje.