Przewody RCA-RCA łączące preamp ze wzmacniaczem
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Olo77 znalazłem. Ale tylko 1m. Nie wiem jak tam daleko masz do preampu.
- olo77
- Gramofon: GRUNDIG PS 8000
Re: Przewody RCA-RCA łączące preamp ze wzmacniaczem
Ogromne dzięki wszystkim za wypowiedzi, rady i linki. Na pewno na jeden z polecanych kabelków będę polował. Myślę że ten 2m. za 63zł wygląda atrakcyjnie.
P.S. Korzystam teraz z preamp w amplitunerze. Zbieram pieniążki na ART DJ Pre II i właśnie pod jego kontem chciałbym zakupić przewód łączący go z amplitunerem. Nie wiem jeszcze gdzie będzie umiejscowiony pramp, mam dwie na szafce lokalizacje. W przypadku jednej z nich 1m kabla będzie za mało. Ale bardzo dziękuje za dobre i szczere chęci w sprawie kabla Melodika.
Planuje dokonać zakupu przedwzmacniacza w.w. i od razu kabelka do niego stąd chciałem się zorientować do jakiego kabelka według Was się przymierzyć.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pomoc.
P.S. Korzystam teraz z preamp w amplitunerze. Zbieram pieniążki na ART DJ Pre II i właśnie pod jego kontem chciałbym zakupić przewód łączący go z amplitunerem. Nie wiem jeszcze gdzie będzie umiejscowiony pramp, mam dwie na szafce lokalizacje. W przypadku jednej z nich 1m kabla będzie za mało. Ale bardzo dziękuje za dobre i szczere chęci w sprawie kabla Melodika.
Planuje dokonać zakupu przedwzmacniacza w.w. i od razu kabelka do niego stąd chciałem się zorientować do jakiego kabelka według Was się przymierzyć.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za pomoc.
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Spoko
Jak będzie mniej niż 1m to daj znać. Wrzucę do koperty i ci wyślę to sobie posłuchasz i sprawdzisz czy jest git. U mnie to leży i się kurzy.

-
Podbijam temat - szukam kabla w okolicach 50 zł (moj pre to Monacor spr-6, wiem szału nie ma ale dostałem za darmo do pierwszego gramofonu, bede planowal zmiane). Długóść 1 metr wystarczy w zupełności.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Prolink, Klotz.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Znalazłem takie dwa - będzie jakaś różnica, czy generalnie bez różnicy? (akurat długość jest mniej istotna, a chce kupić za minimum 50 zł żeby wykorzystać kupon na allegro i dostać kolejne 20 zł do wykorzystaniaWojtek pisze:Prolink, Klotz.

http://allegro.pl/klotz-ac106-interkone ... 77396.html
http://allegro.pl/prolink-futura-kabel- ... 09670.html
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
-
- Kontakt:
Niebieski na sygnał, biały na masę. Oplot z jednej strony (od wzmacniacza) też na masę.
- MaciejT
-
- Kontakt:
Na pierwsze pytanie, dokładnie tak. Na drugie, wystarczy go wyciąć, usunąć. Można również nie używać oplotu w ogóle, ale jeśli jest w ten sposób go wykorzystuję.
- MaciejT
Dziękuję.
Skoro od strony wzmacniacza oplot będzie wykorzystany, to czy błędem będzie również od strony preampa przylutowanie oplotu z białym kablem do masy?
Skoro od strony wzmacniacza oplot będzie wykorzystany, to czy błędem będzie również od strony preampa przylutowanie oplotu z białym kablem do masy?
-
- Kontakt:
Oplot wykorzystuję jako ochronę przed zakłóceniami lutując go w ten sposób.
Oczywiście jeśli będzie przylutowany z obu stron, grać będzie. Gdzieś dawno czytałem, że rośnie wtedy pojemność.
Oczywiście jeśli będzie przylutowany z obu stron, grać będzie. Gdzieś dawno czytałem, że rośnie wtedy pojemność.
- MaciejT
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Co do pojemności to się nie wypowiem bo na chłopski rozum nic nie powino się zmienić ale wtedy ekran nie spełnia funkcji ekranu.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.