może to elektrostatyka weszła w tryb okresu grzewczego?
I działa tylko na tę płytę ? Eee, poza tym kupiłem ją w lecie. Po prostu była mega zasyfiała. Obserwuję co się pisze na amerykańskich grupach i sporo ludzi narzeka na syfy w płytach AP czy Mofi.
Mam to samo. Dodam jeszcze szum w tle, choć ta akurat niedoskonałość wynika pewnie z zapisu sprzed ponad 60 lat i samo w sobie stanowi pewnego rodzaju smaczek tej płyty.
Mam nadzieję, że będziesz bardziej zadowolony ode mnie. Już dwa mycia a dalej są jakieś trzaski.
Dzisiaj rano słuchałem. Właśnie miałem pisać, czy u was też tak trzaska ta płyta i szumi. Przejadę ultradźwiękami i dam ci znać jaka poprawa. Ale nowa płyta, od takiej firmy i taki rzeczy
Lekko się zniesmaczyłem i zawiodłem na AP. Mam jeszcze Watersa i Doors, ale te grają dobrze.
Za to poligrafia i dźwięk rewelka.
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
A na nalepce piszą umatched quality control. Taaa , faktycznie niedościgniona kontrola jakości
Na Mofi się tak nie zawiodłem. Chociaż pojedyncze trzaski się zdarzają. Te płyty jeszcze nie myłem, ale mam zamiar w ultradźwiękach przejechać, ciekawe czy przestanie pykać, czy to wady fabryczne. Są oczywiście płyty co nawet raz nie pykną. A u ciebie pomogło na tym Dave Brubeck mycie? Pisałeś, że dwa razy myłeś?
Thorens TD160B MkII, Jelco 750D, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
ciebie pomogło na tym Dave Brubeck mycie? Pisałeś, że dwa razy myłeś?
Ilość trzasków znacznie spadła. Ale nie mogę pozbyć się trzeszczenia w prawym kanale jak fortepian dynamiczniej uderzy.
O kurdę, u mnie dokładnie to samo
W prawym kanale jak fortepian głośniej uderzy.
Myślałem, że to lampa w pre mi się coś chrzani, bo dziwnie to brzmi. Miałem sprawdzać na pliku tej samej płyty, mam dobre wydanie. Ale już nie miałem czasu. Z jednej strony to mnie pocieszyłeś, że to wina płyty, a nie w systemie coś się kaszani
No to najpierw będę się pytał ludzi i czytał fora przed zakupem od AP, chyba że na pliku będzie podobnie. Jutro może sprawdzę
Jakbym miał inną płytę... Może różne matryce? Ponoć co max 1k jest inna. Na moim torze jest bardzo dobrze.
Opinie w sieci raczej nie wskazują „globalnie”Waszych problemów. Te same problemy na dwóch płytach w ten sam sposób wskazywałyby na błąd ogólny. U mnie go nie ma, lub nie slyszę. Na której stronie i którym utworze szukać?
Wysokie ceny jakby miała to być loteria to nie bardzo ...
Mam nadzieje, że Wasze egz po myciu dojdą do siebie.
@zelazny - masz coś niewłaściwego?
Ktoś się jeszcze włączy do analiz?