Chyba dam rade to lutnąc
Glośnik duży bez strat

Ja jeszcze takie dawałem oprócz Mundorfa:
To akurat elektrolity jak i w paczce tyle że nie wyschnięte. Przy tej pojemności można się pokusić jednak o jakieś foliwce.koscidogitary pisze: ↑30 paź 2020, 13:23Ja jeszcze takie dawałem oprócz Mundorfa:
https://loudspeakershop.eu/kondensator- ... -3385.html
- zaraz będzie dyskusja, że kondensatory nie grają albo, że przecież zmieniasz parametry kondensatora/zwrotnicy przy tej samej pojemności...
Mam takie w Snellach zbocznikowane k40u9 olejowymi. Bardzo spoko rozwiązanie.
Te bardzo fajne ale tylko seria ESA.zbyszek1982 pisze: ↑30 paź 2020, 13:39Po jeszcze mniejszej taniości, ale akceptowalnie. Vishay/ROE MKT1813
to już moim zdaniem nie tędy droga - zamiast tego, jw niebieskie Standard Z-cap.
O który chodzi ?
No na bogatości w końcukoscidogitary pisze: ↑30 paź 2020, 13:50to już moim zdaniem nie tędy droga - zamiast tego, jw niebieskie Standard Z-cap.
To kwadratowe to rezystor, tego nie ruszasz. A na kondensatorze pod nim widać tylko zakres temperatur w jakim może pracować.
Zgadzam się, bardzo je lubię ale trudniej skompletować.zbyszek1982 pisze: ↑30 paź 2020, 13:54Moim zdaniem MKT1813 są lepsze od niebieskich Jantzenów, ale to już kwestia gustu.