Ostatnio oglądałem...
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Re: Ostatnio oglądałem...
Skuszony dobrymi recenzjami obejrzałem pierwszy sezon "Babylon Berlin" (HBOgo).
No kurde recenzje miały rację. Bardzo na tak za casting, zdjęcia, intrygę i świetny soundtrack.
Berlin, szalone lata 20-30, foxtrot, jazz, morfina, i imprezy że takich już niet, a w tle walka trockistów ze stalinowcami, służby, policja, miłość i śmierć.
Klimat trochę jak z powieści Krajewskiego o Mocku.
No i ta wspaniała piosenka.
https://youtu.be/uekZpkYf7-E
No kurde recenzje miały rację. Bardzo na tak za casting, zdjęcia, intrygę i świetny soundtrack.
Berlin, szalone lata 20-30, foxtrot, jazz, morfina, i imprezy że takich już niet, a w tle walka trockistów ze stalinowcami, służby, policja, miłość i śmierć.
Klimat trochę jak z powieści Krajewskiego o Mocku.
No i ta wspaniała piosenka.
https://youtu.be/uekZpkYf7-E
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Scenariusz: David Simon i wszystko jasne.
Facet ma na koncie The Wire, Generation Kill, Treme, The Deuce, a ostatnio The Plot Against America.
Swoją drogą Treme polecam gorąco jak komuś chociaż troszkę noga zaczyna chodzić przy muzyce z Nowego Orleanu

The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.
― Douglas Adams, The Restaurant at the End of the Universe
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Skuszony opiniami i recenzjami wczoraj wieczorem sięgnąłem po "Diabeł Wcielony" na Netfliksie, ich własna produkcję. Robert Pattinson ponoć rola oskarowa... Do sedna. Fabuła ciekawa, reżyseria sprawna, aktorzy tacy se, a Pattinsonowi do Oskara daleko jak stąd do wieczności. Dzisiaj już nawet nie pamiętam jak się ten film zakończył. I to nie dlatego, że zasnąłem tylko zakończenie było nijakie. Reasumując: można, ale nie trzeba 
Wymiata! Na zachętę dodam, że po finałowej scenie, kiedy pojawiły się napisy, spojrzeliśmy na siebie z połówką, z minami "wtf?" i jednocześnie powiedzieliśmy: "Ale jak to koniec, ostatni odcinek?" Serial do obejrzenia na Paramount Channel w aplikacji PlayNOW lub oczywiście do znalezienia w sieci 

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- StarRock
Zaliczyłem seans duńskiej produkcji, Daniel z 2019. Autentyk o fotografie tegoż kraju, uwięzionym ponad rok, przez "islamskich terrorystów" w Syrii.
Krótko...hm....dawno nie byłem, tak poruszony.
Krótko...hm....dawno nie byłem, tak poruszony.

- Myszor
Wprawdzie pierwszy sezon Babylon Berlin wyczerpuje książkę Kutschera to na fali niebywałej popularności dokręcono sezon 2.
I kurde rzadko się zdarza ale drugi jest jeszcze lepszy niż pierwszy!
To najdroższy serial w historii niemieckiej kinematografii. I to widać, słychać i czuć.
Fenomenalne zdjęcia, casting, scenografia...no miód na moje oczy i uszy.
Akcja staje się mocno zawikłana i rozplątywana niespiesznie. Wielkie brawa dla zachodnich sąsiadów. Bez efekciarstwa. Solidna niemiecka robota.
Ps. W pierwszym sezonie był Bryan Ferry. W drugim mamy płytę szelakową jako bohatera największej zmiany oraz Kraftwerkowskie inspiracje man-machine.
I kurde rzadko się zdarza ale drugi jest jeszcze lepszy niż pierwszy!
To najdroższy serial w historii niemieckiej kinematografii. I to widać, słychać i czuć.
Fenomenalne zdjęcia, casting, scenografia...no miód na moje oczy i uszy.
Akcja staje się mocno zawikłana i rozplątywana niespiesznie. Wielkie brawa dla zachodnich sąsiadów. Bez efekciarstwa. Solidna niemiecka robota.
Ps. W pierwszym sezonie był Bryan Ferry. W drugim mamy płytę szelakową jako bohatera największej zmiany oraz Kraftwerkowskie inspiracje man-machine.
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Słyszałem już o tym serialu, ale po ostatniej recenzji przestanę tylko słyszeć. Dzięki Myszor za recenzję, zachęciłęś mnie do obejrzenia.
- amrowek
A ja katuje "Człowiek z wysokiego zamku" fajny jest
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Myszor
"Jak Bóg szukał Karela" to dokument od twórców kultowego "Czeskiego snu".
Spojrzenie czeskiego ateisty na katolicką Polskę.
Obejrzałem w ramach docs against gravity ale pewno teraz trafi do dystrybucji na jakąś platformę.
Spojrzenie czeskiego ateisty na katolicką Polskę.
Obejrzałem w ramach docs against gravity ale pewno teraz trafi do dystrybucji na jakąś platformę.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
mnie skusił Pan Tomasz Raczek w którejś z audycji w RNŚ. i też się nie zawiodłem.
tak jest, właśnie tak sobie wyobrażałem Wrocław i Mocka w czasach, kiedy mówiło się, że powstać ma serial z Panem Januszem Gajosem w roli głównej.
sola na bębnach sam Bonzo by się nie powstydził

trochę mi brakuje logicznego zamknięcia pierwszego sezonu. chyba, że tak miało być - ona przenosi się do Paryża, co się działo z trockistami wiemy z historii, złoty pociąg (nasz był pierwszy

wspomniany Tomasz Raczek rzekł, iż zaraz będzie kolejny sezon, ale jakoś w internecie nic konkretnego na temat daty nie mogę znaleźć. w każdym razie dziś wciągnę dwa ostatnie odcinki i znowu będzie trzeba szukać czegoś nowego a kolejnego sezony Faudy też póki co nie widać. robiąc przymiarki obejrzałem dwa pierwsze odcinki Młodego Wallandera na Netflixie i do dojrzałego czy to w wersji szwedzkiej, czy brytyjskiej póki co mu daleko. może się rozkręci...
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
- Myszor
- Myszor
Dokument "Dylemat społeczny" na Netflix pokazuje jak firmy typu FB, Twitter, Google itp monetyzują naszą uwagę i tworzą coraz bardziej wyszukane mechanizmy by ją zdobyć i zatrzymać. Przy okazji zmieniają społeczeństwa. Niekoniecznie na lepsze.
Nie ze wszystkim się tam zgadzam ale myślę że warto obejrzeć. Całą rodziną.
Nie ze wszystkim się tam zgadzam ale myślę że warto obejrzeć. Całą rodziną.
- tuczi77
- Gramofon: Kenwood KD-7010
Z niedzielnej, rodzinnej imprezy wyniosłem wiedzę, że "Pokolenie Z" kompletnie nie widzi problemu i nie zwraca uwagi na sprawy związane z prywatnością i zbieraniem przez podmioty zewnętrzne informacji o tobie, itp. Kompletnie to bagatelizują

Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
fakt, trochę się "zagęściło". i jakie piękne otwarcie na nowy sezon, ile wątków do pociągnięcia, nie mogę się doczekać
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
- gravediggie
- Gramofon: JVC & Schneider
uuu, to nie dla mnie nie cierpię zostawiania widza w niepewności co dalej..także dzięki za info.
Ja wczoraj rodzinne w wehikuł czasu i "Siedem Życzeń" na TVP VOD, co by dzieciom pokazać trochę mojego dzieciństwa

JVC JL-A1|Shure M75|MMCF10|Dual CV 6020|Canton Karat 920
Milijon kabli..
Milijon kabli..
- Myszor
Jak macie pół godzinki wolnego to odpalcie "Fanatyka" na Netflix.
Polski filmik na podstawie wszystkim znanej pasty o ojcu wędkarzu.
Bdb imho.
Polski filmik na podstawie wszystkim znanej pasty o ojcu wędkarzu.
Bdb imho.