Fajne są te modele JVC z tego okresu chyba 74-76, mi wpadł w oko i kupiłem JVC Jl-A15 taki w stanie do naprawy -
dałem 200zł i jakoś za pomocą kolegów z forum go naprawiłem...
I też przy pierwszym uruchomieniu zagrał lepiej niż moja SONY / WEGA - tak mi się przynajmniej wydawało - na pewno głośniej
ostatnio do kompletu dołożyłam mu Rotela RX 402 czarny w drewnianej obudowie tez z roku 1976 77 chyba , bardzo się zgrały wizerunkowo,
a muzycznie też bomba, gram na szczurku 75B type II
niestety JVC ma kilka wad, brak regulacji obrotów, trafo buczy, buczyło lekko mi nawet po wyłączeniu na on/of, ucichło dopiero po odcięciu zasilania,
uważaj tez z zakupem nowych pasków, jest kilka długości różnią się minimetrami - pierwszy kupiłem zły a był opisany do tego modelu - i grał słyszalnie za wolno, dopiero drugi ( krótszy trochę ) jest ok. Zmierz dokładnie co do mm. ten co masz teraz przed wymianą lub uszkodzeniem.
Wszystkie jego mankamenty rekompensuje mi jego wygląd a teraz z tym Rotelem to się zrobił super zestaw, gram nim na działce aktualnie bo tam mogę dać czadu.. ale za chwile jesień i wracamy do mieszkania i chyba srebrna WEGA i amplituner Philipek 683 będę musiały zrobić miejsce...
bo to fajny Retro zestaw się zrobił do ciepłego zimowego grania.
powodzenia w użytkowaniu
Dom - JVC QL-Y3F, Grace F-8, PRE by Jaceulek, Acoustic Research X-07, ATL HD 311.
Ogródek - Dual 1235, Shure V15 III , kolumny Philips KD - 1034.