Myślałem przez chwilę o oddaniu @Quarter mojego Denona DP-29F (tego chińskiego) ale wiedząc co porobił z moimi płytami (parę zarysował ale nic nie przeskakuje) to ja wolę nie ryzykować.

Nie przejdą WAF
A jak brzmiał?
No jasne że się da, ale nie jest to koszyk w standardzie SME (typowy dla ramion "S") a więc nie odkręcisz go sobie i nie zamontujesz wygodnie wkładki, tylko się trzeba kopać z przykręcaniem na ramieniu - headshell jest częścią ramienia.
Dzięki! To co można do takiego Kenwooda zapiąć bez kombinatoryki czyli jakie wkładki pasują do takiego headshella plug-and-play? Z takiej półki powiedzmy porównywalnej do 2M Red (jakościowo, niekoniecznie cenowo).Obywatel pisze: ↑01 wrz 2020, 16:01No jasne że się da, ale nie jest to koszyk w standardzie SME (typowy dla ramion "S") a więc nie odkręcisz go sobie i nie zamontujesz wygodnie wkładki, tylko się trzeba kopać z przykręcaniem na ramieniu - headshell jest częścią ramienia.
EDIT: a nie przepraszam - ten akurat jest odkręcany. Proste ramiona mogą mieć headshelle zintegrowane lub demontowalne, ale najczęściej nie z gniazdem typu SME.
Większość wkładek 1/2 cala. Np Ortofon OM10, Stanton 500, Shure 75 i setki innych.
gravediggie pisze: ↑01 wrz 2020, 17:36
Tak sobie myślę Quarter, Ty jesteś teraz w żałobie po ukochanym 1200. Wątpię żebyś był gotowy na nowy związek.
ps jeżeli kupiłeś z wkładką Technicsa to definitywnie dałbym jej szansę.