Kto używa/ używał odtwarzaczy DVD do odsłuchu audio może zechce się podzielić spostrzeżeniami to mógłby zrobić to tu.

Może posłużyć dla osób ciekawych zagadnienia, chcących coś poeksperymentować/ czy poddać przeróbkom. Może sie też przydać użytkownikom, którzy mają niski budżet, a potrzebują używać przejściowo do czasu zakupu "poważnego odtwarzacza audio".
Od siebie:
Ameryki nie odkryję, ale uważam że, mało który seryjny odtwarzacz DVD może konkurować dźwiękiem z typowym odtwarzaczem CD, a jeśli już to zwykle z CD z niższej od niego półki cenowej. Przerobiony to już co innego, zawsze jest jednak pytanie o opłacalność takich zabiegów.
Jako posiadacz odtwarzacza Samsung HD-950, (a wcześniej HD-850) potwierdzam ich opinie gdzieś z neta, że jak na dvd nieźle spisują sie w audio. Denerwująca jest zbyt głośna praca napędu (spróbuję trochę nad tym popracować) i trochę za jasny w nocy wyświetlacz (w HD-850 jest słabiej podświetlony).
Słyszałem i czytałem o niezłych w audio modelach odtwarzaczy firmy Pioneer, jednak jako posiadacz DV-420 (słabo) nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć (bo np. nagrywarka DVR-550RH, którą miałem kiedyś nawet dawała radę). Testy w audio modeli LG BD370 czy Samsung DVD-D530 potwierdziły obiegową opinie, że dvd jest kiepściutkie w audio jako źródło. Jednak czytałem też informacje o wykorzystaniu z powodzeniem w audio seryjnych/modowany takich odtwarzaczy jak Philips DVDR 1000, DV963SA,DV763SA, DVP9000S. Znalazłem również pozytywne opinie o niektórych modelach Harman (kolega amrowek), Pioneer czy Denon. Niestety nie miałem okazji osłuchać się z nimi osobiście.
Jeśli macie coś ciekawego w temacie to tu piszcie