Rozchylilem kolumny na zewnątrz, poprawa jest znaczna i basu jest opcjonalnie, wiadomo nie przesuwa szklanek ale nie potrzebuje tego
Myślicie że quadral shogun mkIV zagra dużo lepiej ?
Masz podobny "problem" jak w moim przypadku tzn. układ i rozmieszczenie pomieszczeń zbliżone. Jak już wspomniano monitory oparte na 13cm midwooferze to kompletne nieporozumienie. W tym metrażu moim zdaniem podłogowe z co najmniej 16cm srednionisko tonowym a najlepiej x2 lub porządne duże 3-drozne monitory z min 20cm basem. Inaczej ciagle bedziesz czuć niedostatek ze względu na duza kubature. Niestety niesymetryczny uklad pomieszczeń to spore utrudnienie. Osobiście szukal bym klasycznych infinity reference lub lepiej z serii kappa, ew. bardziej klasyczne ATL, starsze Heco... Jest tego trochę...
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Heco pcx-4 grają spoko.
Na moje ucho wydaję mi się że góry trochę za dużo, podczas grania cały czas słychać najwyższe tony, każde najmniejsze cyknięcie w talerze na perkusji słychać dość mocno. Nie wiem czy przy dłuższym słuchaniu nie zaczęło by mi to przeszkadzać.
Niestety jeżeli chodzi o stan kolumn https://www.olx.pl/oferty/q-heco-pcx-4/ to opis odbiegał od rzeczywistości i kolejne 260 km psu na budę
mam w planie próbować z T+A Stratos P30 lub ALT 311 co sądzicie ?