Czy ktoś z was wie co ona jest warta? Szukać igieł do niej czy lepiej zainwestować w nową AT-95?
EDIT
Poszperałem troche i dowiedziałem się że była ona montowana fabrycznie w moim gramofonie i że jest to tak właściwie to samo co AT-10 tylko że robione przez Sanyo (tak przynajmniej twierdził jakiś koleś na forum audiokarma). Znalazłem też do kupienia igłę do AT-10 (http://allegro.pl/igla-gramofonowa-audi ... 70143.html) i z opisu wychodzi że będzie pasować do mojej MG-35V i że z tym Sanyo koleś z audiokarma miał rację.
Pozostaje tylko pytanie czy warto wydawać kasę na igłę do niej czy jednak lepiej kupić nową AT-95?
EDIT2
Na vinylengine znalazłem jakieś dane o niej. Wychodzi że waży 5,5g, dedykowany nacisk 2-3g, szlif igły - Shibata (nie wiele mi to mówi)
za to jak sprawdziłem dane AT-10 to wyszło że waży ona 5,5g, nacisk - 1,5-2,5g, pasmo przenoszenia 20Hz - 20kHz, szlif igły sferyczny 0,7mil (?)
...przy AT-10 wszystkie rubryczki były wypełnione, za to przy MG-35V tylko kilka... już nie wiem co o tym myśleć...