Quarter pisze: ↑29 gru 2019, 11:35
Gratulacje! Ten Marantz ciekawie się prezentuje w recenzji (
https://www.stereolife.pl/archiwum/test ... ntz-nr1200) - to w jakimś stopniu odpowiednik tego Denona, od którego zaczęliśmy dyskusję

Na kolumnach się nie znam, ale zakładam, że zrobiłeś odsłuch przed kupnem i jesteś zadowolony.
Odsłuchałem, ale szczerze mówiąc trudno stwierdzić różnicę pomiędzy kolumnami. Grały lepiej niż Audio Monitor 300.
Może opisz trochę więcej swoich wrażeń z użytkowania tego sprzętu? Myślę, że sporo osób szuka podobnych, maksymalnie uniwersalnych i XXI-wiecznych rozwiązań godzących możliwość odsłuchu analogowego z ogarnianiem streamingu.
Na razie testuję. Plusem jest podłączenie przez ARC i załączanie jak włączam TV. Też jest to minus zarazem, bo jednak nie zawsze chcę włączać cały sprzęt. Jest pilot i nie muszę jak poprzednio biegać, żeby korygować głośności(szczególnie było to upierdliwe podczas słuchania piosenek z youtube'a).
Poza tym YouTube chyba odejdzie powoli do lamusa, bo Spotify jest na razie darmowy przez 3 miesiące a wygodnie steruje się zestawem poprzez aplikację Heos. Sama obsługa przez Heos jest fajna, bo nie muszę nawet operować pilotem(można z aplikacji sterować głośnikami).
Plusem jest też rozmiar, bo amplituner jest dosyć niski i wpasował się w szafkę, nie chciałem go wystawiać na zewnątrz szafki RTV bo mi się to nie podobało(zbieranie się kurzu, zajmowanie miejsca, zaburzona koncepcja ułożenia sprzętu).
Niby to pierdoły ale kilka takich funkcji tworzy całość na jakiej mi zależało.
Jeszcze raz gratulacje - czas na cieszenie się muzyką

Dziękuję za pomoc, bo samemu na początku trudno ogarnąć zakup sprzętu za niemałe jednak pieniądze.
Jeżeli ktoś ma podobne dylematy i zastanawia się nad kupnem nowego sprzętu to zapraszam na piwo do mnie (a mam dosyć dobre trunki z własnego browaru domowego).