Obowiązkowo.Tak na prawdę, to każdą płytę jaką kupię. Nawet jak ktoś informuje, że była myta. Takie....ograniczone zaufanie
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
Oryginalny płyn dołączony do Knosti nie nadaje się do niczego. Płyta po umyciu tym czymś zostawia na igle mnóstwo brudu.
Płyta wygląda na porządnie umytą, a śmieci na igle wyglądają jak gruba warstwa kurzu. Kiedyś czytałem taką opinię ale nie uwierzyłem
Myjka jest OK, ale płyn należy od razu wylać i zrobić własny wg opisów z Forum (woda destylowana + izopropanol + Fotonal). Po takim myciu na igle nie pojawia się absolutnie nic!
Ja jeszcze lepszej mikstury nie testowałem. Nie raz można się tylko oszukać na jakości IPA. Ale tak to naprawdę dobry płyn. Wiele płyt nim umytych zagrało idealnie, jak nowe. Wielokrotnie kupione płyty od handlarzy mówiących że trzeszczą po kąpieli zagrały super.
Technice SL-Q3 + Arcam rPhono, Unitra Daniel G 1100-fs + Art DJ Pro II, Philips AF877, Harman/Kardon AVR 460, Monitor Audio Silver RX8, Canton Quinto 540
- nie planowałem. Chciałem ostrzec innych, który tamtych wątków nie śledzili. Każdy normalny producent po zaliczonej wpadce z recepturą natychmiast by to zmienił. Na to ja liczyłem próbując ich miksturę jednak wykorzystać. Oni, jak widać niczego się nie nauczyli.
- nie planowałem. Chciałem ostrzec innych, który tamtych wątków nie śledzili. Każdy normalny producent po zaliczonej wpadce z recepturą natychmiast by to zmienił. Na to ja liczyłem próbując ich miksturę jednak wykorzystać. Oni, jak widać niczego się nie nauczyli.
No bo i po co. Klient przyjdzie i kupi.
Czy Ty myślisz że dużo osób przekonuje się do receptury forumowej?
Gwarantuję że nie.
Ludzie dzisiaj są wygodni wolą kupić niż poświęcić pięć minut na zrobienie samemu.
Takie czasy nastały.
Technice SL-Q3 + Arcam rPhono, Unitra Daniel G 1100-fs + Art DJ Pro II, Philips AF877, Harman/Kardon AVR 460, Monitor Audio Silver RX8, Canton Quinto 540