także miałem z tym problemy aby tego kleju się pozbyć, szorowałem jakimiś szczotami i moczyłem w izo ew benzyna ekstrakcyjna i jakoś zlazło, nie klej nowych na stary klej
a już pamiętam w akcie desperacji pumeksem szorowałem po tym kleju
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
szoruj aż zlezie, męczyłem się z tym z godzinę czasu ale wyczyściłem na glanc , tymi środkami możesz rozpuścić ten klej który trzyma tą "zawleczkę" rurki
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Tyyy blis jest światełko nadziei. Chyba tym alkoholem izopropylowym doczyszczę.
Położyłem szmatkę na kleju i ją zmoczyłem alkoholem. Schodzi ale trzeba się naszorować.
Zaczekam dłużej i wtedy doszoruję. Niech alkohol trochę podziała.
Zeszło blis! Powierzchnia jest czyściutka, ale umyję jeszcze płynem do naczyń. Dziękuję stary za info o alkoholu. Wielkie ukłony.
Także Panowie nie szorować od razu po odklejeniu, tylko położyć szmatkę bawełnianą i polać alkoholem, odczekać i wtedy czyścić.
Użyłem szmatki z bawełny.
Tutaj link do alkoholu https://www.ebay.co.uk/itm/Isopropyl-Al ... 2749.l2649
Ależ to forum jest pomocne.
Ostatnio zmieniony 07 paź 2019, 06:35 przez zelazny, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie wiem stary, ja użyłem materiału z bawełny. Po czyszczeniu umyłem gąbką z płynem do naczyń. Powierzchnia jest czyściutka.
Po myciu spiro i narobieniu rys, nowe paski trzymają się dobrze?
Seba co ty taki picuś jesteś jedna rysa czy dwie tej myjce nic nie zrobi dalej będzie myła , moja już była rozbierana od stop do głów, szczelność już nie ta, parę gwintów pourywanych, nie wspominając już o rysach i działa