ze względu na to, że chcę odbiec od tematu samych wkładek, zdecydowałem się założyć nowy temat. Obecnie korzystam z Technicsa SL-D30 z wkładką P24 oraz igłą EPS23ED z Stylus Co. Słucham tylko muzyki poważnej, więc igła szybko rozczarowała mnie nieczystymi wysokimi tonami i szumami. Chcąc poprawić jakość dźwięku staję przed dylematem wymiany igły lub wkładki. W jednym z wątków przeczytałem, że P24 preferuje niskie brzmienia, co skłania mnie ku nowej wkładce. Tu z kolei pojawia się problem dostępności, ponieważ modele polecane na forum są niedostępne bądź drastycznie zdrożały. Po sprawdzeniu możliwości modyfikacji najlepszą opcją wydaje się być zakup eliptycznego zamiennika EPS24CS od Jico, albo wkładki - tutaj waham się miedzy Grado Prestige Black lub Shure M92E. W obu przypadkach problem stanowi jednak albo przeciętna igła, albo "buczenie", o których dość dużo dowiedziałem się z forum. W zasięgu finansowym są też produkty Audio-Technica, jednak nie znalazłem o nich wielu opinii. Chciałbym zmieścić się w okolicach 300 zł. Będę wdzięczny za naprowadzenie