Tak, tylko jeśli byłaby możliwość testu albo zwrotu - bo to jednak eksperyment (nie umniejszając niczego Cantileverowi).
Nie potwierdzamDragant pisze: ↑22 lut 2019, 09:18Niestety ostatnio przekonałem się o najnowszej "broni" Urzędu Celnego, zamawiając JNP-200 z Japonii. Podobno w związku z natłokiem paczek ze wschodu, otworzyli nowy dział, dedykowany do paczek z tamtych regionów. Teraz już chyba trzeba mieć duże szczęście, żeby dostać bonus z UC.

Z ostatniego rzutu (ten tydzień) - najtańsza paczka wpadła na cło, dwie droższe przeszły bokiem

W każdym wypadku zadeklarowana realna wartość przedmiotu, także bez ściemy

Swoja drogą - napisałbyś parę słów o mariażu MP-110 + JNP-200 kiedyś

No niestety tak to już działa. Dlatego warto mieć parę wkładek do różnych zadań (albo parenaście, jeśli już jest się świrem

Pięknie powiedziane.
Podobnie jak Zeroqll coś czuję że retipowana DL-103 z ostrzejszym szlifem "to byłoby to" czego Hipek szuka na dzień dzisiejszy - przynajmniej tak mi doświadczenie podpowiada.
Ale że jest to pole eksperymentatorskie, bo nowych DL-103D czy lepszych się raczej nie dostanie, no to już jest kwestia decyzji.
Sensowne opcje nówkowe już przegadaliśmy.
Ortofony MC to generalnie neutralne wkładki (MMki zresztą też, dopiero seria 2M zaczęła od tego nieco odchodzić), a Denony w większości przypadków efekciarsko-podkręcone - stąd są to de facto dwa osobne obozy fanów

Ja bardzo zachowawczo nie otwieram szeroko pudelka "vintage" bo i tak już jest na ten moment konkretny wybór przedstawiony, a nie chcę za bardzo mącić w głowie

Można też oczywiście bardziej zachowawczo poeksperymentować nie wykładając od razu 2k na stół - czyli np. kupić Nagaoka MP-110 by się przekonać czy ten "sound" pasuje, a potem ew. upgrade (lub jeszcze co innego) hah.
Ewentualnie sztuki używane/prawie nowe.
A że tak zapytam - co teraz myślisz Hipek, po tej lekturze?