Dla mnie to jest nie tyle dziwne co kompletnie niezrozumiałe.Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 15:50Wojtek co do OM 5 a 10 czy 20... Słuchałem 5, 10, 20 i jak na moje ucho czy gusta to 10 jest najlepsza i łączy w swoim dźwięku to co ma 5 i 20, eliminując wady 5 jak i 20. Może to dziwne, ale z 2 strony, mzoe mówi o tym czego szukam?
W takiej sytuacji chyba nie jestem w stanie niczego Tobie doradzić, skoro takie rzeczy się dzieją.
Nie spotkałem się jeszcze z opinią że lepiej kupić 10tkę niż 20tkę ze względów brzmieniowych.
Spoko. Podstawowa sprawa: cena nigdy nie jest jakimś ostatecznym wyznacznikiem jakości czy "lepszości".Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 15:50na przykładzie najtańszej opcji Ci podam o co mi chodzi. Mam at95e i om5e. At jest droższa, a dla mnie zauważalnie gorsza brzmieniowo niż om5e.
Dlatego nie skupiaj się na tym.
Każda wkładka ma swój charakter i w praktyce nie ma czegoś takiego że dany model każdemu nie pasuje albo każdemu pasuje.
Dlatego trzeba do tych tematów podchodzić indywidualnie, a nie ogólnikowo.
To jest trudne.
Że jak? "Sflaczały i nie wyrabia"? Z czym?Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 15:5020 znów ma tego basu jeszcze więcej, ale już jest sflaczaly i nie wyrabia jak dycha...
Potężne ograniczenie.Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 15:50Z tymi wkładkami miałem na myśli to, że póki co nie kupuje zza granicy, staram się kupować wszystko tutaj
Dlaczego? Polska dystrybucja nie jest łaskawa dla wymagających audiofiliFrytejro pisze: ↑06 gru 2018, 15:50staram się kupować wszystko tutaj, a tutaj jakby te wkładki z początku postu są archaizmem jeżeli chodzi o dostępność. A przynajmniej jak zerknąłem na kilka

Bingo. Pisaliśmy już o tym na łamach wątku. Podstawowa igła jest dość biedna,Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 15:50Kurde ten shure 92 ma fajną cenę, nieiwle droższy od tej at mojej obecnej, tylko jeśli dobrze zrozumiałem to pazur pokaże dopiero jak wymienię w niej igłę..?
Z tego co pamiętam to w komplecie z M92E jest też adapter do mocowania wkładek T4P na headshell 1/2''.
Cuda na kiju normalnie.Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 19:05Wadą 5 jest mniejszy bas, zaletą jest on bardzo dynamiczny. W 20 odwrotnie. A w 10 jest dużo dynamicznego basu. Z wysokimi już nawet nie pamiętam. Ale po prostu bardxiej siadla mi 10 niż 20.
Oj nie, Twoje rozważania są dalekie od prostychFrytejro pisze: ↑06 gru 2018, 19:05bo zadałem proste pytanie

Pisz mniej bełkotliwie to będzie lepiej.Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 19:05jakieś niedowierzania poubierane w jakieś cierpliwości, tolerancje i inne bzdety.
QED. Skoro musisz któryś raz tłumaczyć "proste pytanie" to coś jest na rzeczy chybaFrytejro pisze: ↑06 gru 2018, 19:05A sens pytania był prosty bardzo wręcz. "Jakie i w jakich pieniądzach będą znacznie lepsze.? I czy może lepiej om10" czyli można było wymienić te 3 wkładki z iglami, dodać te 2 igły do mojej obecnej wkładki, i pierwsza część pytania rozwiązana, a do do drugiej części pojawiła się zagwostka, bo czytając opcje myślenia na temat om20 a nie 10 , to jak to się ma jakosciowo do wymienionych opcji na T4P?

I dlatego powiem Tobie że będziesz miał nielada problem ograniczając się tylko do PL w poszukiwaniu ciekawszych wkładek T4P.Frytejro pisze: ↑06 gru 2018, 19:05Ja wiem ze t4p jest ograniczeniem, byłem tego świadomy kupując taki gramofon, ale kupiłem bo zarówno chciałem i taki gramofon i takie wkładki