Winyle w Biedronce i w Lidlu

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
avraton

Re: Winyle w Biedronce i w Lidlu

Post autor: avraton »

kriss pisze:
31 sty 2018, 14:05
Wojtek pisze:
31 sty 2018, 10:45
Bierz przykład z baksia - naczelnego Janusza, cebulaka i niedorozwoja audio. Kupuje hurtowo, a potem oddaje bo mu się muza nie podoba.
:morda:
:lol: :lol: :lol:

Ale nie żeby , że się tylko uśmiałem z tego pocisku ^^^ 8-) :clap:

Tak więc by nie offtopowac:

Ennio Morricone - ga naprawdę przyzwoicie.

Bob Marley - tez uwazam ze nie jest najgorzej , aczkolwiek niektóre utwory brzmią lepiej inne ciut mniej.

Sex Pistols - tu juz trochę gorzej jak na moje ucho, rozumiem ze to reedycja starych nagrań, ale troszku malo dynamiki.

Southgarden- taka muza powinna miec wypierd, a tu jednak brak troche drajwu i dynakimi. Są to jednak tylko moje subiektywne odczucia. Nie jestem aż takim znawcą.
Niestety zgadzam się co do Soundgarden. Miało być Louder Than Love a jest ciszej niż Soyka vel Niemen.
irek200
Gramofon: Marantz'e różne

Post autor: irek200 »

Właśnie odmówiono mi prawa do reklamacji felernego winyla soyki na ul. Dolnej w wawie. Podobno takie mają wytyczne co do nośników audio-wideo, jak mi powiedział kierownik.
W ramach kontaktu tel z centralą dowiedziałem się, że mam prawo reklamować. Potem dzwonił kierownik do centrali i ponownie odmowa. Pozostaje mi zatem pisanie...
PS. W tej biedrze został już tylko 3xjackowski i 1xsoyka.
Pozdrawiam
Marantz 6300, 6110, Dual 1239A
Awatar użytkownika
Dragant
Gramofon: Sony PS-X70

Post autor: Dragant »

Nie bardzo rozumiem jaki miałby być sens oceniania poszczególnych wydań biedronkowych. Do czego dane wydanie byłoby porównywane? Do innych płyt z biedry, do wydań z epoki (jakich konkretnie)? Ponadto, oceny wystawiane przez różne osoby są niewiele warte, bo moje 5/10 nie będzie równe Darkmanowskiemu 5/10, a później ktoś kto kupi powie, "gamonie płyt nie umieją wycenić, bo dla mnie to jest 2/10". Ot niewiele warte opinie.
Sony PS-X70, Nagaoka MP-110+JNP-200/Denon DL301 MKI, Nuda Mini, Rotel RA971, Canton Karat 300, Rotel RCD-930AX
Awatar użytkownika
kriss
Gramofon: Sony PS-X50

Post autor: kriss »

irek200 pisze:
31 sty 2018, 14:47
Właśnie odmówiono mi prawa do reklamacji felernego winyla soyki na ul. Dolnej w wawie. Podobno takie mają wytyczne co do nośników audio-wideo, jak mi powiedział kierownik.
W ramach kontaktu tel z centralą dowiedziałem się, że mam prawo reklamować. Potem dzwonił kierownik do centrali i ponownie odmowa. Pozostaje mi zatem pisanie...
PS. W tej biedrze został już tylko 3xjackowski i 1xsoyka.
Pozdrawiam
A ja dzis zwróciłem Reserved Dogs, powiedziałem ze mi sie płyta nie podoba i kiepsk gra ogólnie. Pani zrobiła głupią mine i oddała kasę.
Tak czy inaczej, przy takiej loterii to ja już przygodę z Biedronką i winylami uważam dla mnie za zakończoną. Wychodzi na to, że w tym rzucie wiele płyt gra kiepsko. Ale co tu z drugiej strony oczekiwać za 35zl.
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

To są przecież normalne wydania. To samo leży w empiku i w marketach.
Awatar użytkownika
kriss

Ale powszechna dostępność biedronek jak widac skutkuje tym że ludzie idąc po masło kupią winyla, bo jest , bo tani. Wiadomo , co kto lubi.
Canis

Post autor: Canis »

Kupiłem Elvisa - Elvis Presley z 1956r. mam już oryginał ale bardzo zniszczony i trudno obie wersje porównać ale wydaje mi się że ten nowy Elvis jest zgrany z CD, nie ma tu charakterystycznego analogowego brzmienia ale gra dobrze. Wczesniej kupiłem tez Burn purpli i jest OK.
baksiu
Gramofon: SL-1200mk2

Post autor: baksiu »

raczej nie pójdę zwracać, bo faktycznie nie mam w tym doświadczenia, stąd moje pytanie...ale mam konto na alledrogo i pewnie puszczę ze 2 płyty... bo mnie nie zainteresowały. Jako, że w Biedronie nie idzie sobie posłuchać, a smartfona nie używam z pełną świadomością, tylko służbowy z przymusu, to nie było innej opcji z nieznanymi mi bliżej zespołami. Na laptopie wszystko brzmi kiszkowato, nie uznaję muzyki z tego sprzętu, potrzebuję więcej czasu i prawdziwego sprzętu, by ocenić, czy muzyka mi odpowiada. Kiss brzmi godziwie, po kilku razach wpada w ucho, więc zostaje w kolekcji :D
Wyszło mi 15% wtopy, co przy cenie płyt w biedronie nie stanowi dla mnie problemu. Nie chcę płyt, których posłucham raz i będą zajmować miejsce.

wracając do tematu płyt, to:

Deep Purple Burn brzmi ok
Depp Purple Machine Head brzmi bardzo dobrze

reszta czeka na prawdziwe słuchanie
32lysy
Gramofon: Technics D202, Q202

Post autor: 32lysy »

Faktycznie Deep Purple MH brzmi dobrze :)
CRX2

Post autor: CRX2 »

baksiu pisze:
31 sty 2018, 18:19
Na laptopie wszystko brzmi kiszkowato, nie uznaję muzyki z tego sprzętu, potrzebuję więcej czasu i prawdziwego sprzętu, by ocenić, czy muzyka mi odpowiada.

wracając do tematu płyt, to:

Deep Purple Burn brzmi ok
Depp Purple Machine Head brzmi bardzo dobrze

reszta czeka na prawdziwe słuchanie
Ale wiesz, że laptopa można podłączyć do "prawdziwego sprzętu" i słuchać równie przyjemnie, co z innych nośników?: )

Farciarz, ja 8 Biedronek w okolicach Katowic i ani jednego Deep Purple, ehh. Dobrze, że chociaż Soykę udało mi się w końcu znaleźć, co prawda okładka jest troszkę wygięta - mam nadzieję, że nie wpłynęło to na płytę, przez weekend będę testował.
Awatar użytkownika
tuczi77
Gramofon: Kenwood KD-7010

Post autor: tuczi77 »

kriss pisze:
Sex Pistols - tu juz trochę gorzej jak na moje ucho, rozumiem ze to reedycja starych nagrań, ale troszku malo dynamiki.
Mam nadzieję, że to z Twojej strony żart a nie zarzut ;)
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
Awatar użytkownika
kriss

tuczi77 pisze:
01 lut 2018, 08:36
kriss pisze:
Mam nadzieję, że to z Twojej strony żart a nie zarzut ;)
Tak jak pisałem, moje indywidualne odczucie jak mi to gra.
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Post autor: darkman »

tuczi77 pisze:
01 lut 2018, 08:36
z Twojej strony żart a nie zarzut ;)
Ani żart, ani zarzut zapewne. Wyrażenie swojej opinii o jakości nagrania kwalifikujesz jako zarzut?
baksiu
Gramofon: SL-1200mk2

Post autor: baksiu »

lapka podpinam dzieciom do sprzętu, jak chcą świnkę peppę, albo strażaka sama pooglądać, ale mp3 mnie tak mierzi, że sorry, ale nie dam rady tego słuchać...może kwestia aluminiowych tweeterów w głośnikach, bo w mp3 w obrębie wysokich częstotliwości dzieją się cuda.
wracając do tematu:

Oldfield TB brzmi dennie i jest ufajdany klejem z koperty...kupiłem, bo mi się kaseta zgubiła, zostało jeno pudełko, a na CD ori albumu nie mam. Spróbuję jeszcze umyć, na pewno trzasków ubędzie, ale "płaskość brzmienia" raczej nie zniknie, nie polecam.
PS: tak się wsłuchuję w tą muzykę i chyba troszkę gitarę akustyczną miał rozstrojoną w czasie nagrań, czy to celowo?
Awatar użytkownika
tuczi77
Gramofon: Kenwood KD-7010

Post autor: tuczi77 »

Mam na myśli sam zespół i jego podejście do muzyki. Taki styl. Szukanie tam pięknego, selektywnego brzmienia z góry skazane jest na porażkę.
Kenwood KD-7010 | Goldring 1042 | Schiit Mani | Kenwood KA-801 | Canton GLE 100
ODPOWIEDZ