Ta Toshiba jest bardzo spoko. Fajna wkładka w zestawie. Nawet gdyby odjąć wartość rynkową wkładki to sam gramofon spokojnie mieści się w wątkowym przedziale budżetowym
Po cynku od Regsofta miałem wczoraj odebrać SL-5200, sprawę dogrywałem od paru dni aż wczoraj kolo zadzwonił i poinformował że coś tam się w nim zjarało podczas testu i nie trzyma obrotów
Miałem takiego Denona ... podobał mi się wizualnie ... bardzo wygodny w obsłudze ... gdybym nie zapolował na Biotracera to do lekkich wkładek pewnie wciąż by służył ...
Miałem takiego Denona ... podobał mi się wizualnie ... bardzo wygodny w obsłudze ... gdybym nie zapolował na Biotracera to do lekkich wkładek pewnie wciąż by służył ...
wkładka lekka czyli jaki przedział wagi?
Technics SL-3310, Unitra Fonomaster, Unitra Fryderyk
Ktoś się jeszcze wypowie na temat sprzętów wyżej wymienionych? W sumie to moje myśli teraz krążą pomiędzy sl-3310 a dp-35f.
edit:
Zapytam też inaczej, który z nich będzie najlepszy pod dalszy rozwój? Z czasem na pewno chciałbym lepszą wkładkę, sporo fajnych opinii słyszałem o Ortofon Red.
W wypadku Regsofta to można odpowiedzieć na to tak: wszystko co nie jest Danone DL-103/R
DL-103 też na nim wieszałem. Sprytny ten elektrodocisk bo rezenansu nie było ale basik zupełnie nie satysfakcjonujący konesera Gorszy nawet niż na Technics'ach. Za to taka V15 III całkiem sympatycznie. Tylko po co jakieś Szczury i inne paskudy skoro fajnie idzie Denon DL-301 II czy inne HO?
Warto zwrócić uwagę jak łatwo się ustawia docisk. Wyłączasz. Kręcisz przeciwwagą na równowagę i włączasz. A sam nacisk już potencjometrem O tym że ma oddzielny silnik do ruchu ramieniem (w zasadzie automat bezgłośny) nawet nie wspomnę ...
Dobra panowie, BARDZO dziękuję wszystkim za pomoc. Postawiłem na Technicsa SL-3310, który podoba mi się najbardziej. Stwierdziłem (być może mylnie) że jeśli sprzęt jest zadbany to kwarc nie gra pierwszych skrzypiec. Poza tym mega mi się podobają takie detale jak podświetlony talerz ze strobo i skalą na talerzu. Pozostaje mi dalej czytać forum i jak przyjdzie czas na dalsze mody pytać się Was o rady Z ceny zjechałem na 800zł z wysyłką, mam też nadzieję, że ten Ortofon na pokładzie chwilę jeszcze pogra. Jeszcze raz dzięki!
Dokładnie! Cieszę się że poszedłem w klasyka a nie a at-lp120, które byłem nawet posłuchać w salonie. Potem urodził się w głowie Pro-Ject Debut Carbon z wkładką Ortofon Red ale znowu poczytałem co o tych sprzętach myślicie i mi przeszło Kupiłem starego Mercedesa