Dzięki, porównanie trafione w punkt bo zegarki to jedna z moich pasji ale drobne sprostowanie-jeżeli chciałbyś porównywać Omegę do jakiegoś japońskiego brandu, to prędzej do Grand Seiko (chociaż to tez już bardziej polka Rolexa), a Citizen to bardzo taki odpowiednik Certiny
Co wybieram? Zdecydowanie Omegę, czyli Lenco.
AE Aegis Evo 1 + Procab LS25
Onkyo TX-8150
Denon DCD-620
CEC BD-2200 + Empire 66/X
PreamP MM/MC by Jaculek powered by LT1028 & OPA2604
to porównanie nie dotyczyło ceny zegarków , tylko tego że jeden ma solar ,ecodrive ,kwarz i co dusza zapragnie , a drugi wskazówki i jest nakręcany (pewnie mniej precyzyjny bo nie ma kontroli satelity ,fal radiowych) ale ma kultowe modele
Lenco B-55 L-75,L-78 Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621 Thorens TD 146 II , TD-166 I Telefunken S-500 , S-600 Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
Ok, w takim razie racja ale nie zmienia to faktu, ze jak miałbym decydować w tym samym budżecie i wybierać pomiędzy manualna Omega, a Citizenem z eco drive itd, to bez dwóch zdań byłaby to Omega.
AE Aegis Evo 1 + Procab LS25
Onkyo TX-8150
Denon DCD-620
CEC BD-2200 + Empire 66/X
PreamP MM/MC by Jaculek powered by LT1028 & OPA2604
Szukam gramofonu za 500 do zestawu głośnikowego Musical Fidelity Merlin 2.0. Sprzęt będzie używany sporadycznie więc nie chcę inwestować większej kwoty.
Szukam gramofonu za 500 do zestawu głośnikowego Musical Fidelity Merlin 2.0. Sprzęt będzie używany sporadycznie więc nie chcę inwestować większej kwoty.
Sporo poniżej budżetu ale jeśli można oszczędzić to człowiek oszczędza. Warto za te pieniądze czy szukać czegoś innego? Stan wizualny bardzo przyzwoity, podjadę na dniach go posłuchać. Na co zwrócić uwagę?
Wcale nie
Pioneer Model PL514 - bardzo dobra oferta sprzedaży
Schneider SL 7010 P - ujdzie. Minusem jest wtyczka DIN. Plusem miękkie zawieszenie.
Technics SL-D303 - zdecydowanie godny polecenia.
AKAI AP-101C - również fajny gramofon
Technisc SL-DD33 - również godny polecenia, ale poczytaj trochę o wkładkach T4P.
Masz dobry gust gramofonowy i niezłą rękę do wyszukiwania ofert.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Cześć jestem zupełnie zielony w temacie gramofonów (Nie nie kosmitą nie jestem) Tak jak w temacie poszukuję gramofonu do max 500 złociszy .Czy Warto kupować gramofony w sieciówkach ? Jakieś porady odnośnie wyboru gramofonów ?Ew czy mógłby mi ktoś coś dobrego wybrać Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi