Gramofon do 1500 zł
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Re: Gramofon do 1500 zł
Z tego co widzę na telefonie to ta pierwsza pozycja przekracza znacznie budżet. Poza tym, jestem mocno wrażliwy na określenia w stylu "legenda" czy "kultowy" - są bardzo często nadużywane
W tym wypadku jest to model polecany, znany, ale w mojej ocenie cena jest zawyżona co do wartości.

-
Licytacja od 1700zl. Wydaje mi się, że jest to normalna cena jak za ten model.dale pisze: ↑01 gru 2017, 09:27Z tego co widzę na telefonie to ta pierwsza pozycja przekracza znacznie budżet. Poza tym, jestem mocno wrażliwy na określenia w stylu "legenda" czy "kultowy" - są bardzo często nadużywaneW tym wypadku jest to model polecany, znany, ale w mojej ocenie cena jest zawyżona co do wartości.
- dale
1700 zł może być normalną ceną, ale jak pisałem, będę korzystał z usługi ratalnej więc w grę wchodzi jedynie opcja kup teraz (poprzez koszyk).
Podoba mi się sony ps 4300 ale nie wiem jak u niego z vta ?
Podoba mi się sony ps 4300 ale nie wiem jak u niego z vta ?
- Regsoft
Pewnie, że nie

Co do wyboru gramofonu to mocno zawężasz dostępność modeli wymogiem połączenia automatu z VTA oraz zakupem Allegro. W przypadku Sony sugerowałbym modele PS-X60/X70/X65 z PUA-7 (ew. X75 z Biotracerem). Najbardziej dostępny i najtańszy to X60 ale kupić kompletny, sprawny na Allegro w okolicach 1500-1750 zł graniczy z cudem. O okresie przedświątecznym nawet nie wspominam. Próbuj upolować Technics'a SL-16x0 MK2. Z oczywistych względów szanse są nieco większe

Raczej powinieneś zrewidować wymogi (allegro/vta/automat) lub wysupłać więcej kasy

Albo po prostu podążać drogą samuraja a nie szoguna

- dale
Automat mogę odpuścić jeśli będzie miał auto-return
VTA chciałem mieć bo "podobno" inaczej nie ma sensu wchodzić w szlify wyższej klasy niż eliptyczne. Zaś raty i cena wynikają z tego, że ciężko się słucha winyli z bólem głowy
A ten będzie bardzo prawdopodobny jak ponownie narażę na uszczuplenie budżet domowy
A co sądzisz o tym ps4300 ? Podobają mi się te sensory

A co sądzisz o tym ps4300 ? Podobają mi się te sensory

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Powiem tak - zbyt wygodny jesteś z tym systemem ratalnym 
Weź sobie chwilówkę jak sałaty brakuje albo poczytaj co to karta kredytowa.
Niemniej fakt faktem mało jest gramofonów z wygodną regulacją VTA stąd jest to w pewnym sensie dość ograniczający wymóg.

Weź sobie chwilówkę jak sałaty brakuje albo poczytaj co to karta kredytowa.
To zależy. Wbudowana regulacja VTA jest przede wszystkim wygodna, ale w sytuacji kiedy masz wkładkę za wysoką względem normalnej pozycji ramienia - nieodzowna. Jak wkładka jest za niska to jeszcze pół biedy bo idzie to zrekompensować poprzez dystans między dachem wkładki, a koszykiem.
Niemniej fakt faktem mało jest gramofonów z wygodną regulacją VTA stąd jest to w pewnym sensie dość ograniczający wymóg.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
Jestem wygodny i dlatego nie będę wchodził w żadne w/w rozwiązania
Jeśli nie będzie drapaka spełniającego w/w założenia - nie pali się. Poczekam
Choć właśnie doczytałem że Daniel ma takową regulację wysokości ramienia, zaś biorąc pod uwagę że elektronicznie jestem w stanie ogarnąć temat nawet kompletnego remontu (przy zaangażowaniu zaprzyjaźnionego punktu usługowego), biorę jego również pod uwagę bo w końcu nie dowiedziałem się czemu lepsza wkładka niż at100 nie ma sensu do niego - być może problem jest do obejścia.

Jeśli nie będzie drapaka spełniającego w/w założenia - nie pali się. Poczekam

Choć właśnie doczytałem że Daniel ma takową regulację wysokości ramienia, zaś biorąc pod uwagę że elektronicznie jestem w stanie ogarnąć temat nawet kompletnego remontu (przy zaangażowaniu zaprzyjaźnionego punktu usługowego), biorę jego również pod uwagę bo w końcu nie dowiedziałem się czemu lepsza wkładka niż at100 nie ma sensu do niego - być może problem jest do obejścia.
- Regsoft
Prawdziwy hardkor ponoć nawet nie używa windy

Jak już wejdziesz i stwierdzisz, że jakoś nie możesz ustawić bez VTA to sobie kupisz taki gramofon. Jaki problem?

Byle nie przepłacić aby potem bez większej straty można było dalej brnąć w gramoholizm

Tylko nie czekaj na jakąś wymarzoną maszynę bo czas leci, gramofony drożeją a gdzie czas na uzbieranie kolekcji płyt co przecież jest najważniejsze w tej zabawie ...

Bardzo fajny Soniacz na start. Pierwsze X-y właśnie się z niego wywodzą. Jedyny problem to sensownie kupić. Chcesz się ładować w gramofon na Allegro w cenie za którą można mieć np. kwarcowy PS-X6 (też sensory) zamiast ściągnąć zza granicy za 150 EUR? Nie zaczynaj zabawy w fajne gramofony od górnej półki. VTA bajery itd. a potem zamiast przyzwoitych wkładek i oczywiście lepszych tłoczeń masz dużą cenę, szarpaninę i zakup ratalny? Chyba nie pojmuję

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Daniel nigdy nie będzie konkurentem dla ww. omawianych modeli gramofonów.

Zresztą kto ich tam wie czy fabryczna wysokość była dobra pod Shure M44 czy MFki
Ograniczoną i "tylko w górę" względem fabrycznego ustawienia, także nie ma co się jarać na zapas, zaręczam

Zresztą kto ich tam wie czy fabryczna wysokość była dobra pod Shure M44 czy MFki

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Oj no Regsoft, Ty jesteś materiał na posiadanie zmieniarki. Wyobraź sobie w najgorszym przypadku 6 a w najlepszym 10 płytek leci i nie musisz nawet palcem kiwnąć

NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
- dale
Wojtku, dziękuję bardzo za rzeczową i konkretną odpowiedź
Temat Daniela zakończony 
Reg, ściągnąć mogę - z tym że, po nowym roku, bliżej lutego. No i wtedy budżet chciałbym zamknąć, z przesyłką w okolicach tysiąca zł.
Zaś co do wkładek - to jest tak że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Miałem MF, założyłem AT95 - zbierałem szczękę z podłogi, potem szczur 95, at13eav, zabawa z philipsem eliptycznym, czy orciakiem om10. Zawsze było inaczej - czasem lepiej. Ale zauważalnie...
No i nie chcę się ograniczać modelem gramofonu - wolę żeby ograniczały mnie jedynie środki płatnicze
. Zaś nie chcę też zmieniać co chwilę. Bo to zawsze zamieszanie.

Reg, ściągnąć mogę - z tym że, po nowym roku, bliżej lutego. No i wtedy budżet chciałbym zamknąć, z przesyłką w okolicach tysiąca zł.
Zaś co do wkładek - to jest tak że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Miałem MF, założyłem AT95 - zbierałem szczękę z podłogi, potem szczur 95, at13eav, zabawa z philipsem eliptycznym, czy orciakiem om10. Zawsze było inaczej - czasem lepiej. Ale zauważalnie...
No i nie chcę się ograniczać modelem gramofonu - wolę żeby ograniczały mnie jedynie środki płatnicze

- dale
Tutaj masz bardzo fajną zmieniarkę https://goo.gl/images/L95vTv tylko może być problem z już zainstalowanymi "aplikacjami" w katalogu domowym

- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Kurde rozgryzłeś mnie. Dlatego u mnie ostatnio same zmieniarki się przewijają. Jak tu ich nie lubić?dale pisze: ↑01 gru 2017, 12:29Tutaj masz bardzo fajną zmieniarkę https://goo.gl/images/L95vTv tylko może być problem z już zainstalowanymi "aplikacjami" w katalogu domowym

NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
- Regsoft
Nie żartuj. Oczywiście, że mam i używam zmieniarkę od dłuższego czasu. Aby nie degradować jakości, dostosowywać wkładki do materiału i nie komplikować procesu zmiany płyt przełączam płyty wraz z całymi gramofonami. Polecam

Estetyczna choć słabo powtarzalna i baza sprzętowa nie do końca mi odpowiada. Sterowanie głosem to natomiast miły akcent. Mógłbym przemyśleć wdrożenie samego modułu sterującego ale żonie nie odpowiada dizajn

- dale
No właśnie aplikacja "Żona" jest bardzo wymagająca, często też nie kompatybilna z innymi podobnymi.
Zaś co do samych drapaków, to oglądałem na Ebayu parę sztuk - ale tam trzeba szykować z przesyłką min. 300 zielonych.
Poza tym, przez allegro mam łatwiej jeśli chodzi o ewentualne niezgodności. Część drapaków też jest sprzedawana na paragony z gwarancją czy rękojmią - z możliwością zwrotu.
Zaś co do samych drapaków, to oglądałem na Ebayu parę sztuk - ale tam trzeba szykować z przesyłką min. 300 zielonych.
Poza tym, przez allegro mam łatwiej jeśli chodzi o ewentualne niezgodności. Część drapaków też jest sprzedawana na paragony z gwarancją czy rękojmią - z możliwością zwrotu.