Zdjęcie dnia
- Merrick
- Gramofon: Thorens TD-160 Super
- Kontakt:
Re: Zdjęcie dnia
Niedługo dziennikarze neoliberalni staną się niszowi a lewaków będą pokazywać w zoo Rechot historii
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
sam uważam się za centrum (które btw w kraju nie ma reprezentacji ) więc zawsze staram się używać formy przyjętej. Nie słyszałem aby o nacjonalistach mówiono naziole, prawicy prawiczki czy prawaki etc. Stąd też strasznie dziwię się kiedy wydawać by się mogło ludzie inteligentni przejmują język bruku serwowany przez opcje polityczne czy mass media. Zwłaszcza na tym forum na którym wydawało by się, czas spędzają ludzie którzy od mass mediów stoją daleko.lewaków
Taki off top dla wyrażenia prośby o zachowanie kultury wyrażania, o innych niż ulubiona, grupach społecznych.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2017, 21:01 przez pan_winyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- dale
- Gramofon: Daniel, JW 1200
Ja, choć mi bliżej do lewa niż do prawa, nie odbieram określenia "lewak" jakoś pejoratywnie. Poza tym, zauważyć należy że w Polsce mamy radczej dziwny podział:
lewica - sprywatyzowała cały przemysł, rzuciła kraj na drogę drapieżnego kapitalizmu
prawica - podnosi socjal, wraca w kierunku nacjonalizacji, stosuje cenzurę medialną...
lewica - sprywatyzowała cały przemysł, rzuciła kraj na drogę drapieżnego kapitalizmu
prawica - podnosi socjal, wraca w kierunku nacjonalizacji, stosuje cenzurę medialną...
- Dragant
- Gramofon: Sony PS-X70
Bardzo proszę - nie wpier**lajcie polityki chociaż na to forum.
Sony PS-X70, Nagaoka MP-110+JNP-200/Denon DL301 MKI, Nuda Mini, Rotel RA971, Canton Karat 300, Rotel RCD-930AX
- folgel
- Gramofon: Telefunken TS 950
Ostatnio (to znaczy we wrześniu jeszcze) byliśmy na pankowym koncercie w Gorlicach z okazji ileśtam lecia tamtejszej sceny punkowej. Dobry zestaw kapel między innymi klasyczny italiański hardcore punk Raw Power. Nagle robi się zamieszanie, w tłumie pojawia się znany polityk (na zdjęciu drugi od prawej), kupił jakieś płyty, koszulkę Dezertera, posłuchał muzy, zapozował do paru zdjęć i zniknął, ot taka historia
- Merrick
- Kontakt:
Nie wiedziałem że "lewak" jest pejoratywne Sp. Leszek Kołakowski pewnie by się zdziwił a " Główne nurty marksizmu" musiałby napisać od nowa posiłkując się wiedzą o grupach społecznych Pana Winylapan_winyl pisze: ↑09 lis 2017, 08:30sam uważam się za centrum (które btw w kraju nie ma reprezentacji ) więc zawsze staram się używać formy przyjętej. Nie słyszałem aby o nacjonalistach mówiono naziole, prawicy prawiczki czy prawaki etc. Stąd też strasznie dziwię się kiedy wydawać by się mogło ludzie inteligentni przejmują język bruku serwowany przez opcje polityczne czy mass media. Zwłaszcza na tym forum na którym wydawało by się, czas spędzają ludzie którzy od mass mediów stoją daleko.
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Jakoś taki wydźwięk ma niekoniecznie ładny. Ale cytując przedmówców x3
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- Merrick
- Kontakt:
Nie ma sensu tego roztrząsać.
- RCOM2180
- Gramofon: działa
Kim się okazała "poetka", była dyrektorka, to dobitnie pokazał wywiad w RMF. A tak w ogóle to mam wrażenie, że niektórym pracownikom Trójki (byłym i obecnym) coś się pomieszało w głowach (rozdęte ego? prawo własności przez zasiedzenie?). Jeśli uważają się za takich świetnych to niech uruchomią własne radio i udowodnią tę wartość na rynku.Hiper86 pisze: ↑08 lis 2017, 13:05Gdzieś czytałem że chcieli pracować w radiu rezygnując z wynagrodzenia. Szkoda że tak to wygląda, trochę osób już nie ma
1. Artur Andrus
2. Maja Borkowska
3. Anna Burzyńska
4. Bartek Chaciński
5. Beniamin Filip
6. Michał Gąsiorowski
7. Marcin Gutowski
8. Jacek Hawryluk
9. Magda Jethon
10. Robert Kantereit
11. Anna Krakowska
12. Damian Kwiek
13. Tomasz Ławnicki
14. Grażyna Mędrzycka-Gęsicka
15. Joanna Mielewczyk
16. Radosław Mróz
17. Michał Nogaś
18. Jerzy Owsiak
19. Antoni Piekut
20. Grzegorz Połatyński
21. Jerzy Sosnowski
22. Małgorzata Spór
23. Marek Starzyk
24. Monika Sułkowska
25. Marcin Zaborski
26. Wojciech Zimiński
Korespondenci:
1. Grzegorz Drymer - Londyn
2. Marek Lehnert - Rzym
3. Magdalena Skajewska - Bruksela
4. Wojciech Szymański - Berlin
- dale
- Gramofon: Daniel, JW 1200
Widzisz, z tej bajki morał płynie taki, że nie każdy chce własnym nazwiskiem firmować coś z czym się nie zgadza. Są ludzie którzy z gówna by śmietankę zlizali, jak by im spadła, oczywiście zasłaniając się przy tym dobrem rodziny, że niby robią to by dzieci utrzymać, a są tacy którzy wolą przysłowiowe rowy kopać, ale żyć uczciwie i w zgodzie ze sobą.
Owszem, czasem mania wielkości dochodzi do głosu. Czasem sympatie polityczne. Ale, powiem Ci jak to ze mną jest.
Jak jedna osoba mówi mi że niebo spadnie nam na głowę, uznaję że jest, delikatnie mówiąc, nierozsądna. Jak druga osoba to samo twierdzi, snuję przypuszczenie że wspólnie się bawili i nie wytrzeźwieli jeszcze. Natomiast jak sto osób, a niech by i trzydzieści jak w wyżej wymienionym przykładzie, mówiło mi o spadającym niebie, zaczynam szukać kasku.
Oczywiście, mówią że jak nie wiadomo o co, to chodzi o pieniądze. Ale trzymajmy się tego co wiemy, co mówią - a masz jakieś podstawy żeby zarzucać nieprawdę? Ja tam im wierzę - jak słyszę "siadaj k...a" - nikt mi nie wmówi że było "siadaj Kulson" - nawiązując do innej sprawy obecnie wspominanej w "prasie"....
Owszem, czasem mania wielkości dochodzi do głosu. Czasem sympatie polityczne. Ale, powiem Ci jak to ze mną jest.
Jak jedna osoba mówi mi że niebo spadnie nam na głowę, uznaję że jest, delikatnie mówiąc, nierozsądna. Jak druga osoba to samo twierdzi, snuję przypuszczenie że wspólnie się bawili i nie wytrzeźwieli jeszcze. Natomiast jak sto osób, a niech by i trzydzieści jak w wyżej wymienionym przykładzie, mówiło mi o spadającym niebie, zaczynam szukać kasku.
Oczywiście, mówią że jak nie wiadomo o co, to chodzi o pieniądze. Ale trzymajmy się tego co wiemy, co mówią - a masz jakieś podstawy żeby zarzucać nieprawdę? Ja tam im wierzę - jak słyszę "siadaj k...a" - nikt mi nie wmówi że było "siadaj Kulson" - nawiązując do innej sprawy obecnie wspominanej w "prasie"....
- Myszor
- Gramofon: Składak
Skoro słuchasz RMF to w jakim charakterze o Trójce się wypowiadasz ?
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Wystarczy porównać wyniki słuchalności sprzed i po "dobrej zmianie". W chwili obecnej Trójka jest miałką partyjną tubą propagandową. Z przyzwyczajenia słucham Manna i Wagli, poza tym wyłączam, bo się nie da słuchać. Poziom serwisów informacyjnych jest żenujący, publicystyka leży, z głośników leci wciąż ten sam przekaz.
Co do nowego radia, to zapewne w imię pluralizmu mediów w Polsce, nowa stacja by nie dostała koncesji.
Rechot historii to rzeczywiście mamy, bo kto by pomyślał, że wystarczy 25 lat od upadku poprzedniego, słusznie minionego systemu, żeby demony wróciły a władzę sprawowali narodowi bolszewicy, dla niepoznaki nazywający się "prawicą". W tył zwrot i cała naprzód.
- chudy_b
Utrzymanie prywatnego radia to nie taka prosta sprawa. Man kiedys próbował, KOLOR sie chyba nazywało. Jak kasa ma się zgadzać, to disko polo musi lecieć 7/24. Taka smutna prawda. Publiczne radio po to ma finansowanie z budżetu i abonamentu, żeby dało się trzymać wysoki poziom. Ale dzisiaj tryndy som takie że lepiej disko + propaganda.
-