Dwie interesujące pozycje Hawków, dałem większy i szczegółowy opis:Realizacj Porky Pecko (!).
1.
[-Am]
Hawkwind, Friends & Relations vol.3 Flicknife Records – SHARP 024, UK 1985, 1Press, EX-/EX kopertówki, 60.
• Matrix / Runout (side A (script)): MPO SHARP 024 A1 A
PORKY PRIME CUT. FRIENDS RELATIONS AND COUNTRY COUSINS
• Matrix / Runout (side B (script)): MPO SHARP 024 B1
PORKY. ITS ALL RELATIVE
A1: Live at Glastonbury June 1981
A2: Live 1978
A3: Recorded 1984
B1: Recorded 1984
B2: Recorded 1984 - Feat H. Bainbridge
B3: Recorded 1983
B4: Recorded 1984 - Feat P. Pavli
B5: Recorded 1983
Vol.3 z kultowej serii Flicknife. Unikalny ROH/Porky, oryginlny label A i B, rarytas kolekcjonerski. B.fajny back side z filerami koncertów. Generalnie perełka - must have dla hołkłindziarzy ;-
2.
Hawkwind, Friends & Relations (vol.1-numeracja umowna, płyta pierwsza jej nie zawiera, oznaczyłem bo mam też Vol.3 - ten jest drukowany na IS LP); (1Press), EX-/VG+/EX-, papierówka wyraźna, ale spoko ‘ne vadi’, zresztą stan jest tutaj drugorzędny za to gwarantowany DGS, 60.
Flicknife Records – SHARP 101, UK 1982. (a)Live Side, (b)Studio Side
• Matrix / Runout ( Etchings Side A): SHARP 101-1 LIVE SIDE I THE HAWKS FLYING HIGH C A PORKY PRIME CUT.
• Matrix / Runout ( Etchings Side B): SHARP 101-1 STUDIO SIDE 2. ANOTHER PORKY PRIME CUT. PAG. C FLICKNIFE THE SHARP LABEL.
Recorded At Rockfield and Meron,
Flicknife Rec. 82 Adelaide Grove, London W 12. Rarytas kolekcjonerski, kultowe wydawnictwo. B.oryginalny ROH =
Porky(!) napisy handy full round. Ozdoba kolekcji.
No i można uzupełnić discogsa, bo nie mają wszystkiego oraz brak minimum dwóch zdjęć (Back IS i 2nd label).
TANIO(!):
https://www.discogs.com/Various-Hawkwin ... ase/646291
średnia middle:11£+porto, a tu bez łachy, ryzyka i od ręki!