Cześć!
Tak jak planowałem udało mi się ogarnąć trochę mojego Duala 1219. Dostał nowy lakier (bo wcześniej w kilku miejscach wystąpiły ogniska rdzy), mechanizm został rozebrany i przesmarowany (wzorowałem się na opisach olszy84 z wątku
viewtopic.php?f=61&t=9627).
Kilka zdjęć z tego co zrobiłem:
Tak to wyglądało wcześniej: (musiałem zdemontować ramię i sporo innych elementów do lakierowania)
Efekt po lakierowaniu:
Tu kilka zdjęć mechaniki, niestety nie mam za dużo zdjęć po wyczyszczeniu, ale wszystkie stare smary starałem się wymienić na nowe, wyczyścić wszystkie styki itp.
I tak to teraz wygląda po złożeniu:
Do ogarnięcia została mi plinta oraz kilka niezbędnych regulacji i tu mam kilka pytań do was.
1. Mam taki problem, ze moje ramie po przełączeniu na start opadało przed płytą, śrubą do regulacji wyregulowałem maksymalnie, żeby zbliżyć do płyty i teraz igła trafia w samą krawędź płyty i zsuwa się z niej, powinna opadać 2mm dalej, ale regulacja się już skończyła i czy wiecie jak to poprawić?
2. Ramię się podnosi także za wcześnie na końcu płyty i nie bardzo wiem gdzie to się reguluje, więc proszę o pomoc.
3. Czy reguluje się jakoś luzy przy mocowaniu ramienia i kiedy jest to konieczne? Bo lekkie luzy u mnie są, ale czy one są za duże to nie wiem, są wyczuwalne, ale ramię nie lata jakoś bardzo.
4. Na koniec pytanie która wkładka byłaby lepsza do tego modelu, Shure M91 Mg-D czy Shure M95 G-LM? Do obu wkładek muszę kupić igłę, a na razie wolałbym kupić tylko do jednej.